Střídavá péče otec v Německu

50
26.8.24 12:07

Střídavá péče otec v Německu

Ahoj maminky
Jdu si sem pro rady a zkušenosti pokud někdo máte. Otec se semnou rozešel a odstěhoval se do Německa. Dceři je 8 let a teď půjde do třetí třídy. Půl roku to fungovalo tak že za ní přijel já mu pujčila byt aby nemusel jezdit do Německa nebo přespávat po hotelech.On dceři vždy koupil nějaký dort, vzal ji na hřiště adt. Jinak výživné neplatí ale to je v celku vedlejší. Teď přišel s tím jestli bych nezvážila střídavou péči. A tady nastává problém lámu si s tím hlavu od soboty kdy mi to navrhl. Střídání dvou škol je samo o osobě náročné a tohle by byla škola v zemi s jiným jazykem takže o to větší pecka. Takže konečně moje otázka nenapadá vás jak to udělat aby s ní mohl otec trávit více času ale dcera zároveň nemusela navštěvovat dvě školy? Bez toho abych se tam stěhovala (a vozit jí tam busem by asi taky nešlo) všem vám děkuji za případné nápady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2517
26.8.24 12:12

@kalome myslím si, že mladá Srncová měla dceru někde na severu (Norsko?) ve střídavé péči. Holka tam litala sama a teď už je dospěla a je spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
26.8.24 12:14

Tak vzhledem k tomu ze alimenty ani neplatí tak bych stridavou peci vůbec neuvazovala spis je pohodlný za ni jezdit a možná má strach ze ty alimenty začnete řešit… zavrhla bych to okamžitě pokud dceři neplatil ani výuku jazyka ani soukromou bilingvidní školku navíc soud stridavku v jiném státě nikdy nepovolí..ve škole by musela dělat rozdílech zkoušky i z jazyka a předpokládám ze nemluví plánuje německy..to je nějaký jeho de…í výmysl když bude už ve 3.tride to napadne jen hňu..a

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
26.8.24 12:23

@Al35 kdyby šlo jen o ty alimenty ať si je klidně sežere. Spíš mi jde o dceru jsme na sebe dost faxováné, a je zvyklá na jedničky případě střídavky by mohla klidně jít i na 5 a vážně nemám tušení co by to s ní udělalo. Zároveň konečně se o ní začal aspoň nějak zajímat což je dobře a ráda bych to nějak rozumně podpořila ale tak aby se vlk nažral a koza zůstala celá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.8.24 12:29

Je krásné, že myslíš primárně na dceru, ale už fakt, že mu vyklízíš byt v době, kdy má být s dcerou, mi přijde jako na hraně mezi „hodná“ a „blbá“ :? Proč si nemůže zaplatit hotel?? On je ten, co se odstěhoval. Se střídavou péčí bych osobně nesouhlasila, když není schopen si nyní dceru ani na týden vzít k sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25070
26.8.24 12:37

Vzhledem k tomu, že vzdělávací systém obou zemí je značně odlišný, to žádný soud neschválí, není to v zájmu dítěte. Navíc neplatí alimenty, takže má smůlu. Měla bys ho dát k soudu. Takže bych mu max navrhla, ať si tady u nás pořídí něco na přechodné bydlení a prostě přijede, když bude mít pár dnů volna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152115
26.8.24 12:39

Bych se ho zeptala jestli neupadl na hlavu. To myslí na sebe, ale na holku ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
26.8.24 12:50

@unuděná to jsem zapomněla napsat dceru u sebe zrovna tento týden má(poprvé na tak dlouhou dobu) Jinak není to ani tak že bych byla blbá ale dával mi psychicky strašně zabrat den co den mě urážel, ponižoval a samozřejmě křičel takže se tomu všemu chci pokud možno vyhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
26.8.24 12:50

@kalome Nedovedu si představit tu návštěvu dvou různých škol, i když cizojazyčné prostředí by pro dceru byl velký bonus v pozdějším životě, mohla by tam pak studovat dále a znalost jazyka nabízí velké možnosti.
Ale fakt nevím, jak tohle reálně provést. S dcerou jsi o tom mluvila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.8.24 12:52
@kalome píše: Více

V tom případě bych s klidem vyčkala, co bude dál. Možná až mu dojde, kolik práce s sebou nese péče o školní dítě (i když teď má prázdniny), tak se zase stáhne. Myslím, že pokud se střídavkou nesouhlasíš, tak v tomto případě nemá přes soud šanci. To leda bys to vážně chtěla. Ale za mě je mnohem víc možností, jak jí může vídat. ČR-DE není žádná děsná dálka, může si jí brát na víkendy, brzy bude schopná jet třeba i sama Flixbusem nebo tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
26.8.24 12:55

Vážně o tom uvažuješ? Vždyť je to úplná blbost. Jestli chce tatík střídačku, ať se přestěhuje do Česka, dcera je snad priorita. Přijdeš mi dost benevolentní, alíky nepotřebuješ, přemýšlíš, že by ses stěhovala též do DE, skáčeš, jak on píská.

• Citovat
  • Upravit
9302
26.8.24 13:00

Rozhodně ne. Střídání dvou škol je nesmysl sám o sobě, natož tak ve dvou státech, s jiným vzdělávacím systémem a jazykem, který dítě předpokládám ani neumí. To přece on nemůže myslet vážně a ty o tom nemůžeš ani uvažovat… vymyslete, jak s ní může trávit víc času, tam i tady. Střídejte víkendy, prázdniny, když bude mít volno, ať dojede nebo si ty udělej výlet tam. Ale ať se snaží hlavně on, on se odstěhoval. Ty kolem něj chodíš po špičkách a on místo vdeku chce dítě zničit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
26.8.24 13:08

Chudak holka, tyden v Cesku, tyden v Nemecku a jeste 3. tridu zacinat v nemcine, krerou neumi, takze realne by nejspise opakovala a pokazde kdyz by se do jazyka dostavala by sla na tyden zas do Ceska. Ja ziju v zahranjci, znam deti, ktere sem prisly a zacinaly s jazykem a detem to jde rychle, ale ne takto a ten prvni rok je fakt tezky a skola ma jine osnovy a jiny system..podle me by zo narazilo i u te skoly..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2848
26.8.24 13:13

Na tvém místě bych si co nejdřív nechala svěřit dceru do péče a dala stanovit alimenty. Chlap bude asi labilní, ani by mě nepřekvapilo že by ji sebral a odvezl do Německa na pár týdnů, protože se mu zachce. Přijdeš mi že jsi dost zmanipulovana a děláš co po tobě chce, jen aby nekricel a nedělal scény. Alimenty neplati, ty mu nechavas byt. Od tebe mile gesto, ale za dort nebo ze ji vezme na hriste? To fakt ne. On se odstěhoval do jiné země, on chce vidět dceru, tak on se musí přestěhovat blíž. Většinou to bývá tak půl hodiny od bydliště dítěte. Co si myslel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
26.8.24 13:21

Ani náhodou, prostě se musí přistěhovat blíž, aby nemusela pendlovat mezi dvěma školama. Nevěřím, že by na to soud přistoupil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna