Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dnem porodu rodičovský příspěvěk a ostatní záleží na vašem příjmu.
@zako2 snoubenka dostane 300 000 rodičovský příspěvek, a ty co, pracuješ, uživíš rodinu, nebo také čekáš, co dostaneš od státu?
možná dostane porodné 13000 a možná přídavek na dítě 500 za měsíc
podle tvého příjmu
@stinga píše:
@zako2 snoubenka dostane 300 000 rodičovský příspěvek, a ty co, pracuješ, uživíš rodinu, nebo také čekáš, co dostaneš od státu?
možná dostane porodné 13000 a možná přídavek na dítě 500 za měsíc
podle tvého příjmu
už to schválili:?
@zako2 píše:
Mam mesicne 23000 cisteho
na netu si najdi kalkulačku porodného a uvidíš jestli máte nárok jinak zatím je rodičák 220 000 no možná ty přídavky jinak má nárok na to aby jsi jí uživil
@ka2ka píše:
už to schválili:?
já jsem myslela, že jo - ale teď jsi mě znejistěla - no mě už se to netýká, tak to zas tak nesleduju
@zako2
Tohle se mi vždycky otevírá kudla v kapse. Nemá ani měsíc odpracovano a hned se zajímá co dostane od státu ![]()
@zako2 píše:
Mam mesicne 23000 cisteho
tak to je docela slušné, podívej se na ty kalkulačky na netu, možná vám to vyjde tak tak
@NinaU. píše:
@zako2
Tohle se mi vždycky otevírá kudla v kapse. Nemá ani měsíc odpracovano a hned se zajímá co dostane od státu
tak o to se zajímá každý, akorát někdo jde na úřad, někdo si to najde na internetu a někdo se zeptá tady, když to hledají jinde, tak jim nikdo nenadává
@stinga píše:
já jsem myslela, že jo - ale teď jsi mě znejistěla - no mě už se to netýká, tak to zas tak nesleduju
já mám právě pocit že ještě ne, ale taky si jistá nejsem
@NinaU. Mají nárok podle stanovených kritérií stejně jako kdokoli jiný. Co vám na tom vadí? Je dobře, že si dítě nechali a plánují svatbu.
@zako2 držím palce, ať to všechno zvládnete. Nárok máte na rodičovský příspěvek.
@ka2ka co sem četla tak to zatím schvalují, ale musí to projít este senátem a podepsat prezident, ale vypadá to, že to projde ![]()
@NinaU. píše:
@zako2
Tohle se mi vždycky otevírá kudla v kapse. Nemá ani měsíc odpracovano a hned se zajímá co dostane od státu
ale v jiné diskusi schvaluješ, aby žena sotva počurala tt, zůstala doma na rizikáči - to je také oje. ávání státu
@Kriss Tina píše:
@ka2ka co sem četla tak to zatím schvalují, ale musí to projít este senátem a podepsat prezident, ale vypadá to, že to projde
právě ještě tam není štempl tak ani nedoufám že tam bude, ale bylo by to fajn co si budeme povídat