Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jak můžeš být v druhém týdnu? pokud jsi měla poslední ms 1.8 tak ještě ani nemůžeš být těhotná ![]()
@pikola píše:rikam, ze jsem z toho jelen
Dnes mi delali testy a mudr ze druhy tyden😊. Ale asi ne od posledni ms..
@Daska86 píše:
Ahoj..potřebuji odbornou radu k mateřske, hledala jsem to tu, ale jsem z toho uplnej jelen????.Jsem 3 roky v posledním zaměstnání. Pracovni smlouva mi končí za mesic a nebude mi prodloužena.
Po ukončení smlouvy se mam hlasit na UP i kdyz vim, ze jsem tehulka? Co ted? Termin predbezne az v dubnu. Kdyz nebudu zamestnana po celou dobu z ceho se vypocita MD? Stihnu to vubec v ochranne lhute?
Budu mit narok na mateřskou?
Smlouva končí 16.9 a ja jsem v druhém tydnu. Tedy pocitani od posledni M 1.8.
2 tyden? ![]()
@Daska86 to jste včera souložili a už víš že budeš v tom?
Obecně, při konci smlouvy musíš být aspoň v 8 tt ideálně, aby vyšla ochranná doba. Pak ti vyjde i nárok na PPM. Po konci smlouvy můžeš jít na ÚP, dostaneš podporu.
Též jsem to tak měla, akorát jsem byla v době konce smlouvy už v nějakém 5 měsíci.
Jsem se s tema 2 tydnama a ms sekla. Uplna špaňelská vesnice pro mě. Od mudr vim, ze jsem 2 tydny:). Takze začatek. Snad bude vše dobré. J
@andelka83 a ještě dotaz. Já budu mít i podporu a pak MD. Nebude se MD pocitat z podpory? ![]()
@Daska86 píše:
@andelka83 a ještě dotaz. Já budu mít i podporu a pak MD. Nebude se MD pocitat z podpory?
Hele, je to zmatené, nedá se ti reálně odpovědět. Druhý týden těhotenství v podstatě nejsi těhotná, dochází teprve k ovulaci, takhle se těhotenství počítá. Druhý týden stáří plodu je 4, týden těhotenství, a to ještě gynekolog nic nevidí, leda tak vysokou sliznici, která ale nic nemusí znamenat. Takže se ti prostě nedá odpovědět, protože se neznají termíny. Fakticky abys dodáhla na mateřskou a teď jsi někdy čerstvě těhotná, budeš to mít opravdu o chlup, jestli to vyjde nebo nevyjde budeš vědět až tehdy, až budeš mít daný termín porodu. Pokud jsi teď ve druhém týdnu, jakože nic takového by doktor nepotvrdil, tak ti mateřská nevyjde. Neříkal, že jsi ve druhém měsíci?
@Daska86 píše:
@Šáruší nee..podle testu 2-3 tyden. Posled MS 17.7.
tak to bys to teprve zítra měla dostat ne?
@Daska86 jinak počítej, hodila jsem do kalkulačky, pokud bychom se řídili termínem menstruace, je termín porodu 22.4.2020. Na mateřskou bys tedy mohla nastoupit nejdřív 26.3.2020. Konec práce 16.9. Máš 180 dnů ochrannou lhůtu. od 16.9. do 26.3. je to 191 dnů, jestli to takhle rychle dobře počítám, takže se nevejdeš do ochranné lhůty a na mateřskou nemáš nárok.
@Daska86
Jakroze neprodlouzi smlouvu? Vždyť je všude nedostatek pracovních sil
Nebo najít jinou práci jedině…
@Šáruší super. Aspon to vim🤗. Posles odkaz na kalkulacku pla ![]()