Studium angličtiny na MD

Anonymní
13.10.20 21:04

Studium anglictiny na MD

Dobry den, holky, mam dotaz na ty, ktere na materske zacaly s nejakym seberozvojem. Dcera ma 13 mesicu a ja bych rada zacala s kurzem anglictiny s ucitelkou pres skype Jsem vicemene zacatecnik, domluvim se, ale ceka me hodne prace, pokud se tomu budu chtit v budoucnu venovat. Je tady nektera, ktera studovala prave AJ? Nebo i jakekoliv studium? Jak jste si rozlozily uceni/dite/domacnost/nervy? :D
Dekuju.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20892
13.10.20 21:07

Jako zacatecnik se domluvite? 8o jinak je jasny, ze to bude par hodin denne max. Co chcete slozite vymyslet? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.20 21:18

@Cenarius co chci slozite vymyslet? No, pokud jste spravne cetl/a, tak bych se studiu rada dal venovala, takze hodne chci vymyslet;)
A moc mi Vase rada nedala, ale i tak diky teda :) :nevim: :pankac:

• Citovat
  • Upravit
20892
13.10.20 21:28

Tak pisete kurz anglictiny. Pokud myslite uplne studium jazykove skoly, tak to musite napsat! To otec ditete nezvladne pohlidat tu chvili pri tom kurzu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
13.10.20 21:31

Kupte si nebo pujcte v knihovně Murphyho Essential grammar in use, english grammar in use… + Začněte číst pro začátek zjednodušenou četbu od nakladatelství Penguin. Později originální knihy v AJ. Na YT je spousta videí ke gramatice. Najděte si britského youtubera pro poslech. Mně vyhovuje studium od 20:00-00:00 :lol: ale každý to má jinak. Když přijde manžel z práce, tak může vzít dceru a vy se můžete učit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.20 21:37

@Cenarius Klid, prosim :srdce:

• Citovat
  • Upravit
2603
13.10.20 21:50
@Anonymní píše:
Dobry den, holky, mam dotaz na ty, ktere na materske zacaly s nejakym seberozvojem. Dcera ma 13 mesicu a ja bych rada zacala s kurzem anglictiny s ucitelkou pres skype Jsem vicemene zacatecnik, domluvim se, ale ceka me hodne prace, pokud se tomu budu chtit v budoucnu venovat. Je tady nektera, ktera studovala prave AJ? Nebo i jakekoliv studium? Jak jste si rozlozily uceni/dite/domacnost/nervy? :D
Dekuju.

Dost lidí to neví, ale fakticky se nejlépe člověk naučí jazyk sám. Cenu má mít někoho až na konverzaci, jinak na gramatiku jsou velmi dobré učebnice, to chce nadrilovat. Já zažil třeba řadu rodilých mluvčích. Jen u některých měla výuka hlavu a patu, mnohdy ta příprava byla horkou jehlou, prostě něco honem nakopíroval, pak se probíralo, koncepce žádná. Kvalitní byl kanadský mluvčí, probíral s námi učebnici nebo spíš cvičebnici gramatiky co přivezl naskenované z Kanady. Ad hoc konverzace za tolik nestála ani u něj. Zažil jsem dosti kurzů, když to bylo placené z práce, tak proč tam nejít, moc to ale nedalo.

Pomohlo spíš systematicky probrat nějakou učebnici nebo cvičebnici gramatiky, nadrilovat se to klasickým způsobem, doplňovat co poslechem textů plus další poslechy mimo učebnice. Kdo se naučí dobře z učebnic, tak zvládne i konverzovat, chybí tomu lehkost a plynulost, jenže z kurzů bývá výstup daleko horší. Lidi myslí, že je někdo chce naučit jazyk, to je docela omyl. Kurz v lepším případě poskytne nějaký jazykový vstup, něco se probere, nikdo neřeší něčí osobní pokrok. Nejlépe se to hlídá proti jasně definované učebnici. Kurzy, kde mluvčí přinese vždy nějaký novinový článek, pak to na sebe nenavazuje, to by bylo dobré snad na nějaké rozšíření znalostí, ale nikdy to nevybuduje základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
13.10.20 21:51

Neeee hlavne zadnou gramatiku, to je presne to, proc lidem trva veky se naucit jazyk. Odkud jste? Napiste mi pls SZ, napisu vam co a jak!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
13.10.20 21:52

@Pandemie Ano, na tu gramatiku, Murphy to je klasika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
13.10.20 22:01

Drilovala bych z učebnice gramatiku, četla knihy a hledala slovíčka, poslouchala audioknihy, jestli zvládneš (YouTube, ulozto). Stáhni si nějakou appku, treba VoScreen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
13.10.20 22:09

Spíš je to otázka motivace a výdrže!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
13.10.20 22:11

Určitě doporučuji na youtube english with friends, mají to dobře udělané, zdarma a hodně to pomůže. Teda jestli nevadí „americká angličtina“.

• Citovat
  • Upravit
312
13.10.20 22:14

@Náhodný host Já rovněž kurzy nedoporučuji. V jazykovce jsem učila 7 let. Za mně určitě taky nadrilovat gramatiku + číst (já si třeba překládala knihy Agathy Christie, a pak srovnávala s origo překladem) + poslouchat podcasty nebo youtubery, filmy, seriály. Lekce v jazykovce nebo přes skype bych pak volila pouze pro procvičování konverzace nebo pro přípravu na certifikát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.20 22:21

Dekuji vsem, zkusim se v tom nejak zorientovat :)

• Citovat
  • Upravit
2603
13.10.20 23:23

Už to někdo psal, ono je to dosti o nadšení a zápalu pro věc. Kdo má silnou vnitřní motivaci, prostě ten jazyk chce ovládat, nedělá to kvůli pracovnímu uplatnění, ale spíš sám pro sebe a ze zájmu to umět, tak pak je šance k posunu. S malou motivací nefungují ani kurzy, ani zkoušet to sám.

Velmi motivující mi příjdou videa či přednášky Lýdie Machové. Něco je v angličtině, něco slovensky. Naučila se asi 9 cizích řečí, většinu z nich sama, angličtinu studovala na vš jako tlumočnický obor.

Když někdo má nadšení a začne se učit sám, tak obvykle volí nějakou méně účinnou cestu. Např. ne optimální učebnice, něco se učí neefektivně. Postupem učení se ale zdokonalí i v těchto věcech. Chce to začít a za chodu být připraven i trošku změnit postup.

Většina lidí dnes z angličtiny něco zná. Tu se snad učí skoro každý a to od zš. Není to tedy o tom začínat čistě z nuly. To jde, ale funguje to lépe až u dalších jazyků. Ale nějaký jazyk se na škole učí každý, i za totality byla ruština, pak na sš i němčina nebo angličtina. Z těchto jazyků se toho moc nenaučilo, nějaké minimum přeci, takže když jsem se pak učil sám, nebylo to od nuly. Právě naučit se nějaký základ, třeba učebnici se základní slovní zásobou 2 tisíc slov a základní gramatiku, to už umožní se v cizí zemi dorozumět a číst třeba originální text, nemusí to být nějaký vylehčený jazyk typu basic english, ale normální angličtina. Slovní zásaoba se pak získává docela rychle, zvl. pasivně se to rozšíří, část z toho pasivního přejde i do aktivní zásoby, jaksi samovolně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí