První IVF a neúspěšný transfer – hledám naději

1
31.8.26 16:05

Hledám naději

Ahoj, obracím se sem, protože kolem sebe nemám nikoho, kdo by procházel podobným co já. Přála bych si slyšet příběhy a rady těch žen, kterým se už zadařilo. Je mi 28, po dvou letech snahy a jednom chemickém těhotenství jsme zkusili IUI (mužský faktor). To nevyšlo, a po krátké pauze jsem ted v srpnu absolvovala první IVF cyklus. Vše šlo hezky, až k mému překvapení, na konci tři blastocysty. Jedna šla hned ja čerstvý transfer a ten nevyšel. U mě je jen mírný imunologický faktor a vyšší prolaktin, řeší to léky. I když vim, že je normální, že každý transfer nemusí vyjít, sundalo mě to. Asi jsem poprvé cítila reálnou naději. Navíc jsem prostě nekompromisně v termínu dostala měsíčky, takže na takové to nadějné testování ani nedošlo. Dneska jsem byla na endokrinologii (jako bonus ještě snížená funkce štítné žlázy) a tam mi řekli, že TSH hodně vzrostlo (před ivf cyklem bylo ukázkové, tak nevim, lékař se o souvislosti moc bavit nechtěl). I to má řešení, navýšil mi dávku. I tak se cítím prázdně, rozbitě a beznadějně. I když vim, že máme ještě dvě embrya a nejspíš se hned na kontrole domluvime na KETu. Chtela bych vědět, jestli některá z vás procházela podobnými stavy marnosti a beznaděje, co vám třeba pomohlo tu hlavu usměrnit. Občas absolvuju online terapii, ale jinak najít psychickou podporu je hrozně těžký, všichni mají plnou kapacitu. A okolí, no znáte to.. Nesmíš na to myslet, stačí věřit, zázraky se dějí.. asi jo, ale mně to teď nějak nepomáhá. Prostě se toho teď sešlo hodně a já nevim, jak to uchopit. Budu moc vděčná za nějaké příběhy nebo rady od zkušenějších žen, které ví, co tohle obnáší. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5892
31.8.26 16:19

My třeba ani děti mít nemůžeme a řešíme to adopcí. Nevěš hlavu. Ty naději určitě ještě máš a když by to nevyšlo, tak je pořád hodně cest k mateřství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6589
31.8.26 16:26

Super je, že ti je teprve 28.
Ségra začala ve 24. Ve 30 už to vzdala.
Kvůli tomu se rozvedli s manželem.
Pak si našla o 17let staršího muže, rok cestovali a pořídili si psa. Ve 33 letech se ji narodil zázrak.

Takže fakt se nalaď pozitivně. Ona ta hlava dělá hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32540
31.8.26 17:08

Kamarádky dcera, podobný věk jako ty…4 x pokus, nevyšel…řekla, že na to kašle, že si rozmyslí co dál a dá tomu čas…momentálně je ve 3. měsíci, přirozeně ;) neztrácej naději :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.26 20:47

KET má lepší úspěšnost.

• Citovat
  • Upravit
619
1.9.26 06:32

Ahoj, transfer po stimulaci byva často neuspěšný, tělo dostalo velkou nálož hormonů, tak je to pro něj větší záhul. Třeba výšku sliznice po stimulaci jsem měla 6,5mm, při KET klidně 10mm.
A co s hlavou je otazka za milion dolarů. Osobně mi v mezičase pomáhá sport- jóga a silový trénink. Hodně aktivit venku a celkově mít dost zaplácaný kalendář. Ale i tak to z hlavy nevymazes. Mam za sebou 1× ET, prisla ms a nic. Druhý KET se chytil, ale rychle byl konec. Což bylo mnohem mnohem horší, vidět ty vysněné // a pak nic. Zitra jdu na další pokus…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.26 12:33

Mrkni sem, vsechny si tam prochazime podobnym trapenim :) https://www.emimino.cz/…nkovani/441/#…

• Citovat
  • Upravit
3.9.26 10:44

Co s hlavou, to je těžký. Podle některých výzkumů ženy potýkající se s neplodností a procházející IVF zažívají srovnatelnou míru stresu a úzkosti jako osoby v terminálním stádiu vážného onemocnění. Tahle informace mi tehdy pomohla si srovnat, že moje pocity zmaru při neúspěchu jsou úplně normální. Pak pomohlo přestat se svěřovat lidem v okolí, jejichž reakce mi nedělaly dobře na duši, i když šlo o z jejich pohledu možná dobře míněné rady. Fyzioterapie, optimalizace doplňků stravy, hlavně kvůli pocitu, že dělám “něco navíc”, co můžu mít aspoň trošku pod kontrolou. Knížka Bezdětná od autorky Baudišové společně s místními IVF fóry mi pomohly překlenout ty horší chvíle. I virtuální rozhovory s lidmi, kteří přesně ví, čím si jeden prochází, jsou za mě k nezaplacení. A v neposlední řadě, s přihlédnutím k (velmi zjednodušené) statistice 3 transfery = 1 dítě, tak aktuálně nejvíc pomáhá vědomí, že máme víc než jeden další pokus (ve tvém případě dva pokusy), když jsme se rozhodli podstoupit další stimulaci, aniž bychom transferovali zbývající embryo. IVF není záruka, je to celé o optimalizaci šancí. První pokus nevyjde každému, ale taky to neznamená, že se nedočkáš vůbec. Do karet ti hraje tvůj relativně nízký věk. Držím palce a přeju spoustu síly :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí