Studium záchranář pro dívku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.8.21 00:13

Studium záchranář?

Ahoj maminky.
Dcera je ve čtvrtém ročníku na gymnáziu a přišla za mnou že se asi rozhodla kam chce dál. Do teď mluvila o medicíně ale dnes za mnou přišla s tím, že si našla, že půjde studovat záchranáře. Že prý si není jistá, zda by medicínu dala a záchranář je prý “lepší” sestra. :roll: Jsem z toho upřímně dost přešlá. Přeci jen mně to po gymnáziu přijde velká škoda, myslím, že má na víc, říkala jsem jí to, ale zdá se rozhodnutá. Že nechce několik let sedět nad knížkama ale chce vidět praxi… :roll: Nevím. Přijde mně to jako obor spíše pro muže. Nedokáži si tam představit slečnu. Zajímá mě, jestli nevíte něco víc o tomto oboru? Co finance? Uživí se vůbec jednou? :? Je nějaká možnost aby neskončila jen s Dis./Bc.? Jaké je studium jako takové? Našla si stránky nějaké fakulty, videa, je z toho úplně nadšená a celé plány ohledně medicíny úplně zahodila.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1113
12.8.21 01:07

Ať udělá to co chce ona. Já úplně nesnáším věty typu “a co když bude mít jenom Bc.?” A co jako? To bude něco míň než kdyby byla MUDr.? Bude pro tebe znamenat méně? Ona je už dospělá, hlavně aby dělala to co ji baví. Někam tlačit člověka jenom aby měl nějaký vyšší titul je hrozné. Rodiče mi dělali to samé. Výšku jsem nakonec nedodělala protože mě prostě nebavila. A víš co? Stejně se mám dobře. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44173
12.8.21 05:11

VOŠ v Brně, kde je obor záchranář, je dost náročná. Podívej se na předměty. Z mého pohledu je záchranář zajímavý obor, i pro dívku, uplatnění najde, ale směřovala bych dítě na VŠ, pokud chce studovat tento obor.
VOŠ jako možnost druhé volby, kdyby se nedostalo a na oboru trvalo..

VOŠ je lepší střední škola, nic víc. Vysokoškolský titul je více vážený a může si kdykoliv později dodělat navazující studium. Z VOŠ univerzity neuznají ani zkoušky z jednotlivých předmětů, není to akademické studium.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
12.8.21 06:32
@Pears206 píše:
VOŠ v Brně, kde je obor záchranář, je dost náročná. Podívej se na předměty. Z mého pohledu je záchranář zajímavý obor, i pro dívku, uplatnění najde, ale směřovala bych dítě na VŠ, pokud chce studovat tento obor.
VOŠ jako možnost druhé volby, kdyby se nedostalo a na oboru trvalo..VOŠ je lepší střední škola, nic víc. Vysokoškolský titul je více vážený a může si kdykoliv později dodělat navazující studium. Z VOŠ univerzity neuznají ani zkoušky z jednotlivých předmětů, není to akademické studium.

U nás nabízejí obor Zdravotnické záchranářství vysoké školy a získávají titul Bc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
12.8.21 06:39
@Anonymní píše:
Ahoj maminky.
Dcera je ve čtvrtém ročníku na gymnáziu a přišla za mnou že se asi rozhodla kam chce dál. Do teď mluvila o medicíně ale dnes za mnou přišla s tím, že si našla, že půjde studovat záchranáře. Že prý si není jistá, zda by medicínu dala a záchranář je prý “lepší” sestra. :roll: Jsem z toho upřímně dost přešlá. Přeci jen mně to po gymnáziu přijde velká škoda, myslím, že má na víc, říkala jsem jí to, ale zdá se rozhodnutá. Že nechce několik let sedět nad knížkama ale chce vidět praxi… :roll: Nevím. Přijde mně to jako obor spíše pro muže. Nedokáži si tam představit slečnu. Zajímá mě, jestli nevíte něco víc o tomto oboru? Co finance? Uživí se vůbec jednou? :? Je nějaká možnost aby neskončila jen s Dis./Bc.? Jaké je studium jako takové? Našla si stránky nějaké fakulty, videa, je z toho úplně nadšená a celé plány ohledně medicíny úplně zahodila.. :roll:

Ať si o tomto oboru najde dcera co nejvíce info, je to docela fyzicky náročné, vím, že v rámci praxe třeba museli slaňovat z vrtulníku, zachraňovat na řece na nepřístupných místech(skály),ale holky to daly taky. Uplatnění je široké, nemusí jen jezdit se sanitkou.
Ať si třeba zajde na Den otevřených dveří nebo si přečte info na webu dané školy. Píšou tam i o dalším uplatnění v praxi, předměty a tak.
Volte VŠ, ne VOŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
12.8.21 06:41

Prosím te, nech ji studovat co sama chce a neřeš tituly. Za mě je tato práce naprosto obdivuhodná!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
12.8.21 07:48

„Lepší“ sestra? 8o
Profese všeobecné sestry je celosvětově (bohužel zatím ne v Česku), jedna z nejperspektivnějších, nejprestižnějších a mnohde i nadprůměrně placená. Ale souvisí to i s tím, že ve světě mají sestry vyšší kompetence a působí samostatně.
A jinak, zdravotnický záchranář najde uplatnění hůře, než všeobecná sestra. Takže vlastně je to obráceně, než si dcera tazatelky myslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.21 08:58

Já mám přímo vystudovaného zdrav. záchranáře a kdybych se rozhodovala podruhé, tak bych do toho šla určitě znovu. Studium je velice zajímavé. Jsou tam i nějaké kurzy a výcviky. A jako zdrav. záchranář nemusí pracovat jen na záchrance, ale i na ARO a JIP. Ale je pravda, že Brno moc neuznává ženy v tomto oboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
12.8.21 09:28

Nejlepší je jaderná fyzika.

• Citovat
  • Upravit
70
12.8.21 21:59

Tento obor mám vystudovaný na VŠ, titul Bc. Taky jsem si to rodinou nenechala vymluvit… Studium bylo skvělé, zajímavé, zábavné. Většina mých spolužáků nyní ale na záchrance nepracuje ( pracují na JIP/ARO, případně mimo zdravotnictví). Já jsem si nakonec taky dostudovala diplomovanou sestru pro lepší uplatnění. Studia záchranáře nelituji, mám pocit, že kdybych se rovnou rozhodla pro studium všeobecné sestry, tak by mě to spíš odradilo pracovat ve zdravotnictví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová