Studium při MD
- Otevřená skupina
Šikovné maminky,co se rozhodly skloubit mateřství se studiem sem! ;-)
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jonatanka píše:
Mám chlapečka 15 měsíců, malý ďábel, ale zlato. Pokud byl miminko, zhruba do 6 měsíců se to dalo, i to učení. Teď se můžu učit prakticky jen večer, sice spí po obědě, ale to tak hodinku a to nevím jestli pověsit prádlo, umýt nádobí nebo si dát v klidu kafe. Studuji VŠ ekonomickou, kombinovaná forma, bakalářské studium. Je to záhul, ale zase jsem ráda, že tu školu budu mít, při práci s dítětem nevím jak bych to zvládala.
Přesně toho se bojím, do druháku, pokud vůbec teda, půjdu jako zaměstnaná matka, a to bude teprve to pravé vzrůšo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já jsem byla ve čtvrťáku a v prváku na novym oboru, když jsem otěhotněla, rodila jsem v květnu a hned v šestinedělí šla na dvě zkoušky, ale byla jsem tak vyjukaná z mimina a kojení a toho všeho kolem, že jsem zkoušky udělala ani nevim jak
poprvadě si na ně vůbec nepamatuju, ale měla jsem štěstí, že jsem měla napoprvé hodný a hodně spavý mimčo, zato teď
mám druhou, dvouletou raubířku a s tou už to jde o poznání hůř
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
olicap píše:
já jsem byla ve čtvrťáku a v prváku na novym oboru, když jsem otěhotněla, rodila jsem v květnu a hned v šestinedělí šla na dvě zkoušky, ale byla jsem tak vyjukaná z mimina a kojení a toho všeho kolem, že jsem zkoušky udělala ani nevim jakpoprvadě si na ně vůbec nepamatuju, ale měla jsem štěstí, že jsem měla napoprvé hodný a hodně spavý mimčo, zato teď
mám druhou, dvouletou raubířku a s tou už to jde o poznání hůř
Tak to jsi moooc šikovná.
Já tajně doufám, že když první je hyper, nespavý a vzteklý, to druhý bude spavej andílek.
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem taky dělala zkoušku v šestinedělí, zrovna tu nejtěžší z celého studia a nepřišlo mi to tak hrozný, asi jsem se tak nestresovala, dítě bylo přednější. Celkově bych řekla že u novorozence je to lepší, přece jen víc spí, nikam neuteče, nic na sebe nepřevrhne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
luci, určitě, přesně tak to funguje, já měla první dceru andílku, druhou čertici
a můj brácha zas měl první dítě naprosto nezvladatelný a druhý už je ok, asi to tak chodí. držim palce na to skloubení práce a studia, jsi fakt dobrá. já bych taky už chtěla do práce, ale u nás je školková krize, naprostej přetlak, jen se modlím, aby malou vzali příští rok, ale je to spíš marný
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jonatanko přesně, s novorozence zlatý časy na studiích, s batoletem horor, já teď jenom chvilku doma „nedávám pozor“ a už mám po celym bytě rozpatlanej šampon s kakaem a dítě se v tom šťastně válí .)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky já jsem si dala schválně mateřskou na 3 roky, abych dodělala školu a měla ještě rok na odpočinek, ale te´d zvažujeme jestli si pořídit druhé dítě, zatím to mám tak 50:50
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jonatanka píše:
Já jsem taky dělala zkoušku v šestinedělí, zrovna tu nejtěžší z celého studia a nepřišlo mi to tak hrozný, asi jsem se tak nestresovala, dítě bylo přednější. Celkově bych řekla že u novorozence je to lepší, přece jen víc spí, nikam neuteče, nic na sebe nepřevrhne.
Přesně tak, mímo sice spí, ale pokud je spavé… :/ já musím říct, že mně vyhovuje věk až teď, přeci jn už je věkově na hlídání, a i když vstává brzy, je to pořád lepší, než buzení několikrát za noc.
Tak to je bezva, že to takhle funguje, takže na odbourání stresu doporučujete těhotenský hormony, jo? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
olicap píše:
luci, určitě, přesně tak to funguje, já měla první dceru andílku, druhou čerticia můj brácha zas měl první dítě naprosto nezvladatelný a druhý už je ok, asi to tak chodí. držim palce na to skloubení práce a studia, jsi fakt dobrá. já bych taky už chtěla do práce, ale u nás je školková krize, naprostej přetlak, jen se modlím, aby malou vzali příští rok, ale je to spíš marný
Jsem na to sama zvědavá, odstěhovali jsme se do zapadákova, 35 km od Budějc a před MD jsem dělala ve školce právě v Budějkách, tady místo neni, a pokud budu dojíždět do ČB, tak na ranní budu vstávat tak v půl čtvrté, nevim, kdy se budu učit… :/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já teda vstávám k naší dvouletce pořád tak třikrát za noc, uff, bu´d chce napít nebo se jí něco zdálo a brečí, prostě pořád něco. jinak já mám mezi dětma rozdíl čtyři roky a je mi teď trochu líto, že jsem do druhýho mimča nešla dřív (i když by to byl ještě větší záhul), ale víc by děti možná spolupracovaly, zatímco teď je to dost o nervy. podle mě dvou až tříletej rozdíl pro děti ideální, pro rodiče děs, ale jen ze začátku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jonatanka píše:
Holky já jsem si dala schválně mateřskou na 3 roky, abych dodělala školu a měla ještě rok na odpočinek, ale te´d zvažujeme jestli si pořídit druhé dítě, zatím to mám tak 50:50
I já si s touto myšlenkou pohrávám, a pořád váhám. Je to ,,vabank" , když se mi narodí druhej Matěj, jsem tam, kde jsem byla, mám zase po studiu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
olicap píše:
já teda vstávám k naší dvouletce pořád tak třikrát za noc, uff, bu´d chce napít nebo se jí něco zdálo a brečí, prostě pořád něco. jinak já mám mezi dětma rozdíl čtyři roky a je mi teď trochu líto, že jsem do druhýho mimča nešla dřív (i když by to byl ještě větší záhul), ale víc by děti možná spolupracovaly, zatímco teď je to dost o nervy. podle mě dvou až tříletej rozdíl pro děti ideální, pro rodiče děs, ale jen ze začátku
Pijete ještě mlíčko, Nutrilon nebo Sunar? Já ho to právě kvůli tomu vstávání už chci odnaučit, je mu dva a čtvrt, tak už mu to snad chybět nebude, co myslíš? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
luci jedině ráno o pátý ve vlaku do v autobuse do budějovic
a učíš ve školce? takže mrňata i v práci? páni, máš můj obdiv. já bych naopak strašně potřebovala mezi dospěláky, který se uměj sami napít, najíst, zavázat si boty a celkem chápou, co se po nich chce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
my máme dva a tři čtvrtě a už nemlíkujem, leda kakao před spaním ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
olicap píše:
luci jedině ráno o pátý ve vlaku do v autobuse do budějovica učíš ve školce? takže mrňata i v práci? páni, máš můj obdiv. já bych naopak strašně potřebovala mezi dospěláky, který se uměj sami napít, najíst, zavázat si boty a celkem chápou, co se po nich chce
Za volantem těžko.. :-/ Jj, učím ve školce, nebo pak ještě můžu jít někam do družiny nebo na intr, ale to si s tím vstáváním stejně nepomůžu.
Hele, já to normálně říkám pořád každýmu, že vzpomínám na mých 27 dětiček ve školce, a zvládala jsem je líp, než jednoho Matěje doma, fakt…
Asi jsem to tak neprožívala… Takže se těším, až si tam ,,odpočinu" . ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Elissk , 10.3.25 12:52
- evik81 , 7.1.21 18:34
- Terina246 , 9.1.18 21:37
- Netopirek , 11.9.16 15:28
- Editte , 12.2.14 21:16
- matkabagristy , 5.2.14 09:29
- teouš , 26.1.14 13:24
- Esmey , 9.1.14 11:56
- gwennie , 14.11.13 15:30
- Vendice , 6.5.13 22:17
- Kettyy , 5.5.13 18:44
- Betttinka , 5.5.13 18:08
- rosslyn , 28.4.13 23:22
- Lasicka_007 , 23.4.13 14:48
- alsem , 19.4.13 22:06
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Jak jste zvládly odběr vajíček - kdy...
- 30.8.26 10:01
- LunaP
- 7
Ď, ť, ň, logopedie - poradíte prosím?
- 30.8.26 07:45
- lucynka25
- 4
Těhotenská rýma - ucpaný nos
- 30.8.26 08:46
- Keyllah
- 36
Proktologie – hemoroidy
- 30.8.26 08:18
- Monik29
- 2
IUI a ovitrelle ve stejný den
- 29.8.26 21:14
- Bmimi
- 1
Je to šváb, nebo ne?
- 30.8.26 06:20
- neps
- 19
Kulatá záda u dítěte 2,5 roku
- 29.8.26 23:38
- fleret
- 3
Zpoždění a možné těhotenství?
- 30.8.26 01:48
- Eli1807
- 4
Dcera (20měsíců) přecitlivělá na "nepořádek"
- 30.8.26 10:25
- arinecka
- 12
Podstatné jsou jen výsledky, nikoliv důvod?
- 30.8.26 09:52
- Rosebery
- 54
Nové příspěvky
Moje levná cesta
- 30.8.26 11:02
- kornelije
- 3272
Syn studuje daleko v zahraničí a těžce to...
- 30.8.26 11:01
- Anonymní
- 59
Snažení 2026
- 30.8.26 11:00
- Hanuska33
- 2791
Bývalý třídní mi nenabídl tykání
- 30.8.26 10:59
- Eliška
- 229
Milenky sem nová diskuze
- 30.8.26 10:59
- Arturie
- 128117
Podstatné jsou jen výsledky, nikoliv důvod?
- 30.8.26 10:57
- Nairobi91
- 55
Anketa - polykáte sperma?
- 30.8.26 10:50
- Andelskej_Satan
- 404
Nejradši bych se rozvedla, ale...
- 30.8.26 10:38
- Andelskej_Satan
- 58
Nahota v sauně wellness - děti a rodiče