Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Náš Punťa teda neni retrívr, ale taky na krku rozdrápaný strupy, zaschlá krev. Bojujeme s tím už spoustu let, ale letos to má snad nejhorší a je to prý taky alergie, protože to má vždy v červenci. Denně 3 injekce, prášky, mazat, ale tentokrát nic nepomáhá. Už mi od soboty v noci pořádně nespal, nežere, pít nechce, o všechno nezájem. Nejhorší je, že v sobotu letíme na dovolenou, vůbec se mi nechce ho tu nechat…
mozna zmen veterinare kdyz vidim ty ceny co po vas chce! nekteri jsou sileny vydriduchove…
tulidlo píše:
Náš Punťa teda neni retrívr, ale taky na krku rozdrápaný strupy, zaschlá krev. Bojujeme s tím už spoustu let, ale letos to má snad nejhorší a je to prý taky alergie, protože to má vždy v červenci. Denně 3 injekce, prášky, mazat, ale tentokrát nic nepomáhá. Už mi od soboty v noci pořádně nespal, nežere, pít nechce, o všechno nezájem. Nejhorší je, že v sobotu letíme na dovolenou, vůbec se mi nechce ho tu nechat…
Ježíš, no tak to vám nezávidím, to je hrůza!
To ten náš se teda aspon chová normálně, mazlí se, blbne, žere…
mikitaa píše:
mozna zmen veterinare kdyz vidim ty ceny co po vas chce! nekteri jsou sileny vydriduchove…
Mno, nevtipnější na tom je, že je v okolí nejlevnější ![]()
xangel87 píše:mikitaa píše:Mno, nevtipnější na tom je, že je v okolí nejlevnější
to je nekde na dedine ze?? u nas je to stejny…vedi ze tu v okoli jsou jen tri veti tak nasadili ceny s vysokohorskou prirazkou…takze me se vyplati jet se psem 30 km do brna…
mikitaa píše:xangel87 píše:to je nekde na dedine ze?? u nas je to stejny…vedi ze tu v okoli jsou jen tri veti tak nasadili ceny s vysokohorskou prirazkou…takze me se vyplati jet se psem 30 km do brna…mikitaa píše:Mno, nevtipnější na tom je, že je v okolí nejlevnější
Právě, že ne,je v městě
Navíc bydlím v nejlevnějších a nejchudších severních Čechách… Hrůza ![]()
Ahoj, my měli šeltii, a ten měl něco podobného, taky strupy, pak mu to začalo i mokvat. Odzkoušeli jsme kde co, přes mastičky, koupání v šamponech které stáli 5OO,– antibiotika, prostě nic nezabíralo. Pak nám jednou šampon došel a okoupali jsme ho v tatinově Head&shouders a bylo po problému
. Ted máme kokršpaněla a ten měl od začátku problém s únikem moči, na čumáku se mu dělali strašlivé boláky plné hnisu, takže kupujem hypoalergení krmivo Brita a máme klid, nesmí teda korm těch granulí už žrát opravdu nic jiného, jinak problém je okamžitě na světě. Ale veta bych určitě navštívila
jitka85 píše:
Ahoj, my měli šeltii, a ten měl něco podobného, taky strupy, pak mu to začalo i mokvat. Odzkoušeli jsme kde co, přes mastičky, koupání v šamponech které stáli 5OO,– antibiotika, prostě nic nezabíralo. Pak nám jednou šampon došel a okoupali jsme ho v tatinově Head&shouders a bylo po problému. Ted máme kokršpaněla a ten měl od začátku problém s únikem moči, na čumáku se mu dělali strašlivé boláky plné hnisu, takže kupujem hypoalergení krmivo Brita a máme klid, nesmí teda korm těch granulí už žrát opravdu nic jiného, jinak problém je okamžitě na světě. Ale veta bych určitě navštívila
Ty brdo, děsí mě, co všechno to může bejt, tak doufám, že se chlapec vet předvede a konečně nám jednou zjistí, kde je problém.. ![]()
Ano, proto píšu spot-on. Kup mu spot on Advantix a uvidíš, že 100% zabere. Když se klíště zakousne, je už úplně jedno, jestli ho vytrhneš hned večer nebo za nějakou dobu.
ZuzaM píše: [Protože mu nic nezabíralo, bohužel…Vše vyhozené peníze, od obojků přes šampony…Ted to praktikujem tak, že každej večer zakleknu a prohledám ho, případně zbavím klíšťatAno, proto píšu spot-on. Kup mu spot on Advantix a uvidíš, že 100% zabere. Když se klíště zakousne, je už úplně jedno, jestli ho vytrhneš hned večer nebo za nějakou dobu.
Ahaa, tak o tom jsem neslyšela, díky, mrknu na to..
ahoj, jedna naše kočka (mainská mývalka) měl takový strupy. Nakonec že to prý mělo být od blech ![]()
druhá kočka to ale neměla a jsou pořád spolu. Živé blechy, nebo vajíčka jsme nenašli. Dáváme jim tu „kapku“ za krk a od tý doby ok. Řekla bych ale že toto bylo o tom, že ta kočka je prostě taková jiná, možná má citlivější kůžu než českej Mikeš.. ![]()
J.
No nám se jednou nepodařilo úplně vychytat, že našemu psovi přestal působit přípravek na klíšťata (dává se na kůži na páteř, chce to poslušného psa, protože u velkého aplikace dlouho trvá) a ona měla během toho týdne hoodně klíšťat na jedné noze. A pak se jí tam začal dělat takový strup, který se rozlézal. Našli jsme to tedy brzo, dostali jsme takové kapky, ale vracelo se to.
Nevím, co je vašemu psovi, ale určitě bych zašla za veterinářem.
Ahoj, sama mám retrívra a nejspíš se stejným problémem. Jmenuje se to hotspot, jinými slovy prostě zapařenina. vypadá to ošklivě, dělají se strupy, někdy rozmokvané fleky bývají i povleklé jakoby hnisem. Důležité je místo vystříhat a často čistit + vysoušet. Mě to fena chytla z koupání, byla teď stále naložená ve vodě - pak se kůže zapaří. Někdy hotspot vzniká jako reakce na klíště nebo bleší kousnutí. Proto doporučuju hafanovi pořídit nějaký spot on ( zmíněný Advantix je opravdu dobrý, taky ho teď používám), pokud se pes koupal v rybníku, tak ho nejdřív vykoupat - spot on pak aplikovat ale až cca za 3 dny, váže se na mastnotu. Taky jsou vhodný přeparáty na zvýšení imunity a kvalitu kůže. Já teď nakoupila Dermanorm olej, dávam vit.C a zvažuju mořskou řasu a raději měním krmení na jehněčí s rýží.Pokud to jsou už velká ložiska, tak se asi ATB nevyhnete. Taky bych se na nějakou dobu vyhla vodě, aby se kůže mohla pořádně vyhojit.Děj vědět, jak si dopadla ![]()
Ještě mě napadá, nemáš foto, dalo by se poznat víc ![]()
Pár odkazů
http://www.veterina-info.cz/…ledetail.asp?…
http://www.max.estranky.cz/…vi-/hot-spot
http://www.goldenforum.cz/kforum.php?…
foto http://www.klinikaanima.cz/index-sm.php?…
Tak k veterináři můžem až zítra, tak pak poreferuju…Koukala jsem na fotky těch hotpostů, ale to by to snad nemuselo být, takhle hrozné to nemá…Má víceméně x malých stroupků, různě od sebe…
Vyrazíme k veterináři, at máme jistotu a pesan klid.