Umístit syna do ústavu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jahuhudka
13.11.22 19:40
@pet p píše:
Manžel neuznává svou chybu, že něco může dělat špatně… s takovým člověkem je vždy těžké pořízení.

Pak bych volila deti. Kdoví jak se bude nebo chová k tomu mladšímu

• Citovat
  • Upravit
pet p
13.11.22 19:40
@Anonymní píše:
@Trojlístek Uvědomují si svoje chyby, snažila a snažím se je napravit. Ale tahle kritika mě a ani synovi nijak nepomůže.

Víš, co mě teď napadlo…jen tak teoreticky: jak myslíš, že by reagoval tvůj syn, kdybys manžela s jeho výchovnými metodami poslala někam a synovi to i takto oznámila, že už ho (manžela) máš plné zuby a žes to měla udělat dávno?

• Citovat
  • Upravit
10425
13.11.22 19:44

@pet p Tyhle teorie jsou hrozne hezky a bylo by krasny, kdyby fungovaly. Z moji osobni zkusenosti se to nijak extra nepropisuje. Respektive ano, spatne chovani dospelaka se do chovani ditete propisuje, ale to dobre nijak zvlast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
13.11.22 19:47

Hlavně, ten kluk se bojí.
Boji se budoucnosti, bojí se co s ním bude dál.
Pozice rádoby silnějšího mu vyhovuje, když vidí, že ostatní mají strach… I on ho má a jaký…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.22 19:51

Holky, moc prosím nedělejtu tu z celkem závažné poruchy potvrzené několika odborníky, nějakou bezvýznamnou blbost. Bohužel si jsem vědoma, že mám na té poruše velký podíl víny.

• Citovat
  • Upravit
30422
13.11.22 19:52
@Anonymní píše:
@Trojlístek Uvědomují si svoje chyby, snažila a snažím se je napravit. Ale tahle kritika mě a ani synovi nijak nepomůže.

No teď už nenapravíte nic. Už jste udělali dost. Umístěním syna do ústavu se zbavíte nepohodlného problému, což je asi přesně to, čeho byste chtěli dosáhnout. Tak hlavně ať tam neskončí i vaše další děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
13.11.22 19:54
@Anonymní píše:
Holky, moc prosím nedělejtu tu z celkem závažné poruchy potvrzené několika odborníky, nějakou bezvýznamnou blbost. Bohužel si jsem vědoma, že mám na té poruše velký podíl víny.

Věřím, ze diagnózu ma. Ale on od tebe nemá pocit bezpečí. To se proste v 16 blbě napravuje. Ale pokusit se o to můžeš prave i terapii pro tebe. Problem bude, když budeš stát za despotickým manželem. Jak se vůbec chová k mladšímu dítěti?

• Citovat
  • Upravit
11092
13.11.22 19:55
@Anonymní píše:
Holky, moc prosím nedělejtu tu z celkem závažné poruchy potvrzené několika odborníky, nějakou bezvýznamnou blbost. Bohužel si jsem vědoma, že mám na té poruše velký podíl víny.

Bezvýznamnou blbost? 8o tu nikdo z vaší situace nedělá. Tímhle tvrzením už je mi zase o kus cosi jasnější.
Tak ho nech plavat… To jsi vlastně chtěla slyšet, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.22 19:57
@Trojlístek píše:
Takže NE, nedávala bych tvého syna do ústavu.
Psychologickou a odbornou pomoc potřebujete všichni, abyste se naučili spolu žít.
To není jen v něm, je to i ve vás…
Pokud tvůj současný chlap nechce, tak se budeš muset rozhodnout, buď on, nebo se pokusit zachránit syna.

Moc děkuji! Něco takového jsem potřebovala slyšet, dám manželovi nůž na krk a pokud si neuvědomí svoje chyby, tak s ním skončím. Už jsem nad tím několikrát přemýšlela, byla jsem i právníka abych věděla co by a jak… Jen mám strach aby se to zas nepoznamenalo na mladším synovi, i kdybych mu stokrát denně vysvětlovala že jsem se nerozvedla kvůli bráchovi, tak si on bude myslet něco jiného.

• Citovat
  • Upravit
5986
13.11.22 20:04
@Anonymní píše:
@Trojlístek Manželova výchova vypadá takhle - neuděláš si úkol vezmu ty mobil, neuklidíš si po sobě fajn ale do té doby půjdeš jen do školy, jinak nikam. Řekl jsi sprostě slova, 3 měsíce nedostaneš žádné kapesné, odmlouval si mě matce učitelce napíšeš na celý prázdný sešit už nikdy nebudu odmlouvat atd. U své dcery už praktikuje i fizicky tresty, dvakrát jí dál facku. I když jeho dcera už není malé dítě, tak manžela skoro vůbec neposlouchá. Chtěl fizicky trestat i syna a dost jsme se kvůli tomu hádali, já jsem mu dala jasné najevo, že jakmile si na syna něco dovolí, ho okamžitě s oběma synama opustím. Moje výchova vypadá tak že se snažím řešit skoro všechno kompropisy a domluvou. To mi bylo od syna útlého dětství vyčítáno celou rodinou a všemi učiteli. Jeho otec ho měl od našeho rozvodu každý druhý víkend, pak se oženil měl nové dítě a syna si od té doby bral jen jednou týdně po škole do cukrárny, nebo někde kde to měl rád. Takže se na něho vykašlal a samozřejmě to na syna mělo zlý dopad. Když byl syn starší tak se zas on vykašlal na svého otce a nikam s ním chodit nechtěl a já ho do toho ani nenutila. Řešila jsem jeho problémy samozřejmě pak i s jeho otcem, ale ten mi pořád jenom říkal co mám dělat a na to jsem teda zvědavá fakt nebyla. Chtěla jsem aby se konečně vzchopil a byl zase jeho táta. Ale on měl pořád jen výmluvy, že má moc práce a novou rodinu, jako kdybych já snad byla bez práce a měla jen syna.

Tak tvůj partner fyzicky trestá dospívající holku? Podle toho, co píšeš, tak vlastní otec byl mag.or a druhý je to samé. V tom ti zdravé děti nevyrostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
13.11.22 20:06

Ahoj, moc me mezi cim prochazis. Kdyz tady proctes diskuze tak vetsina tvrdi ajk je skvela stridavka, jak deti nijak netrapi nova macecha atd atd… dale si precets jak jsou deti rozmazlene a ze by tihi spratka na ktereho si stezuje nextka mel otec propleknout atd atd… kdyz si budi stezovat, ze ex deti takto vychovava a proto s nim nechteji deti byt a chodit k nemu, budu 100% mrcha co chudackovi tatinkovi brani a on ma prece pravo na svuj pohled a deti to maji respektivat a poslouchat atd atd… a najednou v dalsi diskuzi jsi synovi ublizila, kdyz ma tvuj manzel trochu autoritarskoi vychovu… nemyslim si, ze je nejak extra drsny… i vlastni otec by mohl byt stejny…

Takze jsi nejlepsi mama jakou, jiste ti na nem zalezi, tak jako ti zalezi na mladsim… to, ze te nekdo schazuje a vyvolava v tobe pocity viny synovi nijak nepomuze, spis naopak.
Ano mohla ses znova vdat ve spatnem veku starsiho, ztratil jistotu atd atd, ale dost velky vliv ma jiste i jeho povaha… mnoho dobrych rodicu, lteri se snazi projdou dobou velky prusvihu deti a nevi co s tim… nejsoi ani rozvedeni, ani spatni rodice…

Synovi bych napsala dopis, ze te to moc mrzi co se deje, ze ho mas moc rada, ze ti na nem moc zalezi, ze vzpominas na to a to ( spolecne prozite, ldy byl stastny, ldyz jste prozili neco hezkeho), ze vis ze je chytry, sikovny… cokoli z jeho povahu jezkeho, aby to neznelo falesne…ze bracho ho ma taky rad, ze k nemu vzhlizi, chce vse jako on ( proste pripomenout mu, ze neni jen ten pruseras s problemy) a ze te moc trapi, ze je to ted mezi vami spatne a jeste vic te trapi, ze nevis vubec co mas delat a ze je to pro kzdou mamu tezke, ldyz vi, ze se jeji dite trapi a neni statsne… Ze se budes snazit resit to u mediatora, abys zjistila, lde jso udelala „chyby“ a podobne… kdyby nekdy treba za pr tydnu chtel radamu reknes co ti rikaji… a ze budes rada, ldyz si tenhle dopis precte… Jen navrh, samozrejme vsechno podle vas a tebe a vasich povah…

On pred tebou asi mluvit nebude nechce ustoupit ze sve pozice, mel by asi pocit prohry nebo ponozeni… chce vzdorovat… ale kdyz si to precte v soukromi, teeba to bude pro nej jine…
nijak to nekomentovat, neptat se jestli cetl, neresit… mit troelivost…

Pak me jeste napadlo… jestli sportuje? Nebo ma nejaky jiny konicek? Jestli treba tam by neslo nejak si popovidat s trenerem, ze by se mu venoval nevo ti rekl jaky je tam… nekdy treba ten muzsky vzor ale ne doma by mohl pomoc… lde bh mu syn veril a nebouril se… treba by casem jemu rekl, co ho trapi nebo jen by se mu otevrel…jen takovy napad…
Vse tohle bych probrala s psychiatrem… resila samozrejme manzela… asi bych se nerozvadela, to ti neprida na klidu a ty potrebujes vyt silna a klidna pro obe deti… mamzela bych resila s psychologem/ psychia trem, aby mu vse rekl beldo jiny nez ty.. ale samozrejme bych se postavila za sve deti nejen starsiho, ale i toho mladsiho, ze nechce pro ne tenhle pristup… ze dcera neni tvoje, tak tam do toho nemas co mluvit… ale kluky tak vychovavay nechces a nebudes a dost durazne, ze chces mit zdrave statsne deti a tak. Vim, vse to chce hodne sily, nervu, odvahy a nejakou podporu…mas nekoho, ldo te neschazuje jako ti tady, kdo ti rozumi, podrzi, pomuze? Bylo by to potreba, abys mela kde nabrat silu :(

Moc drzim palce, musi to byt hrozne tezke. Posilam :srdce: :hug: :srdce:

Příspěvek upraven 13.11.22 v 20:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
13.11.22 20:06
@jahuhudka píše:
Ty nejsi v pořádku. Br mám z tebe husi kůži

Aha. To teda nechápu co v tom vidíš. Píšu, že psychická nemoc se dědí, je to omyl nebo chyba nebo to je jedno jak to nazveš prostě odchylka a to je vše. Úplně stejná odchylka jako když se narodíš třeba bez prstu.
Co na tom není pravda nebo co tě na tom pohoršuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
13.11.22 20:09
@Trojlístek píše:
Bezvýznamnou blbost? 8o tu nikdo z vaší situace nedělá. Tímhle tvrzením už je mi zase o kus cosi jasnější.
Tak ho nech plavat… To jsi vlastně chtěla slyšet, že?

Prosimte prestan a bez prudit jinam… uz po druhem tvem komentari bylo receno vic nez bylo treba…bohuzel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
13.11.22 20:10

Jsem opravdu jediná které je líto víc mladšího syna? :nevim: Má psychicky narušeného bratra který ho dokonce fizicky napadá, zakladatelka se mu věnuju méně, doma pak musí ještě snášet vypětou situaci mezi svým otcem a sestrou. Jinak nevím proč, ale napadlo mě že spolu tvůj syn a dcera manžela možná něco mají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.22 20:18

@Aglája75 Moc děkuju :srdce:. Ten dopis je skvělý nápad, zkusím to. Koníčky má, chodí s kamarády hrát fotbal, rád jezdí na koloběžce, pak dělá různé aktivity na internetu. Ale nemá žádného trenéra a ani nějaký mužský vzor.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML