Umístit syna do ústavu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11092
13.11.22 23:21
@Hibou píše:
@jahuhudka @Trojlístek Můžu se zeptat, jak staré máte děti? Že působíte tak přesvědčeně, že vám by se nic takového stát nemohlo. Byly byste podobně drsné i k matce dítěte s poruchou příjmu potravy, drogově závislého, s depresí?

Vím s kým a jak dítě vychovávám. Zakladatelka sama píše, že u nich je ta situace z velké míry dána výchovou, ex a současným chlapem. To údajně zmínila i odborníkům.
Což se u nás neděje.
Pokud se dítě chytne špatné party, spadne do drog či jiné závislosti je věc úplně jiná, což tady ovšem není předmětem diskuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
14.11.22 00:23
@ZuzaM píše:
Prosím tě, ty už hlavně nic nepiš. Zakladatelka píše, že kluk má poruchu osobnosti. Ta je prakticky vždy z problematické výchovy a nedostatku lásky a porozumnění.

S tím souhlasím. Problém je ve výchově, tedy v rodičích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
14.11.22 01:09
@sakota píše:
Psala slovy dve facky. Tech jsem od taty schytala v puberte vic (naproso zaslouzene) a nijak me to nepoznamenalo.

To, že tě to nepoznamenalo, otce neomlouvá. Bití není nic za co by měl být někdo pochválen. Je to zásah do osobní integrity bez ohledu na to, zda se jedná o dospělého nebo dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
14.11.22 08:53
@Anonymní píše:
@Aglája75 Moc děkuju :srdce:. Ten dopis je skvělý nápad, zkusím to. Koníčky má, chodí s kamarády hrát fotbal, rád jezdí na koloběžce, pak dělá různé aktivity na internetu. Ale nemá žádného trenéra a ani nějaký mužský vzor.

Tak je fajn, ze konicky ma, to je podle me znamka toho, ze to je spis takovy vzdor nez celkovy problem… ze dokaze byt v nejake parte a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
14.11.22 08:56
@Hibou píše:
@jahuhudka @Trojlístek Můžu se zeptat, jak staré máte děti? Že působíte tak přesvědčeně, že vám by se nic takového stát nemohlo. Byly byste podobně drsné i k matce dítěte s poruchou příjmu potravy, drogově závislého, s depresí?

Rekla bych, ze nemaji zadne :) a nebo maji a asi by se hoodne divili coby o nich jejich deti rekly… tihle bezchybni dokonali vseznalci byvaji ti nejhorsi rodice:( bohuzel. Kdo nedokaze byt empaticky k jinym lidem, nemuze dokazat byt empaticmy ani ke svym detem… sebelepsi nactene poucky fakt nestaci:) a nejsou totez

Příspěvek upraven 14.11.22 v 09:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
14.11.22 08:58
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.11.22 09:10

Zakladatelko, chtěla bych přispět svými zkušenostmi. Jsem ADHD dcera matky s ADHD a mám jedno z dětí s ADHD. Neposlouchej tady kopance některých lidí, kteří s ADHD nemají zkušenosti. Léčebnu bych v tuto chvíli zvážila s tím, že bych si se synem dopředu v klidu sedla a vysvětlila mu, že jiná možnost momentálně není. Zopakovala bych mu, jaká jsou pravidla chování ve společnosti a že on je natolik závažně porušil, že jako dospělý by čelil trestnímu stíhání. A jako dítě tedy musí nastoupit výchovnou terapii. Dopředu bych sdělila, že je to dočasné a v případě, že se podaří tyhle problémy vyřešit, má u vás samozřejmě otevřené dveře a přijmete ho s veškerou láskou zpět. Současně bych se zamýšlela, jestli mu psychiatr ordinuje správnou medikaci. Ta může nadělat víc škody, než užitku. Pokud by byla možnost podstoupit KBT (kognitivně - behaviorální terapii), určitě do toho jděte. Třeba i po návratu z léčebny. Jinak mám ráda knihu Máme dítě s ADHD (Jucovicova). Autorka se dlouhodobě věnuje těmto dětem. Drž se a klidně zase napiš.

• Citovat
  • Upravit
6078
14.11.22 09:18
@Hibou píše:

O poruše příjmu potravy toho dost vím. Ne z vlastní zkušenosti, ale díky nevítané zkušenosti v rodině. A můžu ti říct, že co jsem měla možnost vidět, tak je pár jedinců, u kterých se nenávist k vlastnímu tělu projevila po znásilnění nebo zneužívání. Ale těch je směšně málo ve srovnání s nenávistí vůči sobě získané v rodině.

Začíná to „musíš dojíst to maso“ přes „nejez to sladké, budeš tlustá“ až po špatné stravovací návyky v rodině. A můžou za to prostě rodiče, nebo příbuzenstvo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4172
14.11.22 09:39
@Modesta píše:
O poruše příjmu potravy toho dost vím. Ne z vlastní zkušenosti, ale díky nevítané zkušenosti v rodině. A můžu ti říct, že co jsem měla možnost vidět, tak je pár jedinců, u kterých se nenávist k vlastnímu tělu projevila po znásilnění nebo zneužívání. Ale těch je směšně málo ve srovnání s nenávistí vůči sobě získané v rodině.Začíná to „musíš dojíst to maso“ přes „nejez to sladké, budeš tlustá“ až po špatné stravovací návyky v rodině. A můžou za to prostě rodiče, nebo příbuzenstvo.

Myslím si to samé a proto jsem tu otázku položila. Nevšimla jsem si totiž, že by tu matky dítěte s ppm schytavaly takovou kritiku a analýzu rodinných a výchovných poměrů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
14.11.22 10:07
@Aglája75 píše:
Rekla bych, ze nemaji zadne :) a nebo maji a asi by se hoodne divili coby o nich jejich deti rekly… tihle bezchybni dokonali vseznalci byvaji ti nejhorsi rodice:( bohuzel. Kdo nedokaze byt empaticky k jinym lidem, nemuze dokazat byt empaticmy ani ke svym detem… sebelepsi nactene poucky fakt nestaci:) a nejsou totezPříspěvek upraven 14.11.22 v 09:30

To víš, ze jo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
14.11.22 12:14
@Hibou píše:
Myslím si to samé a proto jsem tu otázku položila. Nevšimla jsem si totiž, že by tu matky dítěte s ppm schytavaly takovou kritiku a analýzu rodinných a výchovných poměrů.

Dříve se to tak dělalo. To je odpověď na veškerou kritiku výchovy. Ale to se zase dostáváme jinam…

Škoda, že se mladý telata neučí, jak správně vybrat partnera pro život. Nebo jak komunikovat s partnerem. Nebo jak se starat o vztah…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
14.11.22 12:41
@Trojlístek píše:
To víš, ze jo :mrgreen:

No vzdyt to pisu :mrgreen: veskere reakce ukazuji povahu jak na zlatem podnosu :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9302
14.11.22 13:00
@Anonymní píše:
Padlo to tu uz? Prijde mi to jako hranicni porucha osobnosti. U nas v rodine se to vzdalene mihlo a diagnoza probehla rozhodne brzo, nekdy behem puberty.

Ja se teda psychiatricke lecebny zastanu, byla jsem na lecebnem pobytu kvuli uzkostem a rozhodne si neumim prestavit, ze by tam nekdo neco jen tak pasoval, aniz by se na to prislo. To bude misto od mista. Me naopak naucila spoustu veci, tak nejak jsem se odrazila ode dna a zacala chtit neco delat. Terapie rozhodne neni zbytecna vec. Zvazila bych to, ale optarne. Jak u nekoho s hranicni poruchou ztratis duvery, tezko se to napravuje.

Celkove se tady toho moc nereklo tak je tezky neco detailneji radit.

To je právě to, byla jsi s úzkostmi nejspíš na nějakém psychoterapeutickém otevřeném oddělení, které se vůbec nemusí podobat uzavřenému a já pochybuji, že s tím vším, co tady zakladatelka popisuje, by ho na otevřené psychoterapeutické dali. Já byla jak na otevřeném, tam samozřejmě byli lidé, kteří se chtěli léčit, spolupracovali atd., ale na uzavřených to byla hrůza… Člověk, pokud k tomu má predispozice, se tam může naučit spousty špatných věcí, jak jsem psala, tak se mi tam šíleně rozvinulo sebepoškozování, když jsem zjistila od holek, kolik je dalších způsobů. Alkohol, či drogy jsem zažila zas v jiné nemocnici psychiatrické, že lidi pašovali, často jim na to sice pak přišli, ale ne úplně všem. Nebo o vycházkách chodili do hospody, když jim na to přišli, tak někoho vyhodili, někoho přesunuli na horší oddělení, to je různé. Já neříkám, že tam zakladatelky syn nemá chodit, to je na jeho ošetřujícím psychiatrovi, jen píšu své, poměrně bohaté zkušenosti, jak se lidi běžně na klasických psychiatriích chovají a že je tam často to napodobování a partičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
14.11.22 14:15
@Trojlístek píše:
@sakota ale pokud je malý tak je to normální. Děti se rodí jako egocentricke bytosti. Až později se dozvíš, zda a jaký tvá snaha měla účinek.
Kdybys ho třeba viděla v kolektivu, jak tvou výchovu aplikuje, tak možná zjistíš, že tam ten základ k domluvě snad bude.

Jak jsi na tohle přišla?? Já bych řekla, že egocentrickymi bytostmi se časem někteří stavaji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
14.11.22 14:19
@stock píše:
Jak jsi na tohle přišla?? Já bych řekla, že egocentrickymi bytostmi se časem někteří stavaji :lol:

Děti jsou Já já já, jsou egocentricke bytosti. Pokud se v tom podporuji, tak v dospělosti egoisti. Dva semestry vývojové psychologie na VŠ. Na to jsem nepřišla já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí