Umístit syna do ústavu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.11.22 20:26
@Gigi4 píše:
Jsem opravdu jediná které je líto víc mladšího syna? :nevim: Má psychicky narušeného bratra který ho dokonce fizicky napadá, zakladatelka se mu věnuju méně, doma pak musí ještě snášet vypětou situaci mezi svým otcem a sestrou. Jinak nevím proč, ale napadlo mě že spolu tvůj syn a dcera manžela možná něco mají…

Tak je pravda že mám strach, jak to dopadne s mladším synem. Ale tohle je zas jiná situace než s manželem, tady si nedokážu vybrat mezi starším a mladším synem. Popravdě nevím jestli spolu něco mají, tráví spolu teď dost času. Tak teoreticky to možné je, jen bych se bála reakce manžela.

• Citovat
  • Upravit
10425
13.11.22 20:30
@Kipa22 píše:
Tak tvůj partner fyzicky trestá dospívající holku? Podle toho, co píšeš, tak vlastní otec byl mag.or a druhý je to samé. V tom ti zdravé děti nevyrostou.

Psala slovy dve facky. Tech jsem od taty schytala v puberte vic (naproso zaslouzene) a nijak me to nepoznamenalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
13.11.22 20:32
@Anonymní píše:
Manželova výchova vypadá takhle - neuděláš si úkol vezmu ty mobil, neuklidíš si po sobě fajn ale do té doby půjdeš jen do školy, jinak nikam. Řekl jsi sprostě slova, 3 měsíce nedostaneš žádné kapesné, odmlouval si mě matce učitelce napíšeš na celý prázdný sešit už nikdy nebudu odmlouvat atd. U své dcery už praktikuje i fizicky tresty, dvakrát jí dál facku. I když jeho dcera už není malé dítě, tak manžela skoro vůbec neposlouchá. Chtěl fizicky trestat i syna a dost jsme se kvůli tomu hádali, já jsem mu dala jasné najevo, že jakmile si na syna něco dovolí, ho okamžitě s oběma synama opustím. Moje výchova vypadá tak že se snažím řešit skoro všechno kompropisy a domluvou. To mi bylo od syna útlého dětství vyčítáno celou rodinou a všemi učiteli. Jeho otec ho měl od našeho rozvodu každý druhý víkend, pak se oženil měl nové dítě a syna si od té doby bral jen jednou týdně po škole do cukrárny, nebo někde kde to měl rád. Takže se na něho vykašlal a samozřejmě to na syna mělo zlý dopad. Když byl syn starší tak se zas on vykašlal na svého otce a nikam s ním chodit nechtěl a já ho do toho ani nenutila. Řešila jsem jeho problémy samozřejmě pak i s jeho otcem, ale ten mi pořád jenom říkal co mám dělat a na to jsem teda zvědavá fakt nebyla. Chtěla jsem aby se konečně vzchopil a byl zase jeho táta. Ale on měl pořád jen výmluvy, že má moc práce a novou rodinu, jako kdybych já snad byla bez práce a měla jen syna.

Podívej, je to cely smutný čtení. Kašli na rady, kterých se Ti tady dostává vrchovate a nesmyslne a skutecne se porad s psychiatrem jak dal, a dej na jeho rady. Myslím, ze tomu klucinovi tam bude líp než doma. Nedavej si za vinu špatnou výchovu, ale jak vidíš, tak na něj nezabírá. Potřebuje profesionální pomoc a to Ty zvládnout nemůžeš. Není to ústav, je to léčebna, tak neváhej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
13.11.22 20:32
@Aglája75 píše:
Prosimte prestan a bez prudit jinam… uz po druhem tvem komentari bylo receno vic nez bylo treba…bohuzel

Jasně, jen ty tvé komentáře jsou ty správné. Každý má to své a muže o tom diskutovat. Tvé bohužel je mi úplně jedno. Nepíši to možná s kdoví jakým soucitem, ale to nic nemění na podstatě té situace.

By mě zajímalo, zda zakladatelka byla, tak upřímna i k těm psychologum a psychiatrum. Jak a v čem ten kluk vlastně vyrůstá. Pochopitelně, že dopad to má i na toho mladšího. Proto píšu, že všichni se spolu musí naučit žít. Jde to i bez kudrlinek a výsledek je stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
13.11.22 20:34
@sakota píše:
Psala slovy dve facky. Tech jsem od taty schytala v puberte vic (naproso zaslouzene) a nijak me to nepoznamenalo.

Ale zakladatelka má z toho chlapa obavy. Tam je toho víc, jen to z ní leze dost pomalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
13.11.22 20:36
@sakota píše:
@pet p Tyhle teorie jsou hrozne hezky a bylo by krasny, kdyby fungovaly. Z moji osobni zkusenosti se to nijak extra nepropisuje. Respektive ano, spatne chovani dospelaka se do chovani ditete propisuje, ale to dobre nijak zvlast.

Napadá mě, jestli to nesouvisí s tím, že většina lidí tady s tou výchovou v jaké sami vyrostli (tresty, nátlak, křik,…) nejsou schopni řešit problémy podporou, porozuměním, dohodou, ustoupením z nedůležitého požadavku, nabídnutím alternativy apod.
Jaký máš vzorek, podle kterého usuzuješ? Kolik problémových dětí vzešlo v tvém okolí z respektujících rodičů? Ale stejně se obávám, že relevantně posoudit to nelze, jelikož s těmi rodinami nebydlíš, tudíž vlastně nevíš, jak se doma k sobě všichni chovají.

• Citovat
  • Upravit
11092
13.11.22 20:39
@Anonymní píše:
Tak je pravda že mám strach, jak to dopadne s mladším synem. Ale tohle je zas jiná situace než s manželem, tady si nedokážu vybrat mezi starším a mladším synem. Popravdě nevím jestli spolu něco mají, tráví spolu teď dost času. Tak teoreticky to možné je, jen bych se bála reakce manžela.

Husté, to by, ho trefil šlak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.22 20:39
@Kipa22 píše:
Tak tvůj partner fyzicky trestá dospívající holku? Podle toho, co píšeš, tak vlastní otec byl mag.or a druhý je to samé. V tom ti zdravé děti nevyrostou.

Mě se nelíbí že jí takhle fizicky trestá, v jedné situaci jsem holku i branila. Ale zas se do toho nechci moc plést. Vlastní otec ani není magor, ale haj… A takových je bohužel víc, i tady na emiminu jsem viděla dva takové případy. Kdy se chlap vzdal dítěte z prvního manželství, kvůli nové manželce a novému dítěti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.11.22 20:42

@Trojlístek Věř nebo ne, ale byla jsem tam upřímná snad ještě víc než tady.

• Citovat
  • Upravit
10425
13.11.22 20:43
@pet p píše:
Napadá mě, jestli to nesouvisí s tím, že většina lidí tady s tou výchovou v jaké sami vyrostli (tresty, nátlak, křik,…) nejsou schopni řešit problémy podporou, porozuměním, dohodou, ustoupením z nedůležitého požadavku, nabídnutím alternativy apod.
Jaký máš vzorek, podle kterého usuzuješ? Kolik problémových dětí vzešlo v tvém okolí z respektujících rodičů? Ale stejně se obávám, že relevantně posoudit to nelze, jelikož s těmi rodinami nebydlíš, tudíž vlastně nevíš, jak se doma k sobě všichni chovají.

Vychazim se sveho ditete, chyby samozrejme delam, nejsem z kamene a obcas mi ujedounervy, kdyz uz je toho moc. Ale zahrnuju syna fakt spoustou lasky a podpory a davam mu to najevo milionem zpusobu, vedu ho ke klidnemi reseni problemu, mluvim s nim potichu a klidne, a stejne je to cholericky torpedo, hez ohledu na moje vychovny a prikladny snahy, co se snadno vztekne a rve a hazi vecma a promluvit potichu asi neumi. A tak. Spatny veci kopiruje okamzite, to dobry temer vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
13.11.22 20:48
@sakota píše:
Vychazim se sveho ditete, chyby samozrejme delam, nejsem z kamene a obcas mi ujedounervy, kdyz uz je toho moc. Ale zahrnuju syna fakt spoustou lasky a podpory a davam mu to najevo milionem zpusobu, vedu ho ke klidnemi reseni problemu, mluvim s nim potichu a klidne, a stejne je to cholericky torpedo, hez ohledu na moje vychovny a prikladny snahy, co se snadno vztekne a rve a hazi vecma a promluvit potichu asi neumi. A tak. Spatny veci kopiruje okamzite, to dobry temer vubec.

Kolik je synovi let? Otec se k němu chová stejně (dává najevo lásku, podporu, vede ho ke klidnému řešení problémů apod.)?

• Citovat
  • Upravit
9302
13.11.22 20:50
@Anonymní píše:
Dobrý den, z pochopitelných důvodu anonym. Mám z předchozího manželství 16 syna, je neskutečně agresivní, sprostý, několikrát mě málem napadl, mladšího syna napadá též i když se ho snažím chránit. Na zakladce šikanoval spolužáky, měl dvojky z chování. Můj současný manžel toho už má dost a já se mu ani nedivím, má teď zdravotní problémy, potřebuje klid, ale když u nás jí doslova kvůli synovi nemá ani jednu minutu. Manžel taky dceru z předešlého vztahu, je stejně stará jako syn, puberta jí začala teprve teď a syn na ní má špatný vliv. Syn se léčí několik let na psychiatrii, bere léky, ale nic se nezměnilo. Sam psychiatr mi teď doporučuje ústav. Máte někdo zkušenosti s ústavem, pomohlo to?

Ahoj, mrzí mě tvá situace, ale nevím, jestli bych syna umisťovala do léčebny, protože se tam podle mě v partičce jemu podobných může naučit ještě horší věci… Sama mám taky mimo jiné poruchu osobnosti (myslím, že se má diagnostikovat až nejdříve v 18ti letech, jinak je to nějaký dysharmonický vývoj osobnosti, nebo vývoj k té poruše, ale ne ta porucha). No a v léčebně jsem se naučila kouřit, a různé techniky sebepoškozování (do té doby jsem měla svůj jeden způsob).

Nevím, z jakého důvodu ho tam chce jeho psychiatr poslat. Záleží taky, jestli vás fakt může nějak ohrozit atd. Mluvila jsi někdy s jeho psychiatrem? Asi bych požádala o konzultaci a pořádně to s ním probrala, proč to doporučuje a i že jsou tam rizika, že se tam ještě naučí od jiných spolupacientů další věci. Znala jsem jednoho 16ti letého, který byl na dětské psychiatrii a taky se tam naučil kouřit, pašovali tam šňupací tabák, trávu… atd.

Tak držím palce, ať to nějak vyřešíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
13.11.22 20:51
@Zeoli píše:
Aha. To teda nechápu co v tom vidíš. Píšu, že psychická nemoc se dědí, je to omyl nebo chyba nebo to je jedno jak to nazveš prostě odchylka a to je vše. Úplně stejná odchylka jako když se narodíš třeba bez prstu.
Co na tom není pravda nebo co tě na tom pohoršuje?

Prosím tě, ty už hlavně nic nepiš. Zakladatelka píše, že kluk má poruchu osobnosti. Ta je prakticky vždy z problematické výchovy a nedostatku lásky a porozumnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
13.11.22 20:52

@sakota ale pokud je malý tak je to normální. Děti se rodí jako egocentricke bytosti. Až později se dozvíš, zda a jaký tvá snaha měla účinek.
Kdybys ho třeba viděla v kolektivu, jak tvou výchovu aplikuje, tak možná zjistíš, že tam ten základ k domluvě snad bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
13.11.22 20:56

@Trojlístek @pet p 4,5. Podezreni na adhd. V kolektivu ho vidam, mam nadprumernou zoetnou vazbu od ucitelek (pracuji ve stejne skolce jako on chodi) a proste ne, jede si svoje, progres minimalni. Ale to tady resit nemusi. Ja jen oponuju, ze zvlast u deti s nejakym problemem to proste neni tak jednoduchy jako „chovek se k ditezi s repsketem, laskou a podporou“ a dite bude uzasny a slunickovy a vsechny problemy vyreseny a bude kopitovat dobry vzorce. Protoze to tak proste neni, samo o sobe to nestaci (i kdyz je to zaklad, to vubec nezpochybjuju a mne osobne prijde zbyzecmy o tom psat knizky, neb to povazuju za normalni), ale proste to neni tak jednoduchy jako delejte tohle a vsechno bude dobry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí