Student na HPP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Student na HPP
Zdravím, obracím se na vás s dotazem ohledně HPP při studiu.
Nepodařilo se mi udělat státnice v prvním termínu, takže musím na druhý. Jelikož doba mezi nimi činí skoro rok, chtěla bych si najít mezitím práci na HPP. Co z toho pro mě plyne? Můžu tuhle možnost vůbec využít? Oznámit to škole? Platit sociální a zdravotní bude stát, jako při studiu, či zaměstnavatel? Děkuji 🙏🏻 😊
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A ty ten rok budes porad student? Do prace samozřejmě můžeš, pokud za tebe nebude platit pojištění stat, jako za toho studenta, tak ho za tebe bude odvádět zaměstnavatel. Škole je to jedno, asi nebudeš první student co při škole pracuje ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@becky2020 píše:
Nepodařilo se mi udělat státnice v prvním termínu, takže musím na druhý. Jelikož doba mezi nimi činí skoro rok, chtěla bych si najít mezitím práci na HPP. Co z toho pro mě plyne? Můžu tuhle možnost vůbec využít? Oznámit to škole? Platit sociální a zdravotní bude stát, jako při studiu, či zaměstnavatel? Děkuji 🙏🏻 😊
no já bych řekla, že už nebudeš student, pokud nebudeš mít aspoň jednu přednášku. Takže budeš platit vše sama, bude se to strhávat z platu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@becky2020 Socialni stat za nikoho neplati.
Status studenta ti skoncil statnicemi, pokud dale nepokracujes ve studiu. Takze by sis to mela zpetne vyridit na zdravotni pojistovne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:
@becky2020 Socialni stat za nikoho neplati.
Status studenta ti skoncil statnicemi, pokud dale nepokracujes ve studiu. Takze by sis to mela zpetne vyridit na zdravotni pojistovne.
Tak pokud ty statnice neudelala, tak neskoncil, ne? Proste studuje o semertr ci dva dele, ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
A ty ten rok budes porad student? Do prace samozřejmě můžeš, pokud za tebe nebude platit pojištění stat, jako za toho studenta, tak ho za tebe bude odvádět zaměstnavatel. Škole je to jedno, asi nebudeš první student co při škole pracuje ne?
Pokud bude pracovat na hpp, tak nikoho to, ze je student zajimat nebude a bude normálně odvadet sociální a zdravotní jako každý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud nemáš ukončené studium, nebo si nepřešvihl dobu studia. Jsi student dané školy a máš status studenta. Můžeš na HPP a budeš mít nárok na slevu na studenta a všechny výhody studenta (pokud je ti do 26,9 let).
Zdravotní za tebe platí stát, ale ty ho znovu odvedeš ze mzdy spolu s se sociálním a daní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@becky2020 píše:
Můžeš při škole pracovat jak chces.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnnieTRoj píše:
Pokud nemáš ukončené studium, nebo si nepřešvihl dobu studia. Jsi student dané školy a máš status studenta. Můžeš na HPP a budeš mít nárok na slevu na studenta a všechny výhody studenta (pokud je ti do 26,9 let).
Zdravotní za tebe platí stát, ale ty ho znovu odvedeš ze mzdy spolu s se sociálním a daní.
no nevím, dceři právě říkali, když prodlužovala studium, že by měla mít nějaké přednášky, aby byla student. Vždyt pokud někdo neudělá maturitu a dělá až na jaře, taky není student.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Tak pokud ty statnice neudelala, tak neskoncil, ne? Proste studuje o semertr ci dva dele, ne.
Ale ona uz nestuduje. Nebude se zapisovat do dalsiho rocniku, nebude mit prednasky ani zkousky. Jen se prihlasi na opakovany termin statni zkousky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:
Ale ona uz nestuduje. Nebude se zapisovat do dalsiho rocniku, nebude mit prednasky ani zkousky. Jen se prihlasi na opakovany termin statni zkousky.
A co, ja taky poslední semestr nemela zadny predmet, ale jelikož jsem pocet kredotu splnovala, tak jsem byla student. Akorát jsem tedy neopakovala statnice, ale prihlasila jsem se az na ty zimni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
A co, ja taky poslední semestr nemela zadny predmet, ale jelikož jsem pocet kredotu splnovala, tak jsem byla student. Akorát jsem tedy neopakovala statnice, ale prihlasila jsem se az na ty zimni.
Ale byla jsi zapsana do rocniku. To @becky2020 uz nebude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co si pamatuju tak to u nás na škole fungovalo tak, že studium bylo přerušeno až do dalšího termínu státnic, je nesmysl tu dobu, kdy fakticky nestuduješ, započítáváš do celkové doby studia a třeba kvůli tomu i platit poplatky. Ale zjisti si to u vás na studijním, jak to máte, jestli je přerušení automatické nebo se o něj dá požádat.
Každopádně když nastoupíš normálně do pracovního poměru na plný úvazek, tak zaměstnavatel odvádí soc. a zdrav. bez ohledu na to, jestli jsi student nebo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit