Strupy na kůži psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9578
23.7.10 12:28

Ono těch stroupků může být jen pár - pokud se sloupne, tak je to pod ním takové mokvavé, ty fotky jsou už pořádně rozlezké hotspoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
23.7.10 13:25

No s tím rozmokvaným jsme si užili až až, už jsem příteli říkala, že to nehodlám nechat dojít až tam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xxZuzana
23.7.10 14:59

Ahoj, máme v rodině také zlatého retrievra. Když jsme nějakou dobu řešili úplně stejné potíže, které popisuješ, přišel jeden z veterinářů s myšlenou, že za to může strava. A taky že ano. Doporučil dávat velmi kvalitní granule - do té doby měl takový spíš středně dobré + občas konzervu ze sámošky. Prý v určitém věku začínají být citlivější a dost často se to projevuje na kůži. Časem pak hrozí i potíže třeba s ledvinami, játry…

Změnili jsme stravu, dostává teď pouze hodně kvalitní granule - a kůže i srst se změnily k nepoznání - do 14 dní to bylo viditelně lepší. Kůže v pořádku a srst lesklá a hebká na dotek. Tak třeba je to i váš případ.

• Citovat
  • Upravit
6555
23.7.10 18:33
xxZuzana píše:
Ahoj, máme v rodině také zlatého retrievra. Když jsme nějakou dobu řešili úplně stejné potíže, které popisuješ, přišel jeden z veterinářů s myšlenou, že za to může strava. A taky že ano. Doporučil dávat velmi kvalitní granule - do té doby měl takový spíš středně dobré + občas konzervu ze sámošky. Prý v určitém věku začínají být citlivější a dost často se to projevuje na kůži. Časem pak hrozí i potíže třeba s ledvinami, játry…Změnili jsme stravu, dostává teď pouze hodně kvalitní granule - a kůže i srst se změnily k nepoznání - do 14 dní to bylo viditelně lepší. Kůže v pořádku a srst lesklá a hebká na dotek. Tak třeba je to i váš případ.

Můžu se zeptat, jaké granule mu ted dáváte ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
23.7.10 22:26

S tou stravou si myslím, že to taky může být. Už mám doma nové granule - jehněčí s rýží a jsem zvědavá, jestli nějaká změna nastane. Kvalitní granule dávám ( Canidae ), ale je možné, že jí nesedí nějaká složka z krmiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
27.7.10 10:54

Tak nám veterinář řekl, že to vypadá na alergii.Rozbor kůže mu nedělal, protože podle fleků a strupů hned věděl, že je to alergie…Teď nám začne běh na dlouhou trať než zjistíme, na co jí má :-? Z granulí nvm nvm, má ty samé už 6 let.Pro sichr mu ale stejnak začnu na měsíc vařit, granule uklidíme a uvidíme..Dnes jsem mu koupila vepřovou plec, dostala zprda od přítele, že mu kupuju maso které můžem mít k večeři my a musela jsem se vrátit pro jícen :mrgreen:
Jinak dostali jsme Prednison proti svědění a nějakej olejíček Canvit, s rybím tukem, tím mu máme polejvat jídlo…Tak uvidíme.
Jinak jediné, co se v téhle domácnosti změnilo, je že jsem začla používat prací prášek pro miminka,myslíte, že když jsou ty hadříky vyprané v něm v jiném pokoji než pes a ještě ve skříni, že by mu to i tak mohlo způsobovat alergickou reakci???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
27.7.10 13:46
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
28.7.10 08:32

ono to klidně může být i těma granulema, i když je používáte xlet. prostě nároky psa a zdraví se mění, výrobce taky dělá neustále inovace… :nevim:
za sebe a svého alergického psa radím: granule pro psa bez kuřete a čehokoli z drůbeže, pokud možno i bez mouky (máme odzkoušené acana pacifika, purina losos s rýží), maso dávat pouze ryby, jehně a hovězí. na buřty apod. úplně zapomenout, ani kousíček nedávat. bacha na koupání, šampony jedině od veterináře pro alergické psy (jsou to zároveň i léky, pes se v tom nechává stát, aby to pěkně působilo) pokud nemáš, raději nekoupat. koupit něco opravdu účinného proti blechám a klíšťatům - jak tu psaly holky. doktor nám kdysi řekl, že u alergika můžou naskákat boláky už jen tam, kde blecha po kůži projde. nedávat žádné psí pamlsky. opravdu jen přísná dieta (jen ty granule - pokud chceš vařit, tak maso s bramborem, max. s rýží) a k tomu ovoce a zelenina :nevim:
menší boláčky (které se psovi dělají pořád…) mažeme indulonou baby nebo bepanthenem. pokud jsou horší, máznem antibiotiky nebo speciálním kortikoidovým olejíčkem od doktora.
a pokud ti to nevadí, je dobrý i převařovat vodu na pití. já tý mojí bestii dávám kojeneckou, jenže buldoček toho zas tolik nevypije :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
28.7.10 15:45
zuzanecka81 píše:
ono to klidně může být i těma granulema, i když je používáte xlet. prostě nároky psa a zdraví se mění, výrobce taky dělá neustále inovace… :nevim:
za sebe a svého alergického psa radím: granule pro psa bez kuřete a čehokoli z drůbeže, pokud možno i bez mouky (máme odzkoušené acana pacifika, purina losos s rýží), maso dávat pouze ryby, jehně a hovězí. na buřty apod. úplně zapomenout, ani kousíček nedávat. bacha na koupání, šampony jedině od veterináře pro alergické psy (jsou to zároveň i léky, pes se v tom nechává stát, aby to pěkně působilo) pokud nemáš, raději nekoupat. koupit něco opravdu účinného proti blechám a klíšťatům - jak tu psaly holky. doktor nám kdysi řekl, že u alergika můžou naskákat boláky už jen tam, kde blecha po kůži projde. nedávat žádné psí pamlsky. opravdu jen přísná dieta (jen ty granule - pokud chceš vařit, tak maso s bramborem, max. s rýží) a k tomu ovoce a zelenina :nevim:
menší boláčky (které se psovi dělají pořád…) mažeme indulonou baby nebo bepanthenem. pokud jsou horší, máznem antibiotiky nebo speciálním kortikoidovým olejíčkem od doktora.
a pokud ti to nevadí, je dobrý i převařovat vodu na pití. já tý mojí bestii dávám kojeneckou, jenže buldoček toho zas tolik nevypije :nevim:

Zkusím ty granule, co tu dávala odkaz jowana…Jinak převařovat vodu, mno, ten náš vychlemtne velkou misku na dvakrát, to si nedokážu představit :-? Kord když ted budu mít první mimi a budu ráda, že jsem ráda.. :-? Každopádně jak jsem řekla nejdřív musíme stylem pokus omyl zjistit, co to je a pak teprv tomu vše přizpůsobit… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
29.7.10 08:41

Xangel a jaké granule jste celou tu dobu podávali? Nemáš foto, jak kůže vypadá? docela by mne to zajímalo. Také doufam, že to u našeho hafana už brzo zmizí, ATB má už 10 dní a někde jsou stroupky pořád, jen se naštěstí nedělají nové. Ale občas se ještě škrábe :-? No, snad až přejdu na nové krmivo, tak se to zlepší. Jinak s tím přechodem na nové granule opatrně, doporučuje se přecházet alespoň 14dní ( s tím, že po 7 dáváš 1/2 dávky starého a 1/2dávky nového), aby nebyly zažívací potíže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
29.7.10 08:44

Jinak obchod co jsem dávala odkaz mám osobně vyzkoušený, několikrát jsem tam objednávala a v pohodě. Já dávala Canidae a OmniPro jsem koupila teď. Pokud se kůže nezlepší, tak asi taky zkusím FirstMate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
29.7.10 12:12
jowana píše:
Xangel a jaké granule jste celou tu dobu podávali? Nemáš foto, jak kůže vypadá? docela by mne to zajímalo. Také doufam, že to u našeho hafana už brzo zmizí, ATB má už 10 dní a někde jsou stroupky pořád, jen se naštěstí nedělají nové. Ale občas se ještě škrábe :-? No, snad až přejdu na nové krmivo, tak se to zlepší. Jinak s tím přechodem na nové granule opatrně, doporučuje se přecházet alespoň 14dní ( s tím, že po 7 dáváš 1/2 dávky starého a 1/2dávky nového), aby nebyly zažívací potíže.

Ahoj, dostával Nutra nuggets, které nejsou z drahé, ale bylo nám řečeno a doporučeno, že opravdu kvalitní :-/ Jinak foto nemám, zkusím udělat, ale musí mi přítel podržet Leonkovi chlupy, páč jsme ho nakonec neoholili :-) Jsou to prostě jen suché stroupky..A takové jakoby hnědé flíčky, což je asi projev právě té alergie.Mám jen fotky toho rozmokvaného zánětu kůže, co měl před třemi nedělemi, ale to bylo podle veterináře něco jiného..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ENNYNKA
6.8.10 20:47

ZDRAVÍM VÁS…VAŠEHO PEJSKA JE MI LÍTO…MÁME DOMA TAKY ZLATÉHO RETRÍVRA A ZAŽIVÁME UPLNĚ TU SAMOU SITUACI…TAK BYCH SE CHTĚLA OPTAT JESTLI VÁM NĚKDO NĚCO PORADIL A CO ??? PROTOŽE DÍVAT SE NA NĚHO JAK SE TRAPÍ JE UŽ NEUNOSNÉ A VETERINÁŘ JEN TAHÁ PENÍZE A DRUHÝ TO SAMÉ…DĚKUJI ZA ODPOVĚD A.

• Citovat
  • Upravit
6555
6.8.10 22:43
ENNYNKA píše:
ZDRAVÍM VÁS…VAŠEHO PEJSKA JE MI LÍTO…MÁME DOMA TAKY ZLATÉHO RETRÍVRA A ZAŽIVÁME UPLNĚ TU SAMOU SITUACI…TAK BYCH SE CHTĚLA OPTAT JESTLI VÁM NĚKDO NĚCO PORADIL A CO ??? PROTOŽE DÍVAT SE NA NĚHO JAK SE TRAPÍ JE UŽ NEUNOSNÉ A VETERINÁŘ JEN TAHÁ PENÍZE A DRUHÝ TO SAMÉ…DĚKUJI ZA ODPOVĚD A.

Dobrý den, jukněte na diskuzi, holky radily vše možné, třeba v něčem poznáte ten váš problém…u nás to nakonec vypadá na alergii, takže mu ted začnu vařit, aby se nám alergie potvrdila a pak koupím hypoalergenní granule…Veterinář vůbec neřekl, z čeho to váš pesan má??
Krásnej pejsek mimochodem :-)Taky dám fotečku toho našeho zmeťoura :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
6.8.10 22:47

Leonek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie