Střídavá péče syn 12 let

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4400
14.11.22 12:05

Diskusi celou nečtu. Ve 12 letech dítě ví, kde chce být doma, pokud syn souhlasí a stejně k vám chodí každý den, bude tam mít větší soukromí, zkusila bych po dohodě a matkou společnou nebo střídavou péči. Když nebude souhlasit (alimenty?), tak jedině přes soud. Jestli chce dítě, tak jí to, ale dobrý právník a OSPOD vysvětlí, že u soudu ti střídavku dostaneš a nemá smysl to prodlužovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
14.11.22 12:10
@Anonymní píše:
Hele, mně 4000 nepřijdou jako taková hrůza, partnerovi na 16 letou dceru platí (konečně už teda platí) matka 2500. Partner ji má v péči a to je dálkový řidič, takže do nedávna byl doma jen o víkendu a dcera byla prostě doma se mnou. Pokud se změnou péče souhlasí syn i partnerka a máte vyřešeno, jak se budete starat, tak to prostě pošlete na soud, pokud se s matkou nedohodnete. :nevim:

4000 na 12letého je hrůza, a z platu 50000 je to tragédie, měl by platit odhadem kolem 8000,–-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
14.11.22 12:19
@Lama Lama píše:
Já proto, že evidentně kecá, je útočnej, když mu to někdo napíše. Pokud někdo napíše, že je od rána do večera v práci, syn chodí k nim k jeho přítelkyni, a večer chodí k matce, která je podle jeho slov nemožná… mě toho vychází, že otec se s dítětem prakticky potkává ve dveřích. Pak to změnil, najednou je doma odpoledne, spí u nich několik týdnů v kuse.

No, zase si přiznejme, že se tady na něj sesypalo eMimino komando. Chlap často neumí argumentovat a vysvětlovat a střílí to, jak mu to přijde na mysl. U soudu mu pomůže právník. Na střídačku dosáhne na 99 procent, jelikož dítě je velké a tráví u něj minimálně polovinu času. Každá matka, co má děti v péči, kvůli 12letemu taky nedělá na kratší úvazek, ale končí později než dítě ve škole.

Spíš je problém, že si dovolil zdrbnout exku, tady se můžou pomlouvat jen otcové. Taky je tu hodně žen, které jsou proti SP a tak každého setnou, že má chtít to nejlepší pro dítě a to je oficiální péče matky (otec se zároveň může starat jako při střídavé :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
14.11.22 12:27
@ulice píše:
No, zase si přiznejme, že se tady na něj sesypalo eMimino komando. Chlap často neumí argumentovat a vysvětlovat a střílí to, jak mu to přijde na mysl. U soudu mu pomůže právník. Na střídačku dosáhne na 99 procent, jelikož dítě je velké a tráví u něj minimálně polovinu času. Každá matka, co má děti v péči, kvůli 12letemu taky nedělá na kratší úvazek, ale končí později než dítě ve škole.Spíš je problém, že si dovolil zdrbnout exku, tady se můžou pomlouvat jen otcové. Taky je tu hodně žen, které jsou proti SP a tak každého setnou, že má chtít to nejlepší pro dítě a to je oficiální péče matky (otec se zároveň může starat jako při střídavé :lol: ).
@ulice píše:
No, zase si přiznejme, že se tady na něj sesypalo eMimino komando. Chlap často neumí argumentovat a vysvětlovat a střílí to, jak mu to přijde na mysl. U soudu mu pomůže právník. Na střídačku dosáhne na 99 procent, jelikož dítě je velké a tráví u něj minimálně polovinu času. Každá matka, co má děti v péči, kvůli 12letemu taky nedělá na kratší úvazek, ale končí později než dítě ve škole.Spíš je problém, že si dovolil zdrbnout exku, tady se můžou pomlouvat jen otcové. Taky je tu hodně žen, které jsou proti SP a tak každého setnou, že má chtít to nejlepší pro dítě a to je oficiální péče matky (otec se zároveň může starat jako při střídavé :lol: ).

Myslím že tady se drbe každej i ženy co přijdou pro radu :)

• Citovat
  • Upravit
81500
14.11.22 12:33
@ulice píše:

Zásadní je prani dítěte před soudem. A to neznáme.
A zásadní je, zda bude otec konzistentní pri své výpovědi, ne jako tady. Na mě to dela dojem účelové výpovědi a úpravy reality.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
14.11.22 12:39
@Lama Lama píše:
Zásadní je prani dítěte před soudem. A to neznáme.
A zásadní je, zda bude otec konzistentní pri své výpovědi, ne jako tady. Na mě to dela dojem účelové výpovědi a úpravy reality.

Já myslím, že je možné, že jen něco napsal, pak se bránil, že tam syn někdy spí i několik dní a klidně to může být pravda. Ale kdo ví. I kdyby tak syn nespal, tak je tam evidentně rád. Střídavou pravděpodobně dostane. Tak mě spíš zarazilo, že se tady hrozně řeší, že je to blbý nápad. Nevidím důvod proč v tomhle případě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
14.11.22 12:40
@ludmilaadamkova píše:
Myslím že tady se drbe každej i ženy co přijdou pro radu :)

no tak když zakladatel lže - jednou píše, že dělá do večera, podruhé, že je v 16.00 doma, z 50000 posílá alíky 4000 a diví se, že kluk má rozbité boty - tak se nemůže divit, že je zdrbaný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
14.11.22 12:44

@stinga Já nic neříkám :) Hlavně když je syn 14 dní u něj tak proč prostě nezažádá soud o změnu péče navíc 12 letý kluk je dostatečně velký aby k tomu řekl u soudu svoje

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
14.11.22 12:52
@ulice píše:
Já myslím, že je možné, že jen něco napsal, pak se bránil, že tam syn někdy spí i několik dní a klidně to může být pravda. Ale kdo ví. I kdyby tak syn nespal, tak je tam evidentně rád. Střídavou pravděpodobně dostane. Tak mě spíš zarazilo, že se tady hrozně řeší, že je to blbý nápad. Nevidím důvod proč v tomhle případě ne.

A ty jsi četla že by mu někdo psal že střídavku nedostane? :nevim: Spíš dotaz proč o ni ještě nezažádal.

• Citovat
  • Upravit
34322
14.11.22 13:02
@Uslava píše:
Třeba nemají pračku a ty roztrhamé věci nemá za co vyměnit. Dívej se trochu kolem sebe. Buď tak hodná.

Zbytecne utocis.
Chci tim rict, ze 12 lete dite si za stav obleceni odpovida samo, nikoliv matka. Absolutne nema smysl na ni neco takoveho hazet, protoze to proste uz moc neovlivni.

Eru oblibeneho obleceni mame doma taky, jenom vymenit letni obleceni za zimni je nadlidsky ukol, dcera stale chodi v teniskach, v ruzovem svetricku se mnou hazela hnuj a kdyz ho ma ted vyprany, sla do skoly ve stejnem o cislo mensim.
Otec uz mel taky stiznosti, akorat ze deti vyzvedaval komplet zabahnene ze skolni zahrady (tak si je holt musi vyprat sam) nebo s roztrzenou bundou ze skoly (taky ji mohl zasit on).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.22 13:30
@stinga píše:
4000 na 12letého je hrůza, a z platu 50000 je to tragédie, měl by platit odhadem kolem 8000,–-

psal, že mu kupuje také věci, takže přispívá i tímto..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14725
14.11.22 13:36
@ludmilaadamkova píše:
@stinga Já nic neříkám :) Hlavně když je syn 14 dní u něj tak proč prostě nezažádá soud o změnu péče navíc 12 letý kluk je dostatečně velký aby k tomu řekl u soudu svoje

Ale proč by měl žádat o něco, co v podstatě má? Je to jako jít do potravinový banky pro příděly, když mám doma plnej špajz a prumernej plat. Takhle se akorát exka naštve, nakyda na nej špínu, kluk bude úplně zbytecne rozpolcenej a ještě bude muset běhat po soudech a něco tam k tomu tématu říkat… :roll: to proste nechapu. Chudák kluk.

Nehlede na to, ze když ten kluk dostane “soudní příkaz” trávit tam přesně daný čas, muže se mu to naopak zcela znechutit a nebude chtít tam chodit vůbec například, už to nebude dobrovolně: Taky to muže znamenat v důsledku i konec dobrých vztahu.

K nové paní v pokročilém stadiu těhotenství to taky není fer, i když sama k tomu soudu asi fyzicky nebude muset, bude ji ta situace stresovat (koho by nestresoval soud?), a úplně zbytečně.

A jeste tu někde zaznělo, ze nosí orvany boty? Muj taky orve úplně nové boty během par měsíců, ale noha mu roste tak rychle, ze nemá úplně cenu v tomto období kupovat nové hned. Se to ani neda stíhat :lol: ma i teplaky s dírou, protože v tom leze všude možně s kamosema :lol: až je vyradim, mladšímu z jich udělám kratasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
14.11.22 14:00
@ulice píše:
Já myslím, že je možné, že jen něco napsal, pak se bránil, že tam syn někdy spí i několik dní a klidně to může být pravda. Ale kdo ví. I kdyby tak syn nespal, tak je tam evidentně rád. Střídavou pravděpodobně dostane. Tak mě spíš zarazilo, že se tady hrozně řeší, že je to blbý nápad. Nevidím důvod proč v tomhle případě ne.

No, ted jde o to, co vlastně získá? Čas s dítětem evidentně má, jak chce on i kluk. Nové oblečení mu může pořídit i tak. Takže zbývají finance. Pokud je dítě v péči matky, tak nejspíš platí minimálně nějaké obědy, platí věci do školy, oblečení.

To bude ve střídavce hradit na půl, do toho bude nějaké to výživné nejspíš hradit stejně. V čem si pomůže? Jaký bude finanční benefit? Tisícovka měsíčně? Kolik prosoudí za právníky? Jaký bude dopad na vztahy rodičů? Stojí to za ty peníze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
14.11.22 14:13
@ludmilaadamkova píše:
@stinga Já nic neříkám :) Hlavně když je syn 14 dní u něj tak proč prostě nezažádá soud o změnu péče navíc 12 letý kluk je dostatečně velký aby k tomu řekl u soudu svoje

protože pán lže a píše pokaždé jinou verzi, jednou psal, že syn chodí pokaždé večer k matce a pak to celé upravil, že syn u něho spí 14 dní - zakladatel je naprosto nevěrohodný,
tak jako lhal o své pracovní době - chodím domů večer se v dalším příspěvku změnilo na jsem doma v 16.00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
14.11.22 15:06

@Semtex @stinga Asi mu jde o ty 4 tisíce jinak nechápu o co mu jde

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat