Studium po 26 letech

166
8.2.17 14:29

Studium po 26 letech

Ahoj lidi mam takovou prosbu ohledně studia. Plánuji, dodělat si maturitu. Je to dálková soukromá střední škola, ale o co jde..
Jde o to že ve 4 ročníku by mi bylo 27 let a vím, že studium je do 26 let zdarma pak jak to je? Jak a kolik se za studium po 26 letech platí? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1350
8.2.17 14:32

Pokud to bude dálková soukromá, tak snad budeš platit školné, ne? Jinak nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
8.2.17 14:33

Soukromou musis platit vzdycky ne? Je jedno kolik ti je

• Citovat
  • Upravit
3327
8.2.17 14:34

Soukromě vždy, pokud je mi známo. Je jedno jestli ti je 20 nebo 40.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.17 14:34

Pak nic, pokud je to státní tak snad něco jo, to ti poví na studijním. Jinak soukromá - platí se stejně jak za prezenční studium - možná i něco víc. Jinak přítel si platil zdravotní, když byl student do 29 ale to měl přezenčně doktorantské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
8.2.17 14:37

Jasně, soukromá se platí tak či tak. To mi je jasné. Jen mě zajímalo, jestli se neplatí nad 26 let ještě něco mimo, za to že chci studovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
8.2.17 14:39
@DenisaSvecova píše:
Ahoj lidi mam takovou prosbu ohledně studia. Plánuji, dodělat si maturitu. Je to dálková soukromá střední škola, ale o co jde..
Jde o to že ve 4 ročníku by mi bylo 27 let a vím, že studium je do 26 let zdarma pak jak to je? Jak a kolik se za studium po 26 letech platí? :nevim:

To podle mě není pravda, to o těch 26 letech. Já studovala dálkově i po 26 letech a to na soukromé a pak i na státní, a nic jsem ani na té státní neplatila. Platíš jen, pokud přesáhneš standartní dobu studia + 1rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
8.2.17 14:40

@hudečice Zdr a soc mi plati zamestnavatel tohle ma byt čtyřletý dálkové studium každou sobotu :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
8.2.17 14:43

@terrka83 Pravda, nepravda proto se ptám, pamatuju starý časy ve škole kde nám cpali do hlavy, že studium do 26 let je zdarma, dospělí si studiu po 26 letech musí platit :roll:
tohle je mimo mě a nevím jak se věci změnily ze školy jsem nějaký ty roky pryč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
8.2.17 14:54
@DenisaSvecova píše:
@terrka83 Pravda, nepravda proto se ptám, pamatuju starý časy ve škole kde nám cpali do hlavy, že studium do 26 let je zdarma, dospělí si studiu po 26 letech musí platit :roll:
tohle je mimo mě a nevím jak se věci změnily ze školy jsem nějaký ty roky pryč

Buď v klidu, nic mimo školné platit nemusíš :D. Akorát už si neodečteš v ročním vyúčtování daně odpočet na studenta, který si jinak u studia, když pracuješ, odečíst můžeš právě do těch 26 let, pokud si to pamatuju dobře, jinak se ti nemění vůbec nic :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
8.2.17 14:59
@DenisaSvecova píše:

bylo to vždy tak, že studuješ zdarma, ale už nejsi student, nikdo za tebe neplatí zdravotní, nemáš žádné výhody atd

• Citovat
  • Upravit
26270
8.2.17 15:16
@DenisaSvecova píše:

to se vztahuje na zdravotko…do 26 let při standardní délce studia hradí stát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
8.2.17 15:22

@DenisaSvecova platíš jen zdravotko. a pokud chodíš už do práce tak neřešíš nic :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
8.2.17 15:30

Super lidičky děkuji Vám za radu to jsem potřebovala slyšet :potlesk: :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
8.2.17 16:32

Pokud budete studovat státní školu, tak nic platit nebudete. Jen tedy pokud byste byla denní studentkou a chtěla aby za vás tedy stát platil zdravotní a sociální pojištění, tak tato podpora skončí ve 26 letech.

Pokud budete studovat dálkově, tak se s věkem nic nemění, protože za vás stejně stát nic neplatí a musíte tedy pracovat a nebo to řešit jako samoplátce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze