Studium při MD
- Otevřená skupina
Šikovné maminky,co se rozhodly skloubit mateřství se studiem sem! ;-)
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Studium při MD
Ahojík,ráda bych si vyměňovala názory a zážitky s dalšími studujícími maminkami,tak doufám,že se co nejdříve přidáte. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ahoj, já jsem studovala nejdřív při jedný dceři, pak rovnou vplula do další md, takže celou dobu děti i studium zároveň, záhul, ale i pár výhod. Dcery mám teď 6 a 2 roky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to Tě teda obdivuju, šikulka… No a jak jsi to zvládala, kdy ses učila? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nejsnazší to bylo kupodivu na začátku, když byla první dcera mimčo, učila jsem se, když spala, a docela to šlo, ale samozřejmě bez pomoci rodiny by se to neobešlo, babičky fungovaly dobře. diplomku jsem psala po nocích
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
olicap píše:
nejsnazší to bylo kupodivu na začátku, když byla první dcera mimčo, učila jsem se, když spala, a docela to šlo, ale samozřejmě bez pomoci rodiny by se to neobešlo, babičky fungovaly dobře. diplomku jsem psala po nocích
Tak to jsi vážně moc šikovná.;) A šla bys do toho znovu, teď s odstupem času? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
asi jo, šla, myslim, že to studium mi pomohlo trochu se „odreagovat“ od mateřství a naopak, když jsem byla na md s první dcerou, tak bylo třeba fajn jet na jeden den v týdnu do školy,když už jí bylo něco přes rok, odpočinout si od domácích prací a procvičit mozek, a o to víc jsem se pak zas těšila na malou.Te´d jsem doma s druhou dcerou a bez studia a trochu mi to už leze na mozek, ale spíš to bude tím, že jsem už doma dlouho
a ty studium zvažuješ nebo už máš taky něco rozjetýho?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
olicap píše:
asi jo, šla, myslim, že to studium mi pomohlo trochu se „odreagovat“ od mateřství a naopak, když jsem byla na md s první dcerou, tak bylo třeba fajn jet na jeden den v týdnu do školy,když už jí bylo něco přes rok, odpočinout si od domácích prací a procvičit mozek, a o to víc jsem se pak zas těšila na malou.Te´d jsem doma s druhou dcerou a bez studia a trochu mi to už leze na mozek, ale spíš to bude tím, že jsem už doma dlouhoa ty studium zvažuješ nebo už máš taky něco rozjetýho?
Přesně, moje slova, skvělé odreagování od díťátka, manžela a dmácích prací…Takovej relax ve škole.
Neni nad něj, akorát pak doma nevím, co dřív…Tobě to vykládat nemusím, máš to už za sebou.
Já jsem v prvním ročníku na kombinovaném studiu, už mám dva zápočty a za týden dělám dvě zkoušky, jsem na to zvědavá. Zatím po nocích bojuju se semestrálkama a esejema, ale ten čas mi chybí, kdyby ho bylo víc, bylo by to skvělý! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a co studuješ? a jak velký máš dítko? já jsem dokončila magisterský studium loni a teď dělám ještě postgraduál, takže jsem vlastně taky zas v prváku
(mám ještě minimálně rok mateřský a nevim, co bych
nějak si ne a ne dát pokoj se studiem, doma si už ze mě dělají legraci, a přitom nejsem vůbec žádnej studijní typ, když jsem ještě chodila „normálně“, dost jsem to flákala ![]()
ale teď už je to jiný, na letošek mám jen dvě zkoušky, obě za eseje, který můžu napsat kdykoli během roku, takže jsem na to ještě nešáhla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky ahoj,
můžu se přidat? studuji VŠ a jsem na MD. Původně jsem začala studovat, protože jsem se dá se říct nudila, nemohla jsem mít děti a měla jsem stereotyp, tak jsem to chtěla něčím rozbít. Otěhotněla jsem hned v prváku, malej se narodil v září, když jsem začínala druhý ročník. Teď jsem ve třeťáku a mám toho plné brýle. Píšu bakalářku, učím se na zkoušky a starám se o dítě. Na nic jiného nemám čas. Dnes jsem to psala i v jiné diskuzi, mám prostě depky. Ztrácím všechny své kamarádky, protože na nikoho nemám čas, už mi ani nikdo nezavolá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj jonatanko, taky jsem si prošla takovým obdobím, hlavně když se píšou ty velký práce, ale neboj přejde to, taky jsem si říkala, že nic nestíhám a nemám čas na dítě a strašně mě štvaly všechny ty matky, co pořád s dětma něco podnikaly, nebo chodily do kina, když měly zrovna hlídání. já měla hlídání vždycky jen na to, abych se učila nebo psala práce, byla jsem unavená a podrážděná, ale chtěla jsem školu dokončit, protože jsem otěhotněla neplánovaně uprostřed studia, vdaná jsem tou dobou nebyla, s přítelem jsme byli spíš od sebe, a tak z toho byla celá rodina dost rozpačitá a všichni se báli, abych dostudovala. štvalo mě to, ale te´d jsem ráda, že jsem to zvládla,a snad jsem ani ty děti zas tak moc nešidila. Vydrž, bude líp a pak budeš mít ze sebe dobrej pocit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale jo, já si jen prostě potřebuji postěžovat a když už potkám nějakou kamarádku, tak prostě mají jiné problémy než já. Jinak jsem se rozhodla, že školu dodělám, prostě to zvládnu. A myslím že jednou na to budu ráda vzpomínat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jasná věc, postěžuj si
já to znám. a co studuješ a jak velký máš mimčo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jonatanko, vítám Tě!
Já studuji pedagogiku na Jihočeské univerzitě. Mám dvouletého Matěje, přiznám se, že studium jsem započala hned po porodu, ale měla jsem dost zdravotní komplikace, malý vstával po hodině, já po nocích psala a šrotila, prostě jsem to nedávala, ale snažila se za každou cenu, pak jsem se zhroutila u dětský doktorky, ta mi zavolala sanitku a už to jelo, antidepresiva ( brala jsem je cca 2 týdny ) a taky zákaz studia, tak jsem přerušila…Na rok a půl. A teď je to tu zase, podstatně lepší, už spí líp, i když pořád žádná sláva, budíček v půl páté, klasika, a když se učím i do dvou do rána, je to pak veselé…
Když toho mám plný kecky, jdu prostě dřív, polehávám během de, i když to jde blbě…:) A jak bylo zmíněno, kamarádky a veškeré aktivity, jdou mírně stranou. Snažím se stíhat vše, ale jde to blbě, dost blbě. :/ Pak už ani neni síla… Tak studiu zdar, mnoho sil a pevné vůle! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám chlapečka 15 měsíců, malý ďábel, ale zlato. Pokud byl miminko, zhruba do 6 měsíců se to dalo, i to učení. Teď se můžu učit prakticky jen večer, sice spí po obědě, ale to tak hodinku a to nevím jestli pověsit prádlo, umýt nádobí nebo si dát v klidu kafe. Studuji VŠ ekonomickou, kombinovaná forma, bakalářské studium. Je to záhul, ale zase jsem ráda, že tu školu budu mít, při práci s dítětem nevím jak bych to zvládala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jonatanka píše:
Ale jo, já si jen prostě potřebuji postěžovat a když už potkám nějakou kamarádku, tak prostě mají jiné problémy než já. Jinak jsem se rozhodla, že školu dodělám, prostě to zvládnu. A myslím že jednou na to budu ráda vzpomínat
Přesně na to se těším, ten pocit, že jsem to při tom všem dala.
I když dost předbíhám teda…
Ale budu se držet zuby nehty! Mě se jen tak nezbaví!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Elissk , 10.3.25 12:52
- evik81 , 7.1.21 18:34
- Terina246 , 9.1.18 21:37
- Netopirek , 11.9.16 15:28
- Editte , 12.2.14 21:16
- matkabagristy , 5.2.14 09:29
- teouš , 26.1.14 13:24
- Esmey , 9.1.14 11:56
- gwennie , 14.11.13 15:30
- Vendice , 6.5.13 22:17
- Kettyy , 5.5.13 18:44
- Betttinka , 5.5.13 18:08
- rosslyn , 28.4.13 23:22
- Lasicka_007 , 23.4.13 14:48
- alsem , 19.4.13 22:06
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Vyhoření a ztráta smyslu
- 16.7.26 07:02
- JancaS84
- 5
Nevyspělý manžel- jsem těhotná
- 16.7.26 07:45
- arinecka
- 22
Přístavba k rodinnému domu
- 15.7.26 22:34
- smily81
- 1
Tetky a mařeny z vesnice
- 16.7.26 07:04
- Tarena
- 10
Zkušenosti Peptipen
- 15.7.26 22:13
- Lola356
- 1
Tip na dárek pro 12 letou holku z Action
- 16.7.26 06:25
- blumen
- 9
Gastroenterologie – jak probíhá návštěva?
- 15.7.26 19:44
- Anonymní
- 8
Rozbrečela jsem se u psychiatra
- 16.7.26 06:20
- Anonymní
- 14
Aneurysma v mozku
- 15.7.26 21:01
- Anonymní
- 10
Jak často jezdilo nevlastní pubertální dítě
- 15.7.26 23:37
- Alušáček
- 22
Nové příspěvky
Milenky sem nová diskuze
- 16.7.26 07:54
- Centropen
- 117669
Tetky a mařeny z vesnice
- 16.7.26 07:52
- Betty MacDonald
- 11
Nevyspělý manžel- jsem těhotná
- 16.7.26 07:52
- Apolena05
- 26
Snažení 2026
- 16.7.26 07:47
- miluver
- 2286
Československý ovčák a 9leté dítě
- 16.7.26 07:42
- Bytsamsebou
- 85
Uživatelská jména podle abecedy
- 16.7.26 07:38
- Štěpínek1
- 5017
Dát dítě na noc k babičce bez předchozí...
- 16.7.26 07:13
- K. Rocánková
- 52
Jak se staráte o dítě vašeho partnera?...
- 16.7.26 07:11
- JancaS84
- 372
Má mě na háku, syn 2,5 roku
- 16.7.26 07:10
- inkakřivák
- 40
Co dnes vaříte?
- 16.7.26 07:06
- citlivaduse
- 65802