Střídavá péče a škola

Anonymní
19.8.22 11:10

Stridava péče a škola

Ahoj, je to sice brzo, ale ráda už teď bych měla nějakou představu, jak by to mohlo příští rok dopadnout..
Máme syna(teď jde do 3.tr) ve stridave péči (dle rozsudku ho mám v péči já) týden a týden. Když je týden u mě, tak má školu 2km. Já jsem teď na RD, takže s dopravou není problém a příští rok autobus. U otce je to nějakých 40km. Ráno ho vozí do družiny a odpoledne si ho z družiny vyzvedne kolem půl 4.
A teď k věci. Je pravděpodobné, že ve 4.tr již nebude družina. Volala jsem to otci, ať už předem přemýšlí, jak to bude dělat. Že buď se ho to bude týkat už příští rok nebo až v té 5.tr. Ale aby měl čas aspoň nad tím přemýšlet. No a jeho odpověď byla že by bylo nejlepší kdyby tedy malej vždycky přijel sem ke mě a on by si ho potom vyzvedl. Tak jsem mu řekla, že teď mu na to neodpovim.
Souhlasili by jste?
Mě se to moc nelíbí. Neříkám že bych nechtela aby sem malej jezdil, ale jde mi o princip. On si vyskemral stridavku, ale podle mého názoru to vůbec nefunguje. Tak jsem si řekla že když ji chtěl tak ať se stará.
Vůbec právě nevím jak to řešit. Snad jsem to napsala srozumitelně

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30966
19.8.22 11:16
@Anonymní píše:
Ahoj, je to sice brzo, ale ráda už teď bych měla nějakou představu, jak by to mohlo příští rok dopadnout..
Máme syna(teď jde do 3.tr) ve stridave péči (dle rozsudku ho mám v péči já) týden a týden. Když je týden u mě, tak má školu 2km. Já jsem teď na RD, takže s dopravou není problém a příští rok autobus. U otce je to nějakých 40km. Ráno ho vozí do družiny a odpoledne si ho z družiny vyzvedne kolem půl 4.
A teď k věci. Je pravděpodobné, že ve 4.tr již nebude družina. Volala jsem to otci, ať už předem přemýšlí, jak to bude dělat. Že buď se ho to bude týkat už příští rok nebo až v té 5.tr. Ale aby měl čas aspoň nad tím přemýšlet. No a jeho odpověď byla že by bylo nejlepší kdyby tedy malej vždycky přijel sem ke mě a on by si ho potom vyzvedl. Tak jsem mu řekla, že teď mu na to neodpovim.
Souhlasili by jste?
Mě se to moc nelíbí. Neříkám že bych nechtela aby sem malej jezdil, ale jde mi o princip. On si vyskemral stridavku, ale podle mého názoru to vůbec nefunguje. Tak jsem si řekla že když ji chtěl tak ať se stará.

O princip u vlastniho ditete? No tak jeste muze nekde cekat nebo jet buseb domu k tatovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.22 11:18

@Cuddy bus mu k tátovi nejede. Měl by 3 přestupy a trvalo by to min 2hodiny

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
19.8.22 11:19

No jestli to chceš nechatv sežar otce tak mu řekni že dítě může jezdit busem a nebo někde počká

jestli ti jde o dítě tak se s ním budeš muset nějak dohodnout

• Citovat
  • Upravit
30966
19.8.22 11:22
@Anonymní píše:
@Cuddy bus mu k tátovi nejede. Měl by 3 přestupy a trvalo by to min 2hodiny

No tak smolik, kdyz ho matka nechce pustit domu v dny, kdy ma domov jinde, holt pojede 2 hodiny. Co ti konkretne vadi na tom, ze ma byt dite po skole u tebe doma? Pujdes kvuli tomu driv z prace? Vadi ti, ze uvidi ten den tatu? To zkuste a treba prijdete na to, ze bude lepsi pomer dni zmenit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

A ráno by to taky tak dělal? Na půl 7 sem a pak by šel busem do školy? Vždy z něj bude šílený cestovatel

• Citovat
  • Upravit
74217

Budeš spokojenější, když půjde dítě po škole k placené chůvě nebo opravdu pojede samo 40 km autobusem k otci? Ty prostě chceš dělat schválnosti, aby si otec vyžral, že chtěl střídavku. Tak teď ho máš na mušce a můžeš mu to dát sežrat. Tobě vůbec nejde o syna.
Ty se potřebuješ mstít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966

Beres v tech svych uvahach i dite nebo jen boj s otcem?

Příspěvek upraven 19.08.22 v 11:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
19.8.22 11:23
@Anonymní píše:
Souhlasili by jste?

Tak…asi by ses mela zamyslet, jestli ti jde o princip nebo o dite. Tak holt bude dite sedet odpoledne pred skolou, protote otec asi logicky pracuje. Nebo bude pobihat po krouzcich cele odpoledne (sam). Nebo ho bude hlidat nekdo cizi. Ktera varianta ti prijde pro tvoje dite nejlepsi? Asi tezko si otec kvuli tonu zkrati uvazek (uz ted to ma pro dite daleko dal nez ty). Jak bys to vyresila ty, kdybys byla na jeho miste? Rodice jste oba, mate stejna prava, klidne to muze byt i obracene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.22 11:24

@Cuddy tady nejde o to že bych malého tady nechtěla. To ne! Mě jde o to, že on chtěl stridavku, ale stejně je všechno na mě.

• Citovat
  • Upravit
30966
19.8.22 11:24
@Anonymní píše:
A ráno by to taky tak dělal? Na půl 7 sem a pak by šel busem do školy? Vždy z něj bude šílený cestovatel

Zminovala jsi odpoledne, ne rano. Treba si otec domluvi jinou pracovni dobu a bude ho do skoly vozit na pul 8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
19.8.22 11:25
@Anonymní píše:
@Cuddy tady nejde o to že bych malého tady nechtěla. To ne! Mě jde o to, že on chtěl stridavku, ale stejně je všechno na mě.

Ja se ptam, jak te ovlivni, ze bude dite 2 hod po skole u tebe doma misto druziny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
19.8.22 11:26

Já bych na to přistoupila! Kvůli dítěti.
Ale řekla bych mu svoje. A že to děláš jen kvůli děcka. Chtěj i víc peněz, když budeš mít dítě doma. Jídlo, domácí provoz ( elektrika, voda)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.22 11:26

@Cuddy nebude si měnit pracovní dobu. To by neudělal

• Citovat
  • Upravit
59395
19.8.22 11:27

Situace nic moc. Nemá škola klub? tam jsou už starší děti co nechodí do družiny. Tohle dojíždění je na nic :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí