Studium při MD
- Otevřená skupina
Šikovné maminky,co se rozhodly skloubit mateřství se studiem sem! ;-)
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
olicap píše:
my máme dva a tři čtvrtě a už nemlíkujem, leda kakao před spaním
A existuje nějaký ,,návod" na odnaučování?
U nás to bude asi boj…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
my jsme teď odnaučovali dudlík a bylo to docela peklo, rozárka byla děsná závislačka, dvě noci probrečela a uplně se přitom třásla a škubala sebou, jako opravdovej absťák, ale pak už dobrý. s tím mlíkem nevím, my jsme asni moc nemlíkovali předtím, kojila jsem obě děti skoro dva roky, rozárku teda trochu míň a pak už jsme pili rovnou z hrnku, protože ani jedna z holek nechtěla láhev s dudlíkem, no a mlíko z hrnku zas takový terno nebylo, že by se toho moc domáhaly ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
olicap píše:
my jsme teď odnaučovali dudlík a bylo to docela peklo, rozárka byla děsná závislačka, dvě noci probrečela a uplně se přitom třásla a škubala sebou, jako opravdovej absťák, ale pak už dobrý. s tím mlíkem nevím, my jsme asni moc nemlíkovali předtím, kojila jsem obě děti skoro dva roky, rozárku teda trochu míň a pak už jsme pili rovnou z hrnku, protože ani jedna z holek nechtěla láhev s dudlíkem, no a mlíko z hrnku zas takový terno nebylo, že by se toho moc domáhaly
To je pěkný, jak jsou ty dětičky každé jiné…
My zase neměli problém s dudlíkem, asi v deseti měsících ho sám vyplivnul, ato jsem měla nachystanej plán, jak ho dáme čertovi apod.
A já kojila krátce, takže flaška, to je jeho..
Odkud vlastně jste?
Že bysme dali někdy rande… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lucie K píše:olicap píše:To je pěkný, jak jsou ty dětičky každé jiné…
my jsme teď odnaučovali dudlík a bylo to docela peklo, rozárka byla děsná závislačka, dvě noci probrečela a uplně se přitom třásla a škubala sebou, jako opravdovej absťák, ale pak už dobrý. s tím mlíkem nevím, my jsme asni moc nemlíkovali předtím, kojila jsem obě děti skoro dva roky, rozárku teda trochu míň a pak už jsme pili rovnou z hrnku, protože ani jedna z holek nechtěla láhev s dudlíkem, no a mlíko z hrnku zas takový terno nebylo, že by se toho moc domáhalyMy zase neměli problém s dudlíkem, asi v deseti měsících ho sám vyplivnul, ato jsem měla nachystanej plán, jak ho dáme čertovi apod.
A já kojila krátce, takže flaška, to je jeho..
Odkud vlastně jste?
Že bysme dali někdy rande…
Už to tu čtu, Praha, jééé, závidííím!
Opravdu, to je můj sen, vždy, když tam jedu, tak si to vychutnávám, miluju Prahu! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jee tak to je dobrý, já se zas už léta chystám do budějovic
nejsem úplně z prahy, ale z říčan, asi 20km od prahy, klidně můžeme dát rande, kdybys měla někdy cestu ku praze
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
olicap píše:
jee tak to je dobrý, já se zas už léta chystám do budějovicnejsem úplně z prahy, ale z říčan, asi 20km od prahy, klidně můžeme dát rande, kdybys měla někdy cestu ku praze
Určitě.
A co v Budějcích, neni tam nic, co byste v Praze neměli.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky ahoj,
tak už je to tady, malej měl včera teplotu, v noci plakal, asi se picnu, nevím jak to zvládnu, příští týden mám 2 zkoušky a musím dopsat teoretickou část bakalářky, do toho ty vánoce. Proč toho musí být tolik naráz? Není nad to mít zdravé děti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jonatanka píše:
holky ahoj,
tak už je to tady, malej měl včera teplotu, v noci plakal, asi se picnu, nevím jak to zvládnu, příští týden mám 2 zkoušky a musím dopsat teoretickou část bakalářky, do toho ty vánoce. Proč toho musí být tolik naráz? Není nad to mít zdravé děti.
Jonatanko, věřím, jak moc je to obtížné, přeju, aby byl prďola co nejdříve zdravý a Ty jsi měla spoustu síly jak na školu, tak na rodinku.
Drž se, kočko, zvládneš to! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
je mi 18 let a studuji 2. rokem S0Š veřejnosprávní činnost.
Dle gynekoložky mám endometriózu, ještě zbývá potvrzení laparoskopií. Doktorka dnes na kontrole mluvila mimojiné o tom, že i těhotenství by mohlo být dobrým řešením.
Chci se zeptat na rady Vás, které studujete a přitom se staráte o děťátko. Dá se to skloubit či ne? Stačí mít individuální plán (ten mám ovšem už teď kvůli neurologickým problémům)nebo je lepší přejít na dálkové studium (to moje škola naštěstí umožňuje)?
Děkuji za Vaše příspěvky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
alhena píše:
Ahoj,
je mi 18 let a studuji 2. rokem S0Š veřejnosprávní činnost.
Dle gynekoložky mám endometriózu, ještě zbývá potvrzení laparoskopií. Doktorka dnes na kontrole mluvila mimojiné o tom, že i těhotenství by mohlo být dobrým řešením.
Chci se zeptat na rady Vás, které studujete a přitom se staráte o děťátko. Dá se to skloubit či ne? Stačí mít individuální plán (ten mám ovšem už teď kvůli neurologickým problémům)nebo je lepší přejít na dálkové studium (to moje škola naštěstí umožňuje)?
Děkuji za Vaše příspěvky
Zdravím Tě, Alhenko!
Tak pokud Ti to pomůže, a doporučuje Ti to lékařka, asi bys to měla zkusit.
Jde to, neni to jednoduchý, ale jde to, je to jen o organizaci času, zkrátka Ti budou odepřeny dámské dýchánky a asi veškeré koníčky, já už prostě s malým a školou mám jen omezený čas na kamarádky, sport nebo třeba četbu něčeho jiného než učebnice psychologie apod. Někdy je to o tom,že nestíháš a píšeš či šrotíš po nocích, do toho Ti mimčo bude třeba brečet. Jestli máš v záloze hlídání, to se hodí hodně, tak je to paráda.
Určitě to zvládneš, zvládly to jiné, musíme taky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lucie K
Vím, úplně mi to změní život. Dámské dýchánky nedělám, jsem spíše takový rodinný či domácký typ. Jezdím na koloběžce, chodím s přítelem do přírody nebo jdeme plavat. Spousta z toho se dá dělat i s miminkem, ne?
Spíš mám obavy z toho studia, mám docela migrény a musím dodržovat režim. Ten by se mi ovšem s miminkem rozhodil. Noční vstávání, či nedejbože učení po nocích, to teda nevím, jestli zvládnu. Neuroložka mi říkala, že těhotenství migrény často zlepší, ale na to samozřejmě není záruka… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
alhen, zvládnout se to dá, člověk si zvykne na všechno (i nespat
, ale ještě třeba promysli to hlídání, jestli tě podpoří přítel nebo jestli budou nějaké hlídací babičky, jsi mladá, takže asi ještě nebudeš mít maminku v důchodovém věku což? já taky neměla, ale naštěstí tchýně byla doma a moc mi pomohla. ale hlavně ten partner, protože ten je nejbližší, a mně strašně pomáhalo, že vím, že mě podporuje, že si v noci často bral mimčo do podkroví a já se mohla v přízemí vypsat, i když malá brečela, a že třeba naprosto chápal, že ve zkouškovym období jsem úplně k ničemu, není vypráno a k večeři je často chleba s máslem
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Atheno ahoj,
my tady jsme důkazem, že se to zvládnout dá. Někdy je to o hubu, ale všechno se dá překonat. Nejhorší je samozřejmě zkouškové období. Na tvém místě bych do těhotenství šla. Já jsem třeba děti mít nemohla, léčila jsem se 10 let a otěhotněla jsem neplánovaně až když jsem začala studovat. A jsem moc ráda. I když někdy tady brečím jak to nezvládám, ale studuji teda kombinovanou formou. Rozhodni se správně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasné, tak ono je rozdíl studovat střední a vysokou. Věřím, že by se to nějak zvládlo, ale prostě se ozývá moje lenost a přirozená obava, že to nezvládnu. Být závislá na rodičích, to není nic příjemného. Už jsem si to zažila, když jsem byla 3 roky na vozíčku a už nikdy více…
Přítel bydlí 130 km daleko, má tam vlastní domeček, rozjetou živnost, atd., takže přestěhování k nám by nešlo ani vzhledem k tomu, že společné soužití s rodiči by nebylo žádný med…
Ale děkuji za Vaše rady a povzbuzení, dám vědět jak se to vyvíjí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
alhena píše:
Jasné, tak ono je rozdíl studovat střední a vysokou. Věřím, že by se to nějak zvládlo, ale prostě se ozývá moje lenost a přirozená obava, že to nezvládnu. Být závislá na rodičích, to není nic příjemného. Už jsem si to zažila, když jsem byla 3 roky na vozíčku a už nikdy více…
Přítel bydlí 130 km daleko, má tam vlastní domeček, rozjetou živnost, atd., takže přestěhování k nám by nešlo ani vzhledem k tomu, že společné soužití s rodiči by nebylo žádný med…
Ale děkuji za Vaše rady a povzbuzení, dám vědět jak se to vyvíjí.
Tvoje situace není v žádném případě jednoduchá, co se školy a mimča týče, v tom bych problém neviděla, to, co se na střední učí 4 roky na jeden předmět, na VŠ za jeden semestr na jednu zkoušku, takže sš je ve srovnání tak trochu ,,lehárko", což si člověk samozřejmě uvědomí, až když pozná, že je to jinde ještě horší, ale o tom život je…
Horší je to s tím přítelem, když píšeš, že bydlí tak daleko! Mateřství samo o sobě je hlavně psychicky hodně náročné a podpora partnera je nezastupitelná, je fajn, že Ti pomůžou rodiče, příbuzní…Ale stejně je ten partner hodně potřeba, proto bych být Tebou počkala, až se k sobě sestěhujete… Jseš mladá, nic Ti neuteče…
A pak si to aspoň více užiješ. O pevném režimu se s mimčem nedá ani hovořit, už nic nebude podle Tebe.
Promysli to, psychické a finanční zázemí je opravdu prioritní… Držím palce, moudře vládni svému myšlení.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Elissk , 10.3.25 12:52
- evik81 , 7.1.21 18:34
- Terina246 , 9.1.18 21:37
- Netopirek , 11.9.16 15:28
- Editte , 12.2.14 21:16
- matkabagristy , 5.2.14 09:29
- teouš , 26.1.14 13:24
- Esmey , 9.1.14 11:56
- gwennie , 14.11.13 15:30
- Vendice , 6.5.13 22:17
- Kettyy , 5.5.13 18:44
- Betttinka , 5.5.13 18:08
- rosslyn , 28.4.13 23:22
- Lasicka_007 , 23.4.13 14:48
- alsem , 19.4.13 22:06
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Hematom v těhotenství - šťastný konec
- 4.10.26 23:26
- Simonelaa
- 2
Co vam zabírá na zanety dutin?
- 4.10.26 23:18
- Mamina464
- 5
Nelíbí se mi manželova výchova
- 5.10.26 00:29
- Anonymní
- 34
Co děláte po sexu?
- 5.10.26 00:19
- Čerstvě 50
- 35
Vzorky na histologii při kolonoskopii
- 4.10.26 20:20
- M_Vladim
- 3
Vytýkací dopis v práci – hrozí mi výpověď?
- 5.10.26 01:00
- Anonymní
- 43
Skandál ve Francii za miliardy eur a...
- 5.10.26 00:23
- Čerstvě 50
- 13
Jak moc se bát rakoviny děložního čípku?
- 4.10.26 23:55
- Mamina464
- 20
Superdávka – vyúčtování
- 4.10.26 18:17
- Cenarius
- 2
Strašení s dětskou mozkovou obrnou
- 5.10.26 00:04
- Mamina464
- 7
Nové příspěvky