Studovat VŠ při RD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9793
12.8.21 21:01
@matkabagristy píše:
No, zas na druhou stranu tu nekdo psal o diplomce. Ta se nepise, absolvent nedostava akademicky titul, diplom, ale pouze osvedceni o studiu. Ja studovala pri praxi, potila jsem krev, chtela jsem to mnohokrat vzdat, ale pristupovali k nam jinak nez na dennim studiu. Bylo videt pochopeni pro to, ze nemame na starosti jen tu skolu.

Někde to funguje tak, že se absolventi celoživotka po několika semestrech můžou přihlásit do řádného studia, jsou jim prominuty přijímačky a uznány odstudované předměty a zbytek si dostudují už klasicky, včetně státnic atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
12.8.21 21:06
@Lendeš píše:
Někde to funguje tak, že se absolventi celoživotka po několika semestrech můžou přihlásit do řádného studia, jsou jim prominuty přijímačky a uznány odstudované předměty a zbytek si dostudují už klasicky, včetně státnic atd.

prave jsi presne vystihla rozdil mezi czv a klasickym studiem na vs. A je dobre, ze je to prostupne. Mne stacilo osvedceni z czv, diplom uz jsem mela doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20896
13.8.21 07:44
@Lingua píše:
@Cenarius
Ale tady jde o to, aby měla třeba půl dne čas na to být ve škole. To si myslím, že je naprosto v pořádku, vždyť se nejedná o denní studium. Ten klasický model, kdy ženská pracuje, uklízí, vaří a obstarává děcka, zatímco chlap chodí do práce a čas od času něco opraví, naštěstí mizí. Přijde mi trochu smutné, že místo toho, aby tě podpořil bude vyrábět pro švagrovou. Mě se studiem a péčí o dítě při něm pomohl dokonce bývalý partner.

edit- myslela jsem půl dne týdně.

Příspěvek upraven 12.08.21 v 21:27

Pokud jsou na tom existenčně závislí, tak není moc jiných možností. Ale to si musí srovnat oni doma, to my tady nevyřešíme. A kdyby to bylo jen toho půl dne, tak asi pohoda, ale máš pak zkoušky, učení a psaní všeho možnýho. A rázem máš klidně i 2-3 dny v týdnu zabitý ve zkouškovým, minimálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
13.8.21 08:27

Podpora rodiny je zcela zásadní. Kamarádka to dokázala, s podporou rodinu vystudovala VŠ, je ráda, ale mrzí ji, že si moc neužila malou, když byla malá. Já jsem moc chtěla, byla jsem doma několik let (dvě děti po sobě), ale pracující prarodiče, manžel taky náročné zaměstnání, já za celé roky doma přečetla tak dva časopisy, kdeže studium :roll: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí