Studium při MD
- Otevřená skupina
Šikovné maminky,co se rozhodly skloubit mateřství se studiem sem! ;-)
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
oo_sasulka píše:PjckjsANEBjája píše:Ahoj, já techniku studuju, ale taky jsem „teprv“ těhotná, takže zkušeností ti asi moc nepředám. A vlastně jsem na tom obdobně jako Ty, jen s tím rozdílem, že si porod vystřihnu už v půlce května (pokud bude dle termínu)
ahoj holky,
studujete tu některá techniku? po porodu mi zbyde poslední semestr + diplomka a tak bych ráda věděla, na co se připravit. na dálkový jít nemůžu - pro můj obor není, ale rok odkladu si dovolit můžu. i tak asi to nebude žádná sranda, co? s ročním dítětem a bez možnosti, že by někdo hlídal a povinná docházka 4×1,5hod.týdně, projekty, výpočty, výkresy a ještě ta diplomka…ách jo, že nikdy nic v životě nemůže být tak, jak se to krásně naplánovaloZbyde mi zimní semestr a diplomka. Studuju prezenčně a prodlužovat nechci, pořád jsem optimistka a věřím, že to nějak zmáknu, i když to bude tuhý boj… Zatím mi na škole vychází dost vstříc, jsem mile překvapená (holt si tam nás ženské hýčkají) a pevně doufám, že to bude stejné i v tom posledním semestru. Jsem na tom lépe asi v tom, že mi v rodině a blízkém okolí jsou ochotni podat pomocnou ruku a i přes počáteční nesnáze mi začínají fandit. Snad jim to vydrží… A i kdyby ne, nějak se s tím pokusím poprat, vždyť život je přece boj
Důležité je neklesat na mysli a myslet pozitivně
já ten poslední semestr odložit chci, prostě si chci užít mrně a ne být neustále ve stresu a pořád ho někam odkládat. mě prostě škola nedělá úplně dobře, takže potomek doufám ocení, že nebudu na zhroucení (teda že budu, ale jen z něj a ne něčeho dalšího
. já mám termín v půlce srpna, takže do školy bych musela nastoupit zpátky ještě před koncem šestinedělí a to nechci už vůbec
jinak velká závist za přístup školy, moje se tváří, že odložit poslední sem.o rok kvůli porodu je snad nemožný a vpodstatě mi hází klacky pod nohy jak jen to jde. učitelé taky nic moc, spousta z nich jsou staří pánové, co si myslí (a veřejně prohlašují), že ženská patří k plotně a ne na vš a tak když jsme se rozhodly to změnit, ať se sakra snažíme
naštěstí aspoň děkan vypadá rozukmně, ale i když to nakonec budu asi řešit přes něj a nějakou vyjímkou, tak se snažím najít i jinou cestu než ho otravovat, má svých starostí dost…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, tak hledám nějaké zkušenosti maminek, které studují. Mám 14měsíční holčičku a i když mám kam se vrátit po mateřský mám asi nějaké roupy nebo zkrátka chtěla bych se něčím přes rodičák zabývat, rozhodně to není o tom, že bych se nudila:-) ale myslím, že vhodnější dobu než na rodičáku studovat už mít nebudu i když mám obavy z toho jak to s dítětem dělat:-) našla jsem něco co by mě hodně bavilo a co mě nadchlo, není to ale klasická voš nebo vš. Je to vlastně rekvalifikace. Kolik času vám zabere denně učení a vůbec jaký si v tom udělat systém?:-) Díky Lucka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, na mateřské ještě nejsem ale studuju pořád
končím vš a čekám prcka - a aby toho nebylo málo, nechci si přerušovat plány, tak hodlám příští rok zvládnout malý doktorát. Jen by mě zajímalo, jestli to s mimčem vůbec půjde. Rodím v září… Napřesrok bych si pak chtěla dodělat další aprobaci a to už snad půjde i s ročním dítkem na den dva zmizet do školy, co myslíte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hola,
můžu se k vám přidat? sic už nejsem na MD, prckovi jsou čtyři, ale vzhledem k diagnoze DMO doma ještě nějakou dobu budu…tak proč si už tak náročný den nezkomplikovat ještě studiem, že ![]()
Jinak když se malý narodil, měla jsem týden do státnic
čili docela mazec, leč zadařilo se ![]()
A páč potřebuju alespoň občas mezi lidi, dala jsem se po dvou letech na pokračování a teďka píšu DP na ČVUT (já ryze humanitní tvor)
Jinak předchozí mám ergoterapii a zdravotně sociální fakultu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím všechny studující maminny! Jsem studentkou VOŠ a v lednu čekám mimíska. Zajímalo by mne, zda mám nárok na nějakou MD nebo jak to je v této situaci s příspěvky rok soc a zdrav zaplaceno nemám jsem studentkou od ZŠ dosud.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. já jsem maminka 3 měsíčního chlapečka. studuju prvním rokem VŠ. nárok na mateřskou nemám a beru jen rodičovský příspěvek..myslím, že na tom budeš stejně. jinak si myslím, že studium na mateřské je super (osreagocani od běžných starosti, kontakt s novými lidmi a fakt, že pro sebe něco dělám). myslim, že můj malý nestará když je v době me školy s tatínkem. navíc nekojim- jinak by to nejspíš nešlo. co vy holky? jak zvladate učení? ![]()
- Citovat
- Upravit
Pomoc s dotazníkem
Ahoj, měla bych na vás prosbu. Píšu bakalářku na téma Studentky - matky a chtěla bych vás poprosit, jestli by ste si našly chvilku čas a vyplnily mi dotazník, který je samozřejmě anonymní. Moc by mi to pomohlo, děkuju ![]()
Prosím, napište mi do zpráv, já vám odpovím zpět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Elissk , 10.3.25 12:52
- evik81 , 7.1.21 18:34
- Terina246 , 9.1.18 21:37
- Netopirek , 11.9.16 15:28
- Editte , 12.2.14 21:16
- matkabagristy , 5.2.14 09:29
- teouš , 26.1.14 13:24
- Esmey , 9.1.14 11:56
- gwennie , 14.11.13 15:30
- Vendice , 6.5.13 22:17
- Kettyy , 5.5.13 18:44
- Betttinka , 5.5.13 18:08
- rosslyn , 28.4.13 23:22
- Lasicka_007 , 23.4.13 14:48
- alsem , 19.4.13 22:06
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Picly jsme se s kámoškou. Je to ostuda?
- 16.7.26 11:04
- BohunkaP
- 11
Vrásky kolem 30 - co pomáhá?
- 16.7.26 10:27
- Anonymní
- 38
Rodičovský příspěvek /nemocenská 2026
- 16.7.26 09:56
- Anonymní
- 1
Dítě v autě rychlá nebezpečná jízda sanitky
- 16.7.26 10:56
- Premek_Orac
- 13
Šly by jste s pravdou hned na začátku...
- 16.7.26 11:00
- Zluta_pastelka
- 19
Dětské Lázně Bělohrad - zkušenosti (my...
- 16.7.26 10:59
- cecetka
- 4
Vyhoření a ztráta smyslu
- 16.7.26 10:06
- Jazmine
- 16
Nevyspělý manžel- jsem těhotná
- 16.7.26 10:53
- Zvedava1
- 51
Přístavba k rodinnému domu
- 16.7.26 10:30
- Lucy75
- 2
Tetky a mařeny z vesnice
- 16.7.26 09:49
- ValaKrie
- 13
Nové příspěvky
Co dnes vaříte?
- KalamityJohn
- 65807
Picly jsme se s kámoškou. Je to ostuda?
- BohunkaP
- 11
Jak často jezdilo nevlastní pubertální dítě
- Anonymní
- 27
"Levný" a opravdu hypoalergenní opalovací...
- 16.7.26 11:02
- Limi123
- 21
Milenky sem nová diskuze
- 16.7.26 11:01
- Klopotkova
- 117746
Šly by jste s pravdou hned na začátku...
- 16.7.26 11:00
- Zluta_pastelka
- 19
Nesílící ani neslábnoucí tt, dopadlo to u...
- Kaja769
- 13
Dětské Lázně Bělohrad - zkušenosti (my...
- cecetka
- 4
Dítě v autě rychlá nebezpečná jízda sanitky
- 16.7.26 10:56
- Premek_Orac
- 13
Nevyspělý manžel- jsem těhotná
- 16.7.26 10:53
- Zvedava1
- 51