Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Dee20 píše:
@martina.se On u soudu dostal alimenty a stím že kupovat oblečení a sezónní boty..Nekoupil za celých 5 let nic. A ještě prská když junior nedostane svoje věci k nim. Když mi stejně vždy řekl, že mu to babička neobleče.
Tak pokud to máš v rozsudku, lze to vymáhat, to je pak jina
@martina.se píše:
Tak pokud to máš v rozsudku, lze to vymáhat, to je pak jina
I když je to v rozsudku, tak je to prakticky nevymahatelne.
Já po něm nic nechci. Zvykla jsem si, že pro něj nekoupí nic. Syn má vše co potřebuje od nás, ale spíš mě zarazilo z chcou střídavou péči. Když se otec moc nepředá co se syna týče.
@j.a.n.i1 píše:
Spis naopak, usoudi, ze když plati navic, tak na to ma a alimenty zvysi…
Přesně tak, z osobní zkušenosti.
Bohužel to má jen jeden závěr a to, že jakákoli vstřícnost (co se plateb nad rámec týče) je naprostá blbost.
Je to především strašně smutné.
@Němý Bobeš No a prave proto by tam kde je alespoň trochu zájem, meli pecovat oba a nic si vzájemně neplatit. Tim nerikam, ze by ten zajistenejsi nemel platit vetsi cast, ale primo, nikoliv druhemu rodici.
@j.a.n.i1 píše:
@Němý Bobeš No a prave proto by tam kde je alespoň trochu zájem, meli pecovat oba a nic si vzájemně neplatit. Tim nerikam, ze by ten zajistenejsi nemel platit vetsi cast, ale primo, nikoliv druhemu rodici.
No jo, opět z mého rozsudku (střídavka 50:50): „Otec se zavazuje pro dobu … i po rozvodu manželství rodičů přispívat na výživu nezletilého částkou ve výši 20 000 Kč … Matce se povinnost přispívat otci na výživu nezletilého nestanoví."
Ale jak jsem psal, můžu si za to sám tou vstřícností.
@Němý Bobeš píše:Štřídavka je největší píčovina. co kdo mohl vymyslet.Jsem táta co rozpadem manželství ztratil každodenní styk s dětmi a jelikož moje ex řádně očkuje děti, je to o to horší. Dítě by mělo mít jedno zázemí a rodiče by měli o dítě pečovat stejně. To, že jeden má děti 14 dnů a ten druhy má 14 dnů free je taky nějak postavený divně. Pokud se rodiče rozvedou a jsou normální nevidím důvod aby díte bydlelo u maminky či táty a oba se starali stejným dílem.
No jo, opět z mého rozsudku (střídavka 50:50): „Otec se zavazuje pro dobu … i po rozvodu manželství rodičů přispívat na výživu nezletilého částkou ve výši 20 000 Kč … Matce se povinnost přispívat otci na výživu nezletilého nestanoví."Ale jak jsem psal, můžu si za to sám tou vstřícností.
@Blashyrk Nejak nevim, jak chceš tu peci realizovat, pokud ma dite bydlet jen u jednoho z rodicu?
@j.a.n.i1 píše:Úplně normálně, kolega v práci se rozvedl, mají synka 12 let, tím že pracujeme na šichty, tak v době směn je syn u maminky, je to tak i jasně domluveno a v době volna je pak u táty. Fungují takto naprosto perfektně, všekerá péče je 50:50 a nikdo si nestěžuje. Základem je ale že oba rodiče jsou cajk a v pohodě. Ve většině případů chtějí maminky výživné tolik a tolik, pro tatínky je to zase podle nich mnoho. Nekonečná strkanice.
@Blashyrk Nejak nevim, jak chceš tu peci realizovat, pokud ma dite bydlet jen u jednoho z rodicu?
@Blashyrk Takze realne normální stridava pece, tak nejak nechapu, co proti ni tak brojis. Jo, mozna to maji soudne jako společnou, ale to neni zas tak podstatne.
Dobrý den milé uživatelky,
Zkuste se zeptat odborníka na rodinné právo: https://www.emimino.cz/…dinne-pravo/
Může Vám pomoct ![]()
Držím palce! ![]()