Střídavá péče - informace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
267
9.1.21 08:28
@Dee20 píše:
@Blashyrk Jo tak to očkován je určitě. Nebýt jí tak nedošlo ani na jeden soud kdy chtěl aby ho měl aspoň jednou za 14 dní..Tenkrát domluva zněla, že bude tedy tuhle dobu syn u babičky a otec pod dozorem. A veškerou snahu vždy měla pouze ona. A když pro něj nemá vůbec nic? Ani svou postel? To jako základní vybavení pro dítě mít nemusí když by chtěl tedy střídavou péči?

Ono se nesmí chytat každého slova, určitě není problém vybavit syna postelí, zařídit mu pokojíček, nicméně pokud se o syna nestará tak zopakuji, že šance se rovná nule že tu střídavku dostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
9.1.21 08:40

@Blashyrk Jasný to chápu no..No dle všeho se divím, že už postel nemá když si furt stěžuje že musí spát s ním na jedné když ho má u sebe a jeho přítelkyně na gauči. Malej se rozvaluje atd. Ale asi dle všeho chybí finance se kterýma mají velký problém. Tak uvidíme co ukáže čas a jedlti bude soud. Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
9.1.21 08:59
@Dee20 píše:
@Blashyrk Jasný to chápu no..No dle všeho se divím, že už postel nemá když si furt stěžuje že musí spát s ním na jedné když ho má u sebe a jeho přítelkyně na gauči. Malej se rozvaluje atd. Ale asi dle všeho chybí finance se kterýma mají velký problém. Tak uvidíme co ukáže čas a jedlti bude soud. Děkuji za odpovědi

Přeji vám a synkovi vše dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35205
9.1.21 09:26
@Dee20 píše:
Dobry den, mám dotaz. Otec syna od cca 1 roku s námi nežije. Až po soudech kdy jsem ho dostala do výhradní péče atd začal platit alimenty. A syn jezdil jednou za 14 dní k prababičce ne k otci. Otec tam občas přijel se podívat. Ale teď syn bude mít 8 k otci nechce a chce být jen u prababičky jak je zvyklí. Začli se ohánět soudama a střídavou péči. Otec žije s partnerkou v bytě kde syn nemá ani postel sní žádné vybavení, oblečení nic. Co mi říkala prababička tak otec každou chvíli bez práce a musí mu ona platit nájem i alimenty. Teď zvažuje otec opět odjezd do zahraničí kvůli práci. A tak se ptám může se soud přiklonit ke střídavé péči? Týden u otce a týden doma? Kromě alimentů mu nic nekoupi ani na oblečení nic. Nebráním styku nebráním jim ničemu. I vždycky navrhuji náhradní víkendy když syn je ten víkend co má být u nich nemocný atd. Děkuji :)

Ten je dobrej teda. Pokud by chtěl syna do střídavky, tak by mu musel zajistit podmínky, pokoj, vybavení, oblečení atd. Jak by si to jako představoval? Že bys třeba každý druhý týden poslala syna s kufrem? Chce střídavku ale zvažuje odjezd do zahraničí? On to ani nemyslí vážně, chce jen dělat naschvály. Jinak by už měl syn vybavený pokoj a on podanou žádost u soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
9.1.21 09:30

@arinecka Má byt 2+kk takže prej je nereálné aby měl syn svůj pokoj. Spí s ním v posteli když ho tam má náhodou přes noc. A svoji přítelkyni pošle na gauč. Což mi je fuk, e stěžuje si jak je nevyspany :D No a k tomu zahraničí to zvažuje, protože nemůže najít práci a tak že by odjel. Já si myslím, že celkově by tohle on ani nechtěl, e jeho babička která má na to svůj názor že po těch letech už by se měla dát střídavá péče. S člověkem, kterého zná syn jen z občasného vidění přes víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35205
9.1.21 09:49
@Dee20 píše:
@arinecka Má byt 2+kk takže prej je nereálné aby měl syn svůj pokoj. Spí s ním v posteli když ho tam má náhodou přes noc. A svoji přítelkyni pošle na gauč. Což mi je fuk, e stěžuje si jak je nevyspany :D No a k tomu zahraničí to zvažuje, protože nemůže najít práci a tak že by odjel. Já si myslím, že celkově by tohle on ani nechtěl, e jeho babička která má na to svůj názor že po těch letech už by se měla dát střídavá péče. S člověkem, kterého zná syn jen z občasného vidění přes víkend.

Aha, tak to bych byla v klidu. Proč si babička myslí že by se po těch letech měla dát střídavá péče? Když byl syn zvyklý vlastně jen na tebe a na ní? Kdyby o něj měl otec zájem od malinka, tak by k němu měl syn jiný vztah a taky by to třeba viděl jinak. Ale takhle? Dítě přece potřebuje zázemí, svojí postel, skřínˇ, psací stůl atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
9.1.21 09:51
@arinecka píše:
Aha, tak to bych byla v klidu. Proč si babička myslí že by se po těch letech měla dát střídavá péče? Když byl syn zvyklý vlastně jen na tebe a na ní? Kdyby o něj měl otec zájem od malinka, tak by k němu měl syn jiný vztah a taky by to třeba viděl jinak. Ale takhle? Dítě přece potřebuje zázemí, svojí postel, skřínˇ, psací stůl atd.

Maminka tam psala, že je spíše naočkován babičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
9.1.21 10:10

Abych ještě napsala jednu věc. Po otci jsem měla vztah kdy syn bral přítele jako tátu a jeho rodiče jako babičku a dědu..i po rozchodu s přítel jsme zůstaly v kontaktu a malý chce jezdit více k nim defakto už cizím lidem než k vlastnímu otci. Což samozřejmě jim se asi už taky nelíbí, protože syn tam má vše od pokoje po prostě všecko.
Když jezdí k babičce tak teď cca dva roky dokonce bydlela babička na ubytovně kde si brávala i syna, protože otec na něj i tom víkendu neměl čas si ho vzít k němu. Pak najednou začal sem tam noc, ale to syn prostě nechce. Když už tak chce být s babičkou a ne sním.
A mého nynějšího přítele se kterým jsme nějakou dobu máme i dceru takže syn má ségru tak toho bere taky víc než svého otce. Ve škole v úkolech i popisu maminky a tatínka píše mě a přítele..Nikdy nikde neřekne ho..Jen teda ve škole řekl, že má ještě jednoho tatu, ale že to není ten správný. Řekla mi to paní učitelka když se divila koho v ukole popsal. Takže dle mě sním nemá úplně skvělý vztah. Což jak by mohl když na něj kašlal od malá a teď se,,probral,, :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
9.1.21 10:18
@Dee20 píše:
Abych ještě napsala jednu věc. Po otci jsem měla vztah kdy syn bral přítele jako tátu a jeho rodiče jako babičku a dědu..i po rozchodu s přítel jsme zůstaly v kontaktu a malý chce jezdit více k nim defakto už cizím lidem než k vlastnímu otci. Což samozřejmě jim se asi už taky nelíbí, protože syn tam má vše od pokoje po prostě všecko.
Když jezdí k babičce tak teď cca dva roky dokonce bydlela babička na ubytovně kde si brávala i syna, protože otec na něj i tom víkendu neměl čas si ho vzít k němu. Pak najednou začal sem tam noc, ale to syn prostě nechce. Když už tak chce být s babičkou a ne sním.
A mého nynějšího přítele se kterým jsme nějakou dobu máme i dceru takže syn má ségru tak toho bere taky víc než svého otce. Ve škole v úkolech i popisu maminky a tatínka píše mě a přítele..Nikdy nikde neřekne ho..Jen teda ve škole řekl, že má ještě jednoho tatu, ale že to není ten správný. Řekla mi to paní učitelka když se divila koho v ukole popsal. Takže dle mě sním nemá úplně skvělý vztah. Což jak by mohl když na něj kašlal od malá a teď se,,probral,, :)

Nechápu nás chlapy, když to takhle dopadá. Pro mě jsou děti vším, nedokázal bych přijmout fakt, že by děti o mě mluvily jako „o něm“.Jenže to je důsledek když tátové na vlastní děti kalšou. Přesto jsem názoru, že děti by měly vědět kdo je jejich táta a tak by ho měly i brát,8 let už je věk, kdy to moc dobře chápe. Podle popisu to vypadá, že jak otec, tak i babička budou spíše ze sociálně slabší vrstvy ale to nebrání tomu aby se dalo ohledně táty napravit a vztah otec-syn budovat. Má to ve svých rukou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
9.1.21 10:24

@Blashyrk Samozřejmě,že ví kdo je otec. :) No ani ne, e byli tam nějaké problémy a teď už má babička vlastní normální byt a otec má taky svůj byt se svou přítelkyní. Kdyby se někdy ozval co junior jak se má nebo zeptal na školu. Zavolal jen tak aby ho aspoň slyšel a pokecal si..Nemám stím problém i aby si ho bral v týdnu někam na hřiště..Ale nic no. Tak uvidíme co z něj dál vyleze a maximálně to půjde soudně. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
9.1.21 10:29
@Dee20 píše:
@Blashyrk Samozřejmě,že ví kdo je otec. :) No ani ne, e byli tam nějaké problémy a teď už má babička vlastní normální byt a otec má taky svůj byt se svou přítelkyní. Kdyby se někdy ozval co junior jak se má nebo zeptal na školu. Zavolal jen tak aby ho aspoň slyšel a pokecal si..Nemám stím problém i aby si ho bral v týdnu někam na hřiště..Ale nic no. Tak uvidíme co z něj dál vyleze a maximálně to půjde soudně. :)

Hlavně musí začít u sebe, pokud má kluk nějaký koníček či sport, cesta je pak lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102597
9.1.21 12:03
@Blashyrk píše:
Otec je povinnen platit matce to, co mu uložil soud.To co platí navíc a stará se, dá se předpokládat, že pokud pak matka při změně poměrů půjde žádat o vyšší alimenty, může k tomu soud přihlédnout a žádost i zamítnout.

Spis naopak, usoudi, ze když plati navic, tak na to ma a alimenty zvysi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
9.1.21 12:55
@Blashyrk píše:
Táta který má o dítě zájem a má i relativně normální mamku, zvládá péči o děcko, tak dnes už na střídavku ti chlapi šnci mají relativně velkou.Je pravda, že některé soudy jsou ještě kapku feministické ale doba už je jinde. Pokud bych byl tím tátou, začal bych dělat věci tak abych s klukem trávil hodně času, společné zájmy, koníčky, prostě utužit partu a vztah. Pokud se časem dají věci tak že vztah táta-syn bude pohoda, pak bych mamace střídavku navrhnul a třeba si to i zkusit. Soudy upřednostňují když je dohoda mezi rodiči a zbytečně jim pak nehází klacky pod nohy.Ono víve či méně ani na soud dojít nemusí, když se dohohdnete.Ve vašem případě to ale pro tátu a střídavku nevidím…Pokud by jste potřebovala a chtěla slyšet názor a i zkušenosti přímo u mě, mohu být k dispozici.

Nedá mi to a musím reagovat. Feminismus je o rovnoprávnosti, tím pádem soud podporující práva obou naopak feminismus podporuje. Pokud bychom řešili to, že je soud na straně žen, tak se jedná o ženský šovinismus.

Jinak k tématu pravděpodobně jen vyhrožuje, pokud nemá zázemí a platí tak všelijak, tak jeho zájem skutečný nebude. Je rozdíl mezi milujícím a obětavým tátou a někým, kdo se k péči staví všelijak. Pokud je takový jak říkáš, tak by ho péče o syna asi moc dlouho „nebavila“.

V zájmu syna bych se s ním sešla a domluvila se, někdy si stačí v míru promluvit a řešení se najde, třeba chce jen syna vídat více a vytvořit si k němu vztah..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
9.1.21 14:59
@Blashyrk píše:
Ano, to je důležité ale málo který soudce bude na misce vah upředstňovat názor 8-letého.
Pokud se mu bude hodit, tak ho použije.
@Dee20 píše:
@Blashyrk No myslím si, že dohoda sním nepůjde. Řekli mi teda babička že je na cas zadat střídavou péči aby si na otce syn zvykl. Nemám problém aby si ho bral..Ale pravidelně a ne jednou za měsíc kdy pak syn přijede domu, že to bylo hrozný že se nudil mohl se dívat jen na televizi a víc si ho otec nevšímal. :)

No tak když jejich setkávání nebráníš, tak mu napiš, že si to může kluk dva měsíce vyzkoušet a pak se o tom všichni pobavíte, co dál…

@Dee20 píše:
@Blashyrk Jo tak to očkován je určitě. Nebýt jí tak nedošlo ani na jeden soud kdy chtěl aby ho měl aspoň jednou za 14 dní..Tenkrát domluva zněla, že bude tedy tuhle dobu syn u babičky a otec pod dozorem. A veškerou snahu vždy měla pouze ona. A když pro něj nemá vůbec nic? Ani svou postel? To jako základní vybavení pro dítě mít nemusí když by chtěl tedy střídavou péči?

Základní vybavení by měl mít. A co se dohodnout s babičkou o širším styku, aby neměla motivaci otce do toho tlačit, když třeba ani sám nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
9.1.21 15:05
@j.a.n.i1 píše:
Spis naopak, usoudi, ze když plati navic, tak na to ma a alimenty zvysi…

To je výstižné. A odůvodní to tím, že dítě je na to tak navyklé a pokud by to nebylo uloženo převést k rukám matky, že by si otec mohl kdykoliv přestat to platit a to je v rozporu se zájmem dítěte. Že takovým rozhodnutím zasahuje do ústavních práv otce, ji fakt zajímat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna