Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, jdu si k Vam pro radu, abych se ujistila.
Chtela bych poprve vyuzit sluzeb Student Agency a muj dotaz zni:Kdyz si na netu rezervuji jizdenku, tak spolu s rezervaci obdrzim kod, ktery predlozim ridici? Pochopila jsem to spravne, nebo jeste nekde na Florenci si musim s kodem vyzvednout jizdenku, jako takovou? Dekuji za odpovedi…
Pokud si jizdenku rezervujes pres net, je potreba ji i zaplatit, pak teprve ti prijde na mejl potvrzeni. Ja si to bud vytisknu a papir ukazu stewardce nebo si do telefonu napisu jen ten kod a cislo sedadla a hotovo.
@Katchi píše:
Pokud si jizdenku rezervujes pres net, je potreba ji i zaplatit, pak teprve ti prijde na mejl potvrzeni. Ja si to bud vytisknu a papir ukazu stewardce nebo si do telefonu napisu jen ten kod a cislo sedadla a hotovo.
Ahaa, ja pochopila, kdyz rezervuji, ze musim hned na netu i zaplatit.Jde to normalne pres internet banking? Jinak dekuji za rychlou reakci.
JJ jde to bud pres int. bank. nebo platba on-line kartou.
Edit: a ano, musis to zaplatit do urcite doby od rezervace, jinak se to zrusi.
Jj, musíš zaplatit snad do půl hodiny. já mám už kod zaregistrovaný a tak jen nosím u sebe jeho číslo. u autobusu musíš ukazovat, ve vlaku nikdy po mě nic nechtěli, jen po těch co mají nějaké průkazky na slevu
@Katchi píše:
JJ jde to bud pres int. bank. nebo platba on-line kartou.Edit: a ano, musis to zaplatit do urcite doby od rezervace, jinak se to zrusi.
A jeste jeden dotaz, peize se preci pripisou klido az za 3 dny, to ten kod dostanu az po pripsani castky na ucet?
@sara1000 píše:
A jeste jeden dotaz, peize se preci pripisou klido az za 3 dny, to ten kod dostanu az po pripsani castky na ucet?
To co uvádíš ty je styl kreditní jízdenky. v podstatě tam máš předplaceno pro budoucí jízdy. výhoda je, že pokud nemáš aktuálně peníze a máš tam předplaceno, jedeš. Jinak je tam máš nedobytné, pokud nejezdíš nijak často. Já platím jen online kartou, peníze jsou u nich hned. Kreditní jízdné má minimální slevy, mě to u cesty do Olomouc-Praha dělá asi 5 Kč, takže nic moc. Kdyby to byla min. 20Kč asi do toho jdu. Jinak u té kreditní to trvá až ty 3 prac. dny než se to jakoby nabije.
Ta moc dekuji, vse je tedy danne ![]()
Jedu poprve v zivote s nima, takze zaplatim kartou a je to.Sice toho nejsem zastance, ale evidentne jina moznost neni v tento moment…
Dekuji za odpovedi.
Hezký večer. Dovolím si oživit diskuzi. Letěla jste některá už se Student Agency do Anglie? V Anglii mám kamaráda a ráda bych ho navštívila. Na stránkách http://www.fajnletenka.cz/student-agency/ jsou i levné letenky, ale nikdy jsem letadlem neletěla. Poradíte mi, jak postupovat při případné rezervaci, placení a následné cestě?
Děkuji.
@sabina_s nemusíš to dělat přes SA, z Prahy do Londýna na Gatwick nebo Stansted létá nízkonákladovka easyjet (www. easyjet. com), na Luton nízkonákladovka Wizzair (www. wizzair. com). Vybereš si termíny, vyplníš jména cestujících atd., zadáš, zda s sebou budeš mít zavazadla k odbavení - obě společnosti je mají zpoplatněná, Wizz navíc zpoplatňuje i velké kabinové zavazadlo. Letenky se platí ihned kreditkou přímo přes tyto stránky, po platbě obdržíš rezervační kód, při rezervacích do UK se potom musí vkládat osobní data cestujících (dat. narození, číslo pasu a expirace) a potom se můžeš rovnou přes jejich stránky odbavit, nechat si emailem poslat boarding pass a na letišti pak už jen necháš na příslušné přepážce kufr nebo příp. když kurf nemáš, jdeš rovnou k bráně. Kdyžtak se klidně ptej, letenky prodávám, takže mám zkušenosti
Jinak ještě přímo na Heathrow létají British Airways, ale letenky vycházejí většinou dráž, než výše uvedené low-costy.
Já bych si asi také vybrala nějakou nízkonákladovou společnost než SA. SA mi osobně moc nepřirostlo k srdci, takže asi jakoukoliv jinou společnost.
Jinak já byla v Anglii autobusem.
Ahojky dovolím si oživit diskusi. Zítra ráno jedu se Student agenci ze Zlína do Brna a mám dvě otázky
Není problém že nemám rezervovanou jízdenku a kolik to tak může stát na průkaz ztp/p?
Jo a nevíte zda to jde zaplatit i čipovou kartou ČSAD? díky moc
Že by to šlo zaplatit čipovou kartou čsad, o tom dost pochybuju, na 99,9% ne
no, problém to není, pokud to není tak, že berou jen ten počet míst (na linkách, které znám, to tak je) a nebude plno ![]()
@katula9 asi byt tebou, tak si rezervaci udělám, pokud je to vytížený spoj. Podle me to nemá s ČSAD nic spolecneho.