Umístit syna do ústavu?

Anonymní
13.11.22 15:24

Umístit syna do ústavu?

Dobrý den, z pochopitelných důvodu anonym. Mám z předchozího manželství 16 syna, je neskutečně agresivní, sprostý, několikrát mě málem napadl, mladšího syna napadá též i když se ho snažím chránit. Na zakladce šikanoval spolužáky, měl dvojky z chování. Můj současný manžel toho už má dost a já se mu ani nedivím, má teď zdravotní problémy, potřebuje klid, ale když u nás jí doslova kvůli synovi nemá ani jednu minutu. Manžel taky dceru z předešlého vztahu, je stejně stará jako syn, puberta jí začala teprve teď a syn na ní má špatný vliv. Syn se léčí několik let na psychiatrii, bere léky, ale nic se nezměnilo. Sam psychiatr mi teď doporučuje ústav. Máte někdo zkušenosti s ústavem, pomohlo to?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65674
13.11.22 15:34
@Anonymní píše:
Dobrý den, z pochopitelných důvodu anonym. Mám z předchozího manželství 16 syna, je neskutečně agresivní, sprostý, několikrát mě málem napadl, mladšího syna napadá též i když se ho snažím chránit. Na zakladce šikanoval spolužáky, měl dvojky z chování. Můj současný manžel toho už má dost a já se mu ani nedivím, má teď zdravotní problémy, potřebuje klid, ale když u nás jí doslova kvůli synovi nemá ani jednu minutu. Manžel taky dceru z předešlého vztahu, je stejně stará jako syn, puberta jí začala teprve teď a syn na ní má špatný vliv. Syn se léčí několik let na psychiatrii, bere léky, ale nic se nezměnilo. Sam psychiatr mi teď doporučuje ústav. Máte někdo zkušenosti s ústavem, pomohlo to?

Pokud to doporucuje psychiatr, tak bych souhlasila s ustavem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.22 15:38

@vokishka Jo kdybych aspoň věděla že to fakt pomůže… Ale takhle mám ale strach že o syna definitivně přijdu. Manžel mu už před tim hrozil ústavem, pasťákem a všem možným a syn vyhrožoval že mi pak manželovi zničil život a mě by už nikdy nechtěl vidět.

• Citovat
  • Upravit
65674
13.11.22 15:39
@Anonymní píše:
@vokishka Jo kdybych aspoň věděla že to fakt pomůže… Ale takhle mám ale strach že o syna definitivně přijdu. Manžel mu už před tim hrozil ústavem, pasťákem a všem možným a syn vyhrožoval že mi pak manželovi zničil život a mě by už nikdy nechtěl vidět.

A ze tim ublizujes mladsimu synovi ti nevadi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
13.11.22 15:40

Úplně bych se nespoléhala na to, že to pomůže, spíš bych se smířila, že v určitém okamžiku je třeba chránit ostatní členy rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
13.11.22 15:40

A jaká je diagnóza? Mám teda pocit ze jste všichni proti němu

• Citovat
  • Upravit
825
13.11.22 15:42

A co vám k tomu rekl psychiatr? Na jak dlouho? Jaký druh léčby? Očekávaný výsledek? Řídila bych se jeho doporučením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
13.11.22 15:47

Jakou má syn diagnozu? Co změnit léky nebo nějáké pridat, pokud tyto nefungují…
Jinak musí to být pro všechny moc těžké, ale zkus každou možnost jak změnit synův stav.Ve škole zvládá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
13.11.22 15:50
@Anonymní píše:
Dobrý den, z pochopitelných důvodu anonym. Mám z předchozího manželství 16 syna, je neskutečně agresivní, sprostý, několikrát mě málem napadl, mladšího syna napadá též i když se ho snažím chránit. Na zakladce šikanoval spolužáky, měl dvojky z chování. Můj současný manžel toho už má dost a já se mu ani nedivím, má teď zdravotní problémy, potřebuje klid, ale když u nás jí doslova kvůli synovi nemá ani jednu minutu. Manžel taky dceru z předešlého vztahu, je stejně stará jako syn, puberta jí začala teprve teď a syn na ní má špatný vliv. Syn se léčí několik let na psychiatrii, bere léky, ale nic se nezměnilo. Sam psychiatr mi teď doporučuje ústav. Máte někdo zkušenosti s ústavem, pomohlo to?

Ty už jsi ho dávno ztratila. Vaše výchova je dost špatná. On takový není pro nic za nic. Jeho vlastní otec na něj taky asi kašle. Ten ústav vám vztahy nenapraví a nejspíš nenapraví ani jeho. Ale pokud to psychatr doporučuje, protože je psychicky nemocný, tak vám asi nic jiného nezbude. Jakou má diagnozu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2709
13.11.22 15:58

Chybí víc detailů, především, jaká je diagnoza. Léky bere na co?
Pokud se jedná o psychickou poruchu, tak bych věřila psychiatrovi a dala ho do ústavu. Pokud je to porucha chování na základě nějakého traumatu z dětství, dá se s tím pracovat, ale to asi nebude váš případ.
U vás doma jsou další členové rodiny a ty je zapotřebí chránit. Když to nejde jinak a cokoliv dalšího nefunguje, tak ústav je řešení. Říkáš, že nechceš přijít o syna, ale jemu je to zřejmě fuk a ty můžeš přijít o mladšího syna, který to psychicky nevydrží a uteče, manžela, který to psychicky nevydrží a odejde. Kdo pro tebe znamená víc? Je to těžká volba, ale vcelku jasná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
13.11.22 16:04
@Anonymní píše:

Jaký je důvod doporučení ústavu? To je asi stěžejní. Ale souhlasím s ostatními, je třeba chránit sebe a ostatní členy rodiny. Otázka je, zda ochrana nebude jen dočasná do doby než syn opustí ústav. Ale to neví nikdo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
13.11.22 16:18

A jaká je diagnóza?? Psychiatr ví asi co říká, ale pokud chceš znát názory zde přítomných, tak bys měla napsat víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
13.11.22 16:20

Vychovny ustav? To pro nekoho s psychiatrickou diagnozou nevidim jako vychodisko z problemu.

• Citovat
  • Upravit
2218
13.11.22 16:36
@jahuhudka píše:
A jaká je diagnóza? Mám teda pocit ze jste všichni proti němu

No tak s takovýmhle chováním vůči okolí asi se nedá moc očekávat, že bude někdo při něm, že jo… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
13.11.22 16:37

Spíše vidím obrovský problém v tobě jako v matce :poblion:. Agresivní a sprostý není ze dne na den, chyba bude ve špatné výchově, za kterou vděčis sama sobě :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí