Studijní výsledky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12896
31.7.21 10:43
@Anonymní píše: Školnímu i skolkovemu dítěti pořád něco nejde, nechápou, travíme spoustu času nad matematikou, nepamatuji si… Nemají žádné poruchy ani potíže, o kterých bychom věděli. Podle učitelky je vše v pořádku, jen jim to nejde. Trochu se desim, co bude dál a jak to budeme zvládat. Já mám na školu částečně špatné vzpomínky, protože mám špatnou paměť a neumím se učit. Na základní škole jsem patřila k těm nejlepším žákům ve třídě, ale měla jsem problém např. s dějepisem - hodně údajů k zapamatování. Vzdy jsem špatnou znamku nějak opravila. Na střední se to ale projevilo opravdu dost a hodně jsem se natrapila.Mám kolem sebe spoustu známých, kamarádů a mají i o dost starší děti než já (měla jsem děti později). Kromě pár děti, kteří mají nějaké specifické potíže jsou všechny opravdu šikovné, chytré. Například kamarádka, která měla problém dokončit lehký učební obor, její manžel to samé, má dceru, která má VŠ. Takovych je kolem mě opravdu strašně moc. Nepřekvapí mě, když mi jiná kamarádka řekne, že její syn je opravdu strašně chytrý, chodil na osmiletý gympl, vše mu jde samo - má neskutečně chytrého tatínka, secteleho - kamarádka říká, že je po něm. Spíš mě to překvapuje u těch rodičů, kteří opravdu školou tak nějak prošly s velkými potizemi, že mají tak chytré děti. A opravdu si myslím, že jsou chytré - nemyslím si, že by byly dnešní školy lehčí a mohl vystudovat každý cokoliv. Zajímají mě vaše zkušenosti, názory. Nebo je to jen v mém okolí velká náhoda? Kromě nejbližší rodiny v mém okolí lidi netuší, jak jsem se se školou natrapila a dlouho to ve mně bylo. Nikdy bych nešla na nějaky kurz, protože bych to ani nezvládla, nemám všeobecný přehled, přijde mi, že jsem strašně hloupá, omezena, nerozumím spoustě věcem, ani mě nezajímají a samozřejmě se snažím, aby si toho ostatní lidi nevšimli. Strašně bych si přála, aby se moje děti netrápily tak jako já.

No neznam moc rodicu, co by sotva prosli ucnak a meli echt chytre vzdelane deti. Ja jsem z rodiny, kde je ss a ucnak..prarodice z jedny strany hodne chytri, spickovi pravnici, z druhe hodne sikovni na ucnaku..segra genialni..top ve svem oboru, vyber gympl same 1, studium vs v zahranici, ja dve vs, ale jen bc.ale az ve strednim veku…ss prumer spis nic moc..v sirsi rodine, oba rodice vs, obe deti taky. Jina strana, vsichni lehky ucnak, deti taky..takze neznam extremy nahoru nebo dolu v pomeru vzdelani k rodicum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.21 14:49
@lilith1 píše:
No neznam moc rodicu, co by sotva prosli ucnak a meli echt chytre vzdelane deti. Ja jsem z rodiny, kde je ss a ucnak..prarodice z jedny strany hodne chytri, spickovi pravnici, z druhe hodne sikovni na ucnaku..segra genialni..top ve svem oboru, vyber gympl same 1, studium vs v zahranici, ja dve vs, ale jen bc.ale az ve strednim veku…ss prumer spis nic moc..v sirsi rodine, oba rodice vs, obe deti taky. Jina strana, vsichni lehky ucnak, deti taky..takze neznam extremy nahoru nebo dolu v pomeru vzdelani k rodicum.

Mně to právě několik posledních let fakt přímo šokuje, protože to není ojedinělé, naopak velmi časté. Oba rodiče ucnak, tatínek nejlehčí ucnak, protože propadal i na prvním stupni. Dcera učitelka. Znám teda i rodinu, kdy mají oba ucnak a dětem učení moc nejde. V převážné většině ale opravdu ty děti vynikají. Čím více nad tím přemýšlím nad lidmi, které znám, tak to opravdu tak je. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.21 14:57
@Judy Hopkava píše:
Zajímavé téma…

Chápu, že tě to trápí. Budu sledovat.

Mně zas připadá, že moje děti někdy pracuji pod svoje možnosti. Jsou velmi chytré a rychle jim to pálí, podle učitelky sikovne, ale rozhodně min. starší nepatří mezi ty top ve třídě, co se týká snahy. Je to o pohodlnosti, lenosti. Většinou je převalcují děti, které jsou ambicioznejsi, musí být všude a ve všem první, takže moje jsou v takovém pásmu průměru, nepříliš prubojne, což nechápu zas já, protože já jsem byla takový ten premiant… docela mě tím štvou.
Jinak podle tvého psaného projevu a zejm. gramatiky nepůsobís hloupe, jednoduché uživatelky lze poznat na prvnídobrou. :lol:

Toho si vaz, že jim to pálí. Já to právě vidím u jinych děti ze třídy. Kolikrát mi dítě něco říká a spolužačka hlásí, že to bylo úplně jinak. Taky nemám průbojné děti.
Děkuji. Každopádně v češtině jsem byla kdysi docela dobrá, ale přece jen už je to dlouho, co jsem chodila do školy, tak teď už bojuji i s něčím z prvního stupně. Např. výborný - vysvětlit dítěti, že je tam předpona vý-. :zed: No a občas, když mě někdo moc nezná a moc nemluvím, tak nepoznají, že jsem hloupá. I když čím starší, tím hloupější nesmysly placam.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.21 15:04
@Anonymní píše:
Každý nemůže být chytrý nebo studijní typ… a to jak se to nekdy v rodinách namíchá je dost zajímavé :-) pak je problém, když mají 2 geniové doma blbečka, kterého nutí studovat a studovat… nebo naopak neumí rodiče dítěte nadání rozvíjet…
Paměť se dá trochu potrénovat, ale chápu mám dceru, která má fakt hroznou pamět, ale zjištuji, že i s tím se dá pracovat, není hloupá, jen se jí to v té hlavě musí nějak poskládat, nejspíš uložit do dlouhodobé paměti :-) Jako díky ní jsem zjistila, že nejsem tak trpělivá, jak jsem si myslela, obzvlášt ted při online výukách…A ještě jeden postřech:známky a uspěch ve škole dost často s inteligencí nesouvisí :-) dost tam hraje roli i ta pamět, pak chování, píle a snaha se učit, zájem o vědomosti atd…

To jsem přesně já. Co jim jde, to kazím, protože na spoustu věcí kašlu, nejsem důsledná, k ničemu je nevedu a hlavně mám pocit, že je nechci žádným učením trápit, pokud sami nechtějí. To je asi tím, že i když jsem se snažila něco naučit, tak to bylo nad me možnosti. Spoustu věcí (teď teda konkrétně mě to nenapadá) je nad moje chápání a nejsem schopná pochopit souvislosti a vim, že je to prostě na mě moc. Třeba matematiku chápu základní školu, ale to je zásadně málo - ze střední školy si nepamatuji nic. Je fakt, že nic z toho nepoužívám, ale i tak… Třeba nějaké rébusy, to je nad me chápání - zjistit tajenku, když mám třeba 4 nápovědy, je to pro mě těžké, nejsem trpělivá a mám pocit, že to stejně nikdy nevymyslim. Kdybych děti k něčemu vedla, pomohla jim, poradila, byla důsledná, uměly by toho mnohem víc, něco by se naučily. Takhle rostou jak dříví v lese a pořád si jen hrajou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.21 15:31
@Anonymní píše:
Každý nemůže být chytrý nebo studijní typ… a to jak se to nekdy v rodinách namíchá je dost zajímavé :-) pak je problém, když mají 2 geniové doma blbečka, kterého nutí studovat a studovat… nebo naopak neumí rodiče dítěte nadání rozvíjet…
Paměť se dá trochu potrénovat, ale chápu mám dceru, která má fakt hroznou pamět, ale zjištuji, že i s tím se dá pracovat, není hloupá, jen se jí to v té hlavě musí nějak poskládat, nejspíš uložit do dlouhodobé paměti :-) Jako díky ní jsem zjistila, že nejsem tak trpělivá, jak jsem si myslela, obzvlášt ted při online výukách…A ještě jeden postřech:známky a uspěch ve škole dost často s inteligencí nesouvisí :-) dost tam hraje roli i ta pamět, pak chování, píle a snaha se učit, zájem o vědomosti atd…
To jsem přesně já. Co jim jde, to kazím, protože na spoustu věcí kašlu, nejsem důsledná, k ničemu je nevedu a hlavně mám pocit, že je nechci žádným učením trápit, pokud sami nechtějí. To je asi tím, že i když jsem se snažila něco naučit, tak to bylo nad me možnosti. Spoustu věcí (teď teda konkrétně mě to nenapadá) je nad moje chápání a nejsem schopná pochopit souvislosti a vim, že je to prostě na mě moc. Třeba matematiku chápu základní školu, ale to je zásadně málo - ze střední školy si nepamatuji nic. Je fakt, že nic z toho nepoužívám, ale i tak … Třeba nějaké rébusy, to je nad me chápání - zjistit tajenku, když mám třeba 4 nápovědy, je to pro mě těžké, nejsem trpělivá a mám pocit, že to stejně nikdy nevymyslim. Kdybych děti k něčemu vedla, pomohla jim, poradila, byla důsledná, uměly by toho mnohem víc, něco by se naučily. Takhle rostou jak dříví v lese a pořád si jen hrajou.
@FlorenceF Jenkins píše:
Ty brdo, tak nejsem metodička :think: kazdopadne morit se s ulohou hodinu je moc. To uz nema smysl, on uz se nesoustredi a ma zavareny mozek. Asi bych se soustredila na to, aby pochopil, co se chce. Takze -precist, aby to zopakoval svymi slovy. Pokud nezabere ani na podruhe, pomalu to pred nim vypocitat. Premyslet nahlas, nekomplikovat. Jen to dulezite. Bez hodnoceni. Potom zkusit uplne stejnou ulohu jen s jinymi cisly. Kontrola, jestli chňapnul postup. Jit od toho, zkusit totez dalsi den… klidne tu samou ulohu. On se mu ten postup nejak otiskne.Ja se kolikrat sama zamotala do zadani a pak jsem zjistila, ze problem ma synek s nasobilkou :roll:

Jenže přecteme zadání jednou, dvakrát… nepochopí, takze se snažím vysvětlovat - všechno to trvá. Uděláme něco, ale neudělá to samé s jinymi čísly. Jako další den to je to same - netuší, co se chce. No a jelikož jsme měli další úkoly, tak už toho bylo moc opakovat vše, co nejde. Snažila jsem se.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.21 15:40
@Ba-stet píše:
Napadají me dve věci - jestli umíš dětem veci dobře vysvětlit (případně jestli to umí učitelka) a jestli na ne neprenášíš svoji depku a malé sebevědomí. Je to smutné čtení - jsem hloupá, nepořádná, omezená… Vsadím se, že to není pravda. Mas moc hezky písemný projev, hezky formulujes, nevěřím, ze jsi hloupá. Děti tohle strašně rychle nasavaji… Na Tvem místě bych si nejdřív uklidila v hlavě :hug:

Já se o dobre vysvětlení snažím - ale učitelka nejsem. Něco určitě vysvětluji dobře. O tom, jak je mi to líto, že jim to nejde, nikdo kromě me mamky neví. O mně to neví nikdo - nikomu bych to nesvěrila, s lidmi ze školy se nevídam. Každopádně už mi i někdo řekl, že jsem úplně blbá. Párkrát mi to bylo naznačeno. Jak to myslis, uklidit si v hlavě? Nedokážu nic vyřešit, ve všem se vrtám a přes svou snahu to vyřešit nedokážu, protože je to nad me možnosti - přijde mi, že čím jsem starší, tím je to horsi. Každopádně moc děkuji za zhodnocení mého projevu. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
14127
31.7.21 15:41
@Anonymní píše:
Jenže přecteme zadání jednou, dvakrát… nepochopí, takze se snažím vysvětlovat - všechno to trvá. Uděláme něco, ale neudělá to samé s jinymi čísly. Jako další den to je to same - netuší, co se chce. No a jelikož jsme měli další úkoly, tak už toho bylo moc opakovat vše, co nejde. Snažila jsem se.

Sim te, neprehanis to trochu? Nezlob se, ale ty vykladas, jak dite nechaoe ulohu, presto úča nic zvlastniho nepozoruje. Nebylo to jen obdobi nebo typ uciva, co zrovna neslo prosvistet? Ja treba nechapu, ze muj synek se mohl zasekavat v geometrii, hlava mi to nebrala…pak se ukazalo, ze jen nepochopil nejake slovo v zadani, proste mu to neseplo a pak uz zase dobry.

Fakt tolik plave?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.21 16:12
@FlorenceF Jenkins píše:
Sim te, neprehanis to trochu? Nezlob se, ale ty vykladas, jak dite nechaoe ulohu, presto úča nic zvlastniho nepozoruje. Nebylo to jen obdobi nebo typ uciva, co zrovna neslo prosvistet? Ja treba nechapu, ze muj synek se mohl zasekavat v geometrii, hlava mi to nebrala…pak se ukazalo, ze jen nepochopil nejake slovo v zadani, proste mu to neseplo a pak uz zase dobry.Fakt tolik plave?

Je to porad, absolutně nedá žádné slovní úlohy, úlohy s penězi, hodiny, pak hodně chybuje. Ve škole dělají spouští věcí společně, tak předpokládám, že to nějak napíše. Do toho hodně chybuje, nepamatuje si pořád ještě násobilku, dělá chyby ve sčítání a odčítání. Těžko chape složitější věci v matematice. Pozoruji to od loňského března - předtím úkoly skoro nedostávali, takže jsem netušila, jak moc v tom plave. Učitelka je taková pohodarka, prý někdo některé věci nepochopí nebo to třeba pochopí časem. Známky dávaly teď všem hezké. I slovní hodnocení bylo lepší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.21 16:14
@FlorenceF Jenkins píše:
Sim te, neprehanis to trochu? Nezlob se, ale ty vykladas, jak dite nechaoe ulohu, presto úča nic zvlastniho nepozoruje. Nebylo to jen obdobi nebo typ uciva, co zrovna neslo prosvistet? Ja treba nechapu, ze muj synek se mohl zasekavat v geometrii, hlava mi to nebrala…pak se ukazalo, ze jen nepochopil nejake slovo v zadani, proste mu to neseplo a pak uz zase dobry.Fakt tolik plave?

Kolikrát jsem si říkala, že je to jakžtakž dobrý, ale pak jsme vždy narazili na něco, v čem jsem teda ty nervy ztrácela, protože jsem viděla, že to nezvládne ani s několika postupy, napovedami a opravdu jednoduché věci byly nad možnosti mého dítěte.

• Citovat
  • Upravit
1149
31.7.21 16:38

Nevim, jestli to tu nekdo nepsal, ale nemuzes byt tak hloupa, jak si myslis, protoze psany projev mas krasny, kultivovany a bez chyb! Mej se trochu rada! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
31.7.21 17:00
@Anonymní píše:
Je to porad, absolutně nedá žádné slovní úlohy, úlohy s penězi, hodiny, pak hodně chybuje. Ve škole dělají spouští věcí společně, tak předpokládám, že to nějak napíše. Do toho hodně chybuje, nepamatuje si pořád ještě násobilku, dělá chyby ve sčítání a odčítání. Těžko chape složitější věci v matematice. Pozoruji to od loňského března - předtím úkoly skoro nedostávali, takže jsem netušila, jak moc v tom plave. Učitelka je taková pohodarka, prý někdo některé věci nepochopí nebo to třeba pochopí časem. Známky dávaly teď všem hezké. I slovní hodnocení bylo lepší.

Hmm, ze by problem s abstrakci? Ty penize muzete trenovat hrou, hodiny taky. Kdyz se ted kousnes a budes dusledna, tak do konce prazdnin ty hodiny da.

Na koupak pujdeme v pul druhy, to je za jak dlouho? :lol:
Pri placeni cehokoliv kdekoliv, nebudea pipat, ale on bude odpocitavat prachy…

A nasobilku proste posledni tyden prazdnin natvrdo :nevim:

Ty nejsi zodpovedna za jeho praci v hodine, dokonce ani za spravne vypocitany domaci ukol, jen ze to zkusil…

Jeste to teda na me dela dojem, ze ty se moris a on se veze. Tohle mi rad dela muj kluk. On rekne nevim, ja reknu, at dela, on zacne natahovat… pak skoncime, ze mu napovidam krok za krokem a on na me čučí a veze se a zjevne ten mozek nezapina, problem je pak vsechno -nasobilka, pochopeni, pak to naskrabe, ze se to neda precist, polovinu podela… A az kdyz se rozcilim, jestli jdem teda pro certifikat na d.bila, tak to vypocita :roll: samozrejme trochu prehanim, ale dostaval me tim jeden cas fest :zed: to jsem byla fakt presvedcena, ze jsem musela udelat nekde velikou chybu/chyby… hodne teda udelal lokáč a zmatky s onlinem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
31.7.21 17:12
@Anonymní píše:
Já se o dobre vysvětlení snažím - ale učitelka nejsem. Něco určitě vysvětluji dobře. O tom, jak je mi to líto, že jim to nejde, nikdo kromě me mamky neví. O mně to neví nikdo - nikomu bych to nesvěrila, s lidmi ze školy se nevídam. Každopádně už mi i někdo řekl, že jsem úplně blbá. Párkrát mi to bylo naznačeno. Jak to myslis, uklidit si v hlavě? Nedokážu nic vyřešit, ve všem se vrtám a přes svou snahu to vyřešit nedokážu, protože je to nad me možnosti - přijde mi, že čím jsem starší, tím je to horsi. Každopádně moc děkuji za zhodnocení mého projevu. :kytka:

Ja si nemyslim, že bys dětem říkala, že jsou hloupé, nebo tak. Spíš jestli netrousis takove ty sebezranujici poznamky typu Ja nikdy nic neudelam dobře. To jsem zase zpackala. Tohle bych mela vědět, ale nevím nic. Jsem tak pomalá. Trochu Te na to tipuju. A děti strašně často prevezmou to depkoidni ladění a taky maji pocit ze to zase nechápou. Ze se nikdy nic nenaučí. Ze jsou nemožné.

Jinak čeština je celkem muj obor, ale kamaradčině dceři jsem behem lockdownu nedokázala vysvětlit shodu podnětu s prisudkem. Vysvetlovat učivo je těžký. V matice plavu způsobem, ze by ses mi asi smála. Všeobecný přehled jsem mívala dost dobrý, ale zapomínám hrozně. Přesto si nepřipadám hloupá. Tim uklidem v hlave myslim vymest vsechny tyhle hnusarny, co o sobě říkáš. Nevěřím, ze jsi úplně hloupá, ale i kdyby nahodou jo, určitě je na Tobe spousta věcí, co lze ocenit. Mela bys na sebe byt hodnější a hrdejsi. Kdybys chtěla, mam takovou „pani na hlavu“, která na ty pavučiny v hlavě vubec není špatná :think:

A mimochodem, nechat deti hrat si a rust jako dříví v lese, mi vůbec nepřipadá špatné 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.21 17:45
@Ba-stet píše:
Ja si nemyslim, že bys dětem říkala, že jsou hloupé, nebo tak. Spíš jestli netrousis takove ty sebezranujici poznamky typu Ja nikdy nic neudelam dobře. To jsem zase zpackala. Tohle bych mela vědět, ale nevím nic. Jsem tak pomalá. Trochu Te na to tipuju. A děti strašně často prevezmou to depkoidni ladění a taky maji pocit ze to zase nechápou. Ze se nikdy nic nenaučí. Ze jsou nemožné.

Jinak čeština je celkem muj obor, ale kamaradčině dceři jsem behem lockdownu nedokázala vysvětlit shodu podnětu s prisudkem. Vysvetlovat učivo je těžký. V matice plavu způsobem, ze by ses mi asi smála. Všeobecný přehled jsem mívala dost dobrý, ale zapomínám hrozně. Přesto si nepřipadám hloupá. Tim uklidem v hlave myslim vymest vsechny tyhle hnusarny, co o sobě říkáš. Nevěřím, ze jsi úplně hloupá, ale i kdyby nahodou jo, určitě je na Tobe spousta věcí, co lze ocenit. Mela bys na sebe byt hodnější a hrdejsi. Kdybys chtěla, mam takovou „pani na hlavu“, která na ty pavučiny v hlavě vubec není špatná :think:

A mimochodem, nechat deti hrat si a rust jako dříví v lese, mi vůbec nepřipadá špatné 8)

Nic takového neříkám. To třeba když jedeme na poslední chvíli, tak až když je vyložím, si řeknu, že už bych teda měla někdy vstát dřív nebo si to lépe zorganizovat. Ale častěji se i sama před sebou vymlouvám, že za to vlastně nemůžu. Děti se snažím chválit a být pozitivní, ale někdy mi nervy teda ujedou. Samozřejmě pak toho hodne lituji, ale zase si to omlouvám, že jsem jen člověk a každý chybuje.

Shodu podnětu s přísudkem, to nechci vysvětlovat. Sama si to budu muset hooodne zopakovat, protože teď nemám žádnou představu. Je to teda blbý, protože mi čeština šla. Dříve.

Nějak nevím, v čem bych se měla ocenit, nejsem šikovná, neumím vůbec vařit, nemám hudební ani výtvarné nadání (děti zpívají a hrají lépe než já, obě děti lépe malují než já), sportovně nadaná taky nejsem, takže v tomhle ohledu dětem nejsem schopná nic předat. Jsem chaotik, neumím si nic zorganizovat, takže ani čas s dětmi není využít smysluplne. Přijde mi, že je to čím dál tím horší. Je fajn, že si děti hrajou s kamarády, ale měly by mít nějaké povinnosti, které plni. Nejsem důsledná a často to udělám sama nebo to pocka. V době lockdownu to pro ně skoro byly prázdniny - hodně času trávily venku. Určitě jsem měla učení věnovat více času - budeme to určitě muset dohnat.

Jakou paní přes hlavu, jak to funguje, co dělá?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.21 17:54
@FlorenceF Jenkins píše:
Hmm, ze by problem s abstrakci? Ty penize muzete trenovat hrou, hodiny taky. Kdyz se ted kousnesa budes dusledna, tak do konce prazdnin ty hodiny da.

Na koupak pujdeme v pul druhy, to je za jak dlouho? :lol:
Pri placeni cehokoliv kdekoliv, nebudea pipat, ale on bude odpocitavat prachy…

A nasobilku proste posledni tyden prazdnin natvrdo :nevim:

Ty nejsi zodpovedna za jeho praci v hodine, dokonce ani za spravne vypocitany domaci ukol, jen ze to zkusil…

Jeste to teda na me dela dojem, ze ty se moris a on se veze. Tohle mi rad dela muj kluk. On rekne nevim, ja reknu, at dela, on zacne natahovat… pak skoncime, ze mu napovidam krok za krokem a on na me čučí a veze se a zjevne ten mozek nezapina, problem je pak vsechno -nasobilka, pochopeni, pak to naskrabe, ze se to neda precist, polovinu podela… A az kdyz se rozcilim, jestli jdem teda pro certifikat na d.bila, tak to vypocita :roll: samozrejme trochu prehanim, ale dostaval me tim jeden cas fest :zed: to jsem byla fakt presvedcena, ze jsem musela udelat nekde velikou chybu/chyby… hodne teda udelal lokáč a zmatky s onlinem :nevim:

Já důsledná neumím být. Hodiny jsem k tomu koupila, ale jsou někde založené. Cestou venku jsem kolikrát násobilku dávala, i nějaké úkoly. Ale teď už dlouho ne. Jsou prázdniny. Ale… má číst a skoro nečte. Máme opakovat vyjmenovaná slova. To jsme dělali formou hádanek. Stačilo by mi to čtení, jenže ve svém volnu si pustí telku - většinu dne litá venku, je u babicek, v lese, na výletě.

Určitě se u úkolu se mnou neveze - to možná ve škole, ale doma neexistuje - je to pořád o komunikaci, kreslím na papír, beru si pomůcky. Musí reagovat, zkoušet. Ale věřím, že mladší se poveze - tomu to nejspíš totiž bude úplně ukradené - vše udělá rychle, aby měl klid a bude mu jedno, jestli to bude blbe. Ale třeba se mýlím a rázem se stane zázrak a budu mít doma génia. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
18177
31.7.21 18:13

[

@Anonymní píše:
Nic takového neříkám. To třeba když jedeme na poslední chvíli, tak až když je vyložím, si řeknu, že už bych teda měla někdy vstát dřív nebo si to lépe zorganizovat. Ale častěji se i sama před sebou vymlouvám, že za to vlastně nemůžu. Děti se snažím chválit a být pozitivní, ale někdy mi nervy teda ujedou. Samozřejmě pak toho hodne lituji, ale zase si to omlouvám, že jsem jen člověk a každý chybuje.

Shodu podnětu s přísudkem, to nechci vysvětlovat. Sama si to budu muset hooodne zopakovat, protože teď nemám žádnou představu. Je to teda blbý, protože mi čeština šla. Dříve.

Nějak nevím, v čem bych se měla ocenit, nejsem šikovná, neumím vůbec vařit, nemám hudební ani výtvarné nadání (děti zpívají a hrají lépe než já, obě děti lépe malují než já), sportovně nadaná taky nejsem, takže v tomhle ohledu dětem nejsem schopná nic předat. Jsem chaotik, neumím si nic zorganizovat, takže ani čas s dětmi není využít smysluplne. Přijde mi, že je to čím dál tím horší. Je fajn, že si děti hrajou s kamarády, ale měly by mít nějaké povinnosti, které plni. Nejsem důsledná a často to udělám sama nebo to pocka. V době lockdownu to pro ně skoro byly prázdniny - hodně času trávily venku. Určitě jsem měla učení věnovat více času - budeme to určitě muset dohnat.

Jakou paní přes hlavu, jak to funguje, co dělá?

Moc tomu nevěřím, spíš bych řekla, že si to už ani neuvědomuješ. Tady jedeš už druhou stránku hejtů, ještě jsi o sobě nenapsala jedinou hezkou věc. To jsi opravdu tak hrozný člověk? Jak Tě berou ostatní (kromě toho, co Ti řekl, že jsi úplně blbá?). Kamarádky, kolegyně, rodina…?

Moje máma taky neumí zpívat ani malovat, neumí jezdit na kole, inlinech ani lyžích (ale zaplatila lidi, co mě to naučili). Přesto si myslím, že je skvělá a naučila mě hrozně moc - předala mi finanční gramotnost (víceméně :) ), střízlivý a praktický úsudek, víru, že nic není tak horké, jak se uvaří a přesvědčení, že jsem skvělá a dokážu všechno, co budu chtít. Vůbec to není málo :think:

Ta paní na hlavu je divná. Trochu se stydím to napsat, ale je koučka a trochu ezo - což je něco, k čemu mám bytostný odpor. Šla jsem k ní na doporučení švagrové, když jsem měla potíže v práci. K mojí úlevě na mě žádné ezo cancy vůbec nezkoušela, ale rozebraly jsme to a naučila mě určitá mentální cvičení, která docela úspěšně používám doteď (hlavně jak neplýtvat energií a jak odfiltrovat lidi, co pruděj). Od tý doby jsem tam poslala kde koho z okolí a každýmu zatím pomohla vyčistit hlavu. Moc neumím říct jak, mně konkrétně třeba neřekla vlastně nic, co bych nevěděla, nebo jsem neprobrala s kamarádkama, ale řekla to tak, že jsem od ní odcházela naprosto lehká, v pohodě a situace v práci se úplně vyřešila (ona byla poslední věc, co jsem hodlala zkusit, než dám výpověď). Je teda soukromá, ale stačí tam jít jednou, žádný vysedávání co týden X měsíců. Nechci na ni dávat kontakt veřejně, aby to nevypadalo jako reklama, ona by o to asi taky nestála. Ale kdybys to chtěla zkusit, napiš mi SZ. Jak říkám, je divná, ale pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí