Štve mě babička, nerespektuje mě

chatwenna
20.1.13 22:00

Stve me babicka

Svoji babicku mam moc rada, ale posledni dobou me hrozne stve… Pokazde, kdyz tam prijdou s malym, tak se ho jakoze pta, jestli uz jsem mu dala najist, jestli nechce cajik s medikem (ma ctyri mesice!!!), jestli ma velky hlad… :zed: :zed:
Zacala jsem vecer davat jahlovou kasicku, babicka to komentuje, ze jahly jsou hnusne, at dam krupici (psenice od osmi mesice), namaci mu dudel do hanacke kyselky, na vsechny moje argumenty o modernich poznatcich v peci o kojence mavne rukou… Naprosto me nerespektuje jako matku! Proste jsem porad maly fracek a chudak Vojtisek se mnou brzo chcipne hlady.. Samozrejme, ze ji vzdycky neco odseknu, jenze je mi lito, ma 74 a maleho bezmezne miluje… Rikala jsem ji, ze jestli neprestane mu namacet ten dudel, ze tam prestanu chodit… Nevim, jestli jsem to neprehnala, co myslite?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1449
20.1.13 22:05

Koukam ze vsechny babicky jsou stejne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
20.1.13 22:07

@chatwenna No, to je těžký. Na jednu stranu tě chápu, namáčení dudlu do hanácké bych asi taky musela rozdýchávat a ty poznámky jakože na dítě taky dbře znám. Ty poznámky a rady pouštím jedním uchem tam a druhým ven, prostě si myslím svoje a nekomentuju. S tím dudlem bych se asi taky ozvala, na druhou stranu babičky trochu chápu. Ony vyrostly jinak, v té době byly informace úplně jiné a prostě si myslí, že to tak bylo nejlepší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
20.1.13 22:07

Ale neprehnala, ona se babka vzpamatuje. Tchyne je stejne stara jako tvoje babicka a obcas vypoustela z pusy podobna moudra. To chce jednim uchem poustet tam a druhym ven, ale proti namaceni dudliku bych se teda taky razne ohradila.

Kdyz jednou tchyne zacala - to my jsme to delali tak a tak, tak jsem ji odsekla, ze to bylo v minulem stoleti a byl klid.

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
20.1.13 22:10

Tak to asi moje babicky jsou nejaka „moderni“ skola, obe nam zavidi jednorazovky a nelibi se jim, kdyz si malyho o sebe byt jen zady opru, pry ho posazuju a to se nema :)
Jinak kecy o hladu ma i muj pritel, podle nej neni jiny duvod, proc by malej mohl brecet ;)

• Citovat
  • Upravit
2185
20.1.13 22:10

To je tvoje babička, ne mamka?

Jako štve to, ale to bych tolerovala. Odkývala, usmála se a nekomentovala.
Nemyslí to špatně určitě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
20.1.13 22:11

Víš, oni to měly ty babičky a prababičky úplně jinak. No, a děti jim taky vyrostly. Nicméně by měly začít respektovat své dcery a vnučky jako matky!
Ale jestli Tě to uklidní, tohle je problém u všech maminek a jejich maminek a babiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
20.1.13 22:11

Je to všude stejné :lol: když bylo malé 8 měsíců tak ji dala do pusy kousíček medovníku a oblíznout lžičku od kafe :roll: samozřejmě ve chvíli když jsem odběhla.. obrň si nervy, zrovna dnes jsem u ní poslouchala proč jsem malé nedala kousek kačeny ( teď její skoro 11 měsíců ) a že dřív už běžně jedli normální jídlo a taky to přežili atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
20.1.13 22:13

Ja teda babicky nechapu. Snad vedi, jak svoje deti vychovaly a ze snad kazda matka, chce pro sve dite to nejlepsi. To, ze nezijeme ve stejne dobe, snad uz taky zjistily. Moje mama je totez, nerespektuje me jako matku, pred detmi me shazuje.
A to je mi skoro 40 a jsem dr. Poustim jeji nevyzadane rady( a casto uplne nesmyslne) jednim uchem dovnitr a druhym ven, jen proto, ze kdybych to brala vazne, nemohla bych se s ni stykat a deti by nemely jednu babicku( ktera je ma sice rada, ale neumi se chovat k vlastni dceri)
Tchyne me naprosto respektuje. Cim to je, nevim, nejsem zadna uslapnuta chudinka. ktera si necha vsechno libit. Asi povaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
20.1.13 22:13
@Muna píše:
Koukam ze vsechny babicky jsou stejne :mrgreen:

Jo, do puntíku. :D Až na ten cumel v hanácké kyselce. Babička minerálky nepije. :mrgreen: Ale s přebalováním má hroznou péči. Podle ní přebaluju moc málo, měla bych každou půlhodinu, taky pořád kontroluje, kdy a co děti jedly, jestli jim doma vařím a jestli už jim dávám všechno… No vysvětlujte že všechno je široký pojem a že teda všechno rozhodně ne. :D A neustále dokola se mě ptá, jestli té mladší vůbec dávám pít mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
20.1.13 22:14

Jn, oni to svým způsobem myslí dobře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
20.1.13 22:14

No mě taky babí řekla, že 4 měsíčního tátu narvala knedlíkem s omáčkou a nic mu nebylo a jak se mu dařilo:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
20.1.13 22:16
@mamartina píše:
Jn, oni to svým způsobem myslí dobře :)
:palec:

pokud neudělají něco fakt echt špatného…tak co. Jedns lžička něčeho ty prcky zas nezabije. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
20.1.13 22:18

Pravda je ta, ze si uvedomuju, ze tri kapky Hanacke toho prcka asi nezabijou ani mu neodrovnaji ledviny… Ale vadi mi princip, ze co rekne matka stoji za hovno jen proto ze ma 23 let… A kdyz to nezatrhnu hned, da mu priste bucek. Mame v rodine velkou nadvahu. Babicka ma 110 kilo, deda 125, teta 120… Moje mama se trhla a snazila se trhnout i mne a moji segru. Ale i tak bojuju cely zivot s pribiranim a musim se dost krotit, abych vypadala jak clovek… :)) A proste nechci, aby do maleho cpala cukry hned v kojeneckem veku… A do kase medicek… A prosim te, jakypak alergen, my jsme na tom vyrostli… A furt do kola :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
4336
20.1.13 22:19
@MarieOVMUC píše:
No mě taky babí řekla, že 4 měsíčního tátu narvala knedlíkem s omáčkou a nic mu nebylo a jak se mu dařilo:))
:mrgreen: Ty kráso!!!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová