Jak s dvouměsíčním dítětem v MHD?

Míša_8888
28.11.12 09:01

Jak s dvouměsíčním dítětem v MHD?

Jsem maminka dvouměsíčního chlapce a protože nemáme auto, potřebuji se synem cestovat všude pomocí pražské MHD. Potřebovala bych poradit jak ho tam zabavit - děsím se okamžiku kdy se tam rozpláče a nebude k utišení. To se totiž doma často stává, jelikož trpí na nadýmání(nezabral mu Infacol, Baby calm, fenyklový čaj…). Jediné co mám ověřené že v tu chvíli pomáhá je nakojit ho, ale to jaksi ve veřejném dopravním prostředku nelze… :D Občas funguje dudlík, ale častěji ne. Na hračky ve chvíli kdy už pláče nereaguje vůbec. :? Máte někdo nějaký nápad? Nechci zůstat zavřená doma jen proto, že by ten jeho pláč lidi rozčiloval. Ono i já sama bych taky asi psychicky nevydržela kdyby celou dobu v kuse řval - špatně to snáším když dlouho křičí, doma mu vždycky hned nacpu do pusy prso…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4672
28.11.12 09:05

Ahoj, to znám, dcera dudlíka nechce vůbec. Ona naštěstí v mhd dost často usne, nebo zabavit hračkama a když je nejhůř tak vyndám mimi z kočárku a je klid ;) no a když je fakt nejhůř, tak v buse i kojím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
28.11.12 09:12

Malý teda taky hodně brečel, ale v MHD byl vždycky klid. Koukal a poslouchal ty zvuky kolem - hlavně v metru a v tramvaji (taky ho bolelo bříško a já kolikrát ze srandy říkala, že sednu na metro a budu jezdit z konečný na konečnou :mrgreen: )

Jinak když brečel, tak nápor na psychiku hrozný, ale cizích lidí jsem si nevšímala. Malý hodně vyváděl v obchodě, ale museli jsme to přežít, pokud jsme nechtěli umřít hlady, takže lidi kolem mi byli šumák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
28.11.12 09:14

Já jsem mimi do MHD nosila v šátku, vždycky byl spokojený a spal, bylo to v zimě, byl celý schovaný pod bundou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liška Ryšavá
28.11.12 09:16

Brečení u dítěte budeš řešit hodně dlouho ;). Ono i víc jak roční někdy řve a není k utišení a to už je fakt řev, nejen brekot miminka :mrgreen:.

Nicméně, zkus volit z počátku asi nějaké kratší trasy (nebo rychlé), ať si to zkusíte, jak bude reagovat apod. Ještě jste nikde nebyli? Zkus vyraztit třeba před spaním, ono těžko radit, asi to chce fakt to vyzkoušet.

Určitě nejsi jediná mamina, co jezdí MHD ;). Blbější je teď na zimu, když pak někam vjedeš do tepla, musíš vysvléct, pak zase nabalit, tak to jsou pak ty děti protivky.

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
28.11.12 09:16

Taky jsem kojila i v tramvaji.. Když je dítě „zakouslý“ tak nic vidět není a ta chvilka než prso schovám - mě to nijak nevadí a lidi mají smůlu, nemaj čumět :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
28.11.12 09:18

@Míša_8888 Vzala bych malého do nějakého nosítka, my máme Manducu a spokojenost, bude u tebe, takže by měl být v klidu a dá se tak i celkem diskrétně nakojit, kdyby bylo potřeba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101798
28.11.12 09:19

Hele, když je nejhůř, tak jde i nakojit v MHD :mrgreen: pravdou je, že teď v zimě je to náročnější… ale dá se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
28.11.12 09:19

Snazim se co nejvic chodit pesky. Kdyz neni zbyti tak jezdime busem, ale kupodivu dcera je v nem klidna. A kdyz byla mensi tak dost casto i usnula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11933
28.11.12 09:23

Ahoj, musis to zkusit k uvidíš. třeba budeš mile překvapena.
syn do roka a půl řval většinu dne a noci jsme nespali. v autě řval občas ale v mhd snad ani jednou :palec:
a pokud nechceš kojit v mhd tak na nejbližší zastávce vystoupís, utisis a budete pokračovat dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
28.11.12 09:24

A jak dlouho budeš v jednom dopravním prostředku? Já nikdy v MHD nekojila, obě moje děti špatně pily a kojení byla záležitost klidně na půl hodiny nebo víc.. obě byly uřvané a s oběma jsem MHD normálně jezdila, když brečí malinké miminko pár zastávek, nic hrozného se neděje, když bylo opravdu zle, prostě jsem vystoupila, vyndala je na chvilku z kočárku, aby se porozhlídli, pochovala, uklidnila, případně někde v klidu nakojila.
Jsem zastáncem nevyndavání maličkého dítěte z kočárku v MHD, protože mi to přijde nebezpečné, bojím se, že kdyby se něco stalo, neudržím ho :think: :oops:
Rozhodně jsem s ježděním MHD nikdy neměla problém, a bydlíme úplně na okraji Prahy, takže dostat se do centra je záležitost rozhodně aspoň půl hodiny, když jde všechno hodně dobře :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Míša_8888
28.11.12 09:24

Nebyli, měli bychom vyrazit zítra ale mám z toho hrůzu. Kojeni v autobuse by mi vadilo, na tohle jsem stydlivka, navíc ted v zimě bych se musela vybalovat docela složitě ze všech těch vrstev oblečení… :( Přemýšlela jsem o tom vzít s sebou lahvičku s odstříkaným mlékem, ale to bych ho pak zas musela vytahovat z kočáru kvůli odříhnutí (to důsledně dodržuju, kvůli tomu nadýmání) a uklidňující efekt z toho že se najedl by byl zase v háji… :zed:

• Citovat
  • Upravit
151
28.11.12 09:25

Taky mám hrozný strach z breku v MHD, naše malá (budou jí 4 měsíce) je hoodně uplakaná no líp řečeno přímo uřvaná a proto jsem nikam ještě nejela. Já nemám řidičák a když přítel není doma tak prostě radši nikam nejedu :lol: kolikrát už jsem si říkala že už vyzkouším někam jet ale vždycky si to rozmyslím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Míša_8888
28.11.12 09:25

Ještě jsme v autobuse nebyli, měli bychom vyrazit zítra ale mám z toho hrůzu. Kojeni v autobuse by mi vadilo, na tohle jsem stydlivka, navíc ted v zimě bych se musela vybalovat docela složitě ze všech těch vrstev oblečení… Přemýšlela jsem o tom vzít s sebou lahvičku s odstříkaným mlékem, ale to bych ho pak zas musela vytahovat z kočáru kvůli odříhnutí (to důsledně dodržuju, kvůli tomu nadýmání) a uklidňující efekt z toho že se najedl by byl zase v háji…

• Citovat
  • Upravit
2184
28.11.12 09:26

Ahoj muj maly naštesti mhd usinal a skoro neřval to bylo super :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí