Štve mě babička, nerespektuje mě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1854
20.1.13 22:19

Tak nejprve bych babicce vysvetlila, ze to, co davali detem tenkrat, se znacne lisi od toho, co se - ackoliv se to tvari uplne stejne - vyrabi dnes. Hanacka kyselka je plna sr**ek, neni to kvalitni vyrobek, krupice, kterou dnes koupis v samosce, je dle meho taky dost rozdilna od tehdejsi krupice. Totez caje, med, ktery sezenes v samosce… casto to s vyrobky, prodavanymi pred triceti lety, nema mnoho spolecneho…
Na to by mohla zabrat. Kdyz uz nechce chapat, ze je to pro dite fakt nezdrave v tomto veku, tak bych ji to vysvetlila aspon takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
20.1.13 22:19

To chce klid ;).Vždycky se v příbuzenstvu najde nějaká dobrá duše, co má spoustu dobrých rad v zásobě.
Já zrovna včera poslouchala jednu tetičku, proč malýho koupu každý den. Že prý mu to nedělá dobře :roll:. Tak jsem na to řekla, že za prvé má vodu moc rád a vysloveně si to užívá, za druhé je to součást našeho večerního rituálu a za třetí jsem se zeptala, jestli chodí po celým dnu spát upocená a neumytá… 8) A mám pokoj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
20.1.13 22:21
@Jaruše píše:
To chce klid ;).Vždycky se v příbuzenstvu najde nějaká dobrá duše, co má spoustu dobrých rad v zásobě.
Já zrovna včera poslouchala jednu tetičku, proč malýho koupu každý den. Že prý mu to nedělá dobře :roll:. Tak jsem na to řekla, že za prvé má vodu moc rád a vysloveně si to užívá, za druhé je to součást našeho večerního rituálu a za třetí jestli chodí po celým dnu spát upocená a neumytá… 8) A mám pokoj :mrgreen:

hehe a zrovna s timto teticky nazorem plne souhlasim :lol: Opravdu to neni zdrave… kazda maminka ekzematika vi, ze denni koupani smyva z pokozky ochranny film neni pro mimco moc ok… ovsem pokud ma pokozku bezproblemovou a nevysusuje se, tak proc ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
20.1.13 22:22

@MarieOVMUC Ja jsem udajne taky od pul roku jedla „vsechno“ :)) To je hnus, velebnosti..

• Citovat
  • Upravit
2185
20.1.13 22:23

Chápu tě. Prostě musí být pod dohledem. :nevim: :think: Pokud je to takhle tak to musíš hlídat.
Jenom to zkus nevztahovat na sebe osobně a bude ti líp :palec:

Zkus použít metodu rozbitého magnetofonového pásku :mrgreen: :lol: opakuj pořád dokola bez emocí (těžké, vím) jak to chceš ty a nediskutuj o tom :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
20.1.13 22:23
@Danylea píše:
hehe a zrovna s timto teticky nazorem plne souhlasim :lol: Opravdu to neni zdrave… kazda maminka ekzematika vi, ze denni koupani smyva z pokozky ochranny film neni pro mimco moc ok… ovsem pokud ma pokozku bezproblemovou a nevysusuje se, tak proc ne :)

Právě že s tím žádný problém nemáme, tak proč bych mu upírala něco, co má vyloženě rád :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
20.1.13 22:24

@Danylea Prave, ze vysvetlovani nepomaha. Jednim uchem tam, druhym ven - to je metoda, kterou uplatnuje ona na me. Neco reknu, ona si dal mele svoje… A stejne si udela podle sebe…

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
20.1.13 22:26

@tessy Presne to delam… Jenze obcas uz fakt nemuzu, tak jsem se musela vypsat tady. Aspon vidim, ze je to vsude stejne :)) Blbe je, ze bydli s tetou pohromade… A teta se nabizi jako super hlidani, takze takhle o to hlidan prijdu, protoze tam v takovych podminkach maleho fakt nenecham…

• Citovat
  • Upravit
1854
20.1.13 22:29
@chatwenna píše:
@Danylea Prave, ze vysvetlovani nepomaha. Jednim uchem tam, druhym ven - to je metoda, kterou uplatnuje ona na me. Neco reknu, ona si dal mele svoje… A stejne si udela podle sebe…

v tom pripade ti nezbyde nez se vzpricit a rict PROSTE NE. Rekni, ze je ti to lito, ale ze jsi mama TY a proto se vse kolem maleho bude dit podle tebe. Mozna ji to otevre oci, ze uz opravdu nejsi ten fracek, ale ze jsi ted mama a musi te respektovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
20.1.13 22:32

@Danylea Tohle naprosto zvladam s kymkoliv mladsim (slusne poslat do riti, napr. moje mamka), ale prave s tou babickou, ktera uz ma jakysi patek, mi to nejak nejde…

• Citovat
  • Upravit
336
20.1.13 22:37

Myslim, že jsi to nepřehnala, jen to vyhrozovani asi nebude nic platny :mrgreen:. moje babička mi do ničeho nemluví, je nemocná, už několik měsíců jen leží a sebemenší rozhovor jí hned unaví :(, takže já bych za nějaký to „kecaní“ do výchovy nebo jídla byla i ráda…
Ale manžela babička, to je něco :D, to můžeš nadávat, vyhožovat, vztekat se a stejně to příště udělá zas :nevim: nechápu… rada asi je, nechodit tam moc často a když už, tak ty řeči překousnout ;). Ony to přece myslí dobře :! :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9126
20.1.13 22:42

Babičkám nemá cenu něco vysvětlovat. Pokud tedy není vyjímka a nehodlá tě poslouchat a přiznat, že třeba můžeš mít pravdu. Což asi ta tvoje není :mrgreen: U nás je máma i tchýně úplně v pohodě, ale babička (a bohužel bydlí s námi, takže je to na denním pořádku) je mimo (no je jí už 86). Do malého už taky cpala kafe, dává mu všechno, na co si ukáže. Naštěstí to většinou komentuje, takže stihnu zakročit včas. Navíc ho pořád chce tahat a sama sotva drží rovnováhu, každou chvíli upadne, takže hádky jsou na denním pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3481
20.1.13 22:42

@chatwenna Nemáme stejnou babičku? Mojí je 82 let a je přesně co popisuješ, už mi jede kolikrát hlava kolem. Mám druhé dítě a stejně to je pořád: Nemá hlad? Kdy jedla? Dáváš jí čaj? Má to dost teplé? Nebolí jí břicho? Proč jí nekoupiš kapky? Nahřej jí to břicho! NEzapomeň je malinká! nesmíš jí nechat brečet! Ježiši ona má rýmu? To máš z toho, že jí necháváš na zemi a má pod sebou je jen deku a koberec! :roll: :roll: :roll: :mrgreen:

TO vše během 20minut, vydržím max 2hod a odcházím. 8) Kolikrát jí už řeknu at se uklidní, jsem dost držkatá :oops:,ale mám to po ní! :mrgreen: Takže to bere s humorem a to že mi do toho kecá je prostě její povaha. :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
20.1.13 22:46

@Lenka-K-85 No jo… :) Je to boj! :) Ja uz fakt ale nevim, co ji na ty číčoviny mám odpovidat.. Ona stejne vlastne asi ani zadnou odpoved neceka :mrgreen: Spis me mrzi, ze jsem tam jako pubertacka chodila rada a ted se mi tak nechce, kdyz uz jsem dospela - je to nejake prevracene :) Ja ji taky odsekavam, ale asi se to miji ucinkem… Ona se spis lehce urazi, ze je to utok proti ni ale ja pritom utocim jen na to, co rika… :)

• Citovat
  • Upravit
1854
20.1.13 22:51

No jo no, to ti teda pak asi nezbyde, nez to poustet jednim uchem tam a druhym ven :) Pokud si nedokazes trochu dupnout…

A s tim, ze to nejde zmenit, nesouhlasim, moje babicka byla uplne to samy, ale moje mamka ji tak dlouho s usmevem na tvari vysvetlovala, ze proste ne a ze to bude tak, jak mamka rekla (mam dva mladsi brachy, ted jdou do puberty, tak to mam v uzive pameti), ze babicka dokonce dospela i do takove faze, kdy zkouma slozeni na vyrobcich, ktere ted pravnoucatum kupuje, treba k mikulasi by detem nedala certa, ktery by nebyl z kvalitni mlecne cokolady… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová