Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já tě úplně chápu. Ale je to práce jako každá jiná, slušná práce a velmi potřebná. Když nepřijde ředitel dva týdny do práce, tak si toho nikdo ani nevšimne, když nepřijde do práce uklízečka, tak už je to po dvou dnech ku. revsky poznat. V naší společnosti je problém, že se úklid bere jako podřadná práce pro blbečky, přitom je to docela věda, si to správně zorganizovat, vytvořit systém, aby ses zbytečně nenalítala. A je to makačka, když se to dělá pořádně, lepší jak fitko. Jen to klidně vem, vydělané peníze a zpevněná postava ti budou odměnou ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky chci poradit.. jsem na mateřské mám určitou pracovní pozici nebudu psát jakou a teď na mateřské by se mi sikla brigada. V mém oboru to bohužel není možné na pár hodin za den ( cca 3h) tak jsem si našla úklid. A nějak nevím zda nastoupit nebo ne. Trošku se peru sama se sebou. Trošku se stydím že bych měla uklízet ale zároveň mě to hodně láká protože je to jen nachvilku a prijemne prostředí. Zažila to taky nějaká? Prosím nemyslím to nijak špatně pro ženy co toto dělají bezne je to práce co někdo dělat musí jen prostě nejsem na to zvykla a trochu se stydím.
Podle mě i záleží na té pozici. Aby nedošlo k omylu, souzním s názory výše, dobrá uklízečka je zlato a na té práci jako takové není vůbec nic trapného, naopak.
ALE ne každý to takhle vidí. Jestli jsi třeba ve vyšším vedení, nebo zastupuješ firmu před klienty, dovedu si představit hlasy smýšlející jinak. “Minule mi šéfka nechtěla přidat a hele - teď mi luxuje pod nohama.” “To toho obchoďačka asi moc neprodala, když teď vysypává koš.” Omlouvám se, že to píšu tak ošklivě, nejde mi to přes prsty, ale dovedu si představit i takové názory. Pak bych koukala na to, jestli to může mít negativní dopad na tvoje jméno v kariéře. Byla bys ochotná aspoň naznačit pozici?
Já ti rozumím a vím přesně o čem mluvíš. Při mateřské jsem si chodila přivydělat za pokladnu a asi 14 dní jsem vydychavala jak se ke mně chovali zákazníci (někteří samozřejmě). Pak po mateřské jsem zase po práci uklizela v kancelářích v práci kde jsem byla zamestnana normálně, protože to byly malé prostory a malá firma na to, aby se shánělaextra uklidovka a nekdo to delat musel. Byla jsem s tím v pohodě, ale před jednou konkretni kolegyni jsem ze zásady nehla ani prstem. Vždycky až když odešla. Prostě by to ponížení před ní bylo příliš velký. Přitom jsem neměla problém vyklepat kolegovi boty když dorazil z nějakého necasu. Takže pokud v místě nemáš někoho takového, tak bych do toho šla…
@hospodki píše:
Já jsem na některé věci dost povrchní a přiznám se, ze některé druhy uklizeni bych nebrala - třeba vytirani baráku za par vydridusskych korun od agentury, která inkasuje mnohem víc… ale úklid kanclu, školky atp na ty 3 hodinky denně za 500 mi prijde na mateřské cajk.
uklizecka ve skolskych zarizenich ma plat pod urovni minimalni mzdy za cely uvazek
@matkabagristy píše:
uklizecka ve skolskych zarizenich ma plat pod urovni minimalni mzdy za cely uvazek
@Anonymní píše:
Ahoj holky chci poradit.. jsem na mateřské mám určitou pracovní pozici nebudu psát jakou a teď na mateřské by se mi sikla brigada. V mém oboru to bohužel není možné na pár hodin za den ( cca 3h) tak jsem si našla úklid. A nějak nevím zda nastoupit nebo ne. Trošku se peru sama se sebou. Trošku se stydím že bych měla uklízet ale zároveň mě to hodně láká protože je to jen nachvilku a prijemne prostředí. Zažila to taky nějaká? Prosím nemyslím to nijak špatně pro ženy co toto dělají bezne je to práce co někdo dělat musí jen prostě nejsem na to zvykla a trochu se stydím.
U nás v baráku uklízí chlap a ženská z vedlejšího vchodu. Ní špatného si o nich nemyslím. Ale ta představa, že někde klecim u kýble a jako na potvoru jde kolem byvalej, tak nevím nevím ![]()
Ahoj, já taky brigadne uklizim při rodicacich, sem tam zaskakuju ve firmach jako dělník..hodne tam využívám nočních směn a práci o vikendu, ale teda 12 nactky. A nikdy sem se ani za ten úklid nestydela, nevím proč, bud na sebe hrda, ze nehodlás drepet doma a i prckovi s tátkou dáš trochu svobodu. Já jich mám trochu víc-prcku a obcas si i oni ode mne oddychnou a pravda já od nich. ![]()