Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Nudi se tam, nevenuje se mu, slibuje a nic nesplni. Toto jsou slova syna a nechce tam k nemu vubec. Ja s tim bohuzel nic nenadelam, ac jsem to s nim probirala a navrhovala at se mu venuje. marne.
Tohle vsechno je blby, zabitej cas.
Na druhou stranu, v 11 letech by uz mel zvladat s tatou mluvit, rict, co mu vadi, zkusit se domluvit na konkretni aktivite, vyletu apod.
Zkus vest syna timhle smerem, aby si to s nim domluvil sam.
@cecetka píše:
Od 18, to uz bude dospely
Z pohledu ditete… musi to byt hrozne travit co druhy vikend nekde, kde byt nechci
Cetla jsem cosi od 12.let. naprosto ho chapu. Zitra zavolam pravnicce a domluvim si s ni schuzku a poptam se jeke je reseni a v kolika letech podat navrh ![]()
@Lucie_Sx píše:
Tohle vsechno je blby, zabitej cas.
Na druhou stranu, v 11 letech by uz mel zvladat s tatou mluvit, rict, co mu vadi, zkusit se domluvit na konkretni aktivite, vyletu apod.
Zkus vest syna timhle smerem, aby si to s nim domluvil sam.
To jsem taky zkousela. Vzdy mu rekne pojedeme na vylet, pak vymluva. K narozeninam, vymluva covid, zavrene obchody. Doted nic nedostal. Vanoce take nic. Mel slibenou v lete dovolenou. Ani si ho nevzal a jak blbci jsme cekali doma a ani se neobtezoval napsat ze neprijde. Syn byl nakonec i rad, ze tam nejel.
@Anonymní píše:
To jsem taky zkousela. Vzdy mu rekne pojedeme na vylet, pak vymluva. K narozeninam, vymluva covid, zavrene obchody. Doted nic nedostal. Vanoce take nic. Mel slibenou v lete dovolenou. Ani si ho nevzal a jak blbci jsme cekali doma a ani se neobtezoval napsat ze neprijde. Syn byl nakonec i rad, ze tam nejel.
A proč myslíš že ho nikam nevezme? A kdybys mu ten dárek k narozeninám pomohla vybrat? Jsou problém peníze? A co tedy dělá celý víkend ten otec?
@JancaS84 píše:
A 11 lety dítě se neumí zabavit samo? Knížka, hra, učení, lego. Žádný děti v jeho věku tam taky nejsou?
Zabavi, kdyz ma s cim. Vetsinou si bere aktivitu s domu. Tam nic u nej nema. Kamaradi tam taky v okoli nema. Tam kde bych nemela zadnou aktivitu a nikdo si me nevsimal, tak bych tam taky nechtela jezdit. Naprosto ho chapu. Spis nechapu otce proc si ho bere, kdyz s nim zadnou aktivitu nedela. Proto chci synovi pomoct aby tam nemusel
Jj, zavolej právnicce a per se o to, aby otec syna vídat nemohl! A až syn trošku povyroste, dostane se do pořádně puberty a ty mu budeš nucena něco zakazovat a on ti řekne, že už u tebe bydlet nechce (protože jsi na něj zlá a nic mu nedovolis), tak mu normálně sbal a pošli ho k tatínkovi. To jako rodič v pohodě přežijes, tak ho holt třeba pár let neuvidís, ale když on nechce, tak ho přece nebudeš nutit, aby s tebou bydlel a vůbec, aby se s tebou vidal! On má svoje práva!
Do 18 let či rozhodnutí soudu.
Obecně - je lepší mít nějaký kontakt s otcem, byť nudný, než žádný.
Nuda fakt není nic strašného a ne, rodič není klaun či animátor, nemí povinnost zabavit kluka co už je docela velký.
@Anonymní píše:
Zabavi, kdyz ma s cim. Vetsinou si bere aktivitu s domu. Tam nic u nej nema. Kamaradi tam taky v okoli nema. Tam kde bych nemela zadnou aktivitu a nikdo si me nevsimal, tak bych tam taky nechtela jezdit. Naprosto ho chapu. Spis nechapu otce proc si ho bere, kdyz s nim zadnou aktivitu nedela. Proto chci synovi pomoct aby tam nemusel
Přestaň to řešit.
Je to vztah syna a otce, nemáš ho pod kontrolou a nesnaž se ho sabotovat Přesně to teď máš tendecni dělat.
Ano, není skvělý. No ty taky nejsi dokonalá a přesto jsi matka. Ano, samozřejmě že se jedencátiletý kluk zkouší vyvléknout z čehokoliv, z čeho není nadšený.
Pokud mu budeš ustupovat a budeš věci dělat za něj, nikdy se nenaučí svůj život zvládat sám.
Opravdu už je čas se začít odpoutávat a podporovat syna v tom, aby se nespoléhal na maminku a aby hledal cesty jak věci zvládnout, ne se jim vyhnout. KDyž se to naučí na něčem tak v pohodě jako je nuda u otce, půjdou mu pak snáze ty těžké.
@jita22 píše:
A proč myslíš že ho nikam nevezme? A kdybys mu ten dárek k narozeninám pomohla vybrat? Jsou problém peníze? A co tedy dělá celý víkend ten otec?
Finance, lenost nevim. Vsechno jsem zkousela a vzdy jsem byla p..a, c…a a od te doby jsem se distancovala. Neni s nim domluva, tak asi tak
@Anonymní píše:
Cetla jsem cosi od 12.let. naprosto ho chapu. Zitra zavolam pravnicce a domluvim si s ni schuzku a poptam se jeke je reseni a v kolika letech podat navrh
A otec na tom styku trva? Treba to bere jako povinnost. Nemluvila jsi s nim, ze by se nedodrzoval co druhy vikend, ale ze by syn u neho byl, podle toho, jak se oni dva domluvi? Soce nepravidelne, ale aby oba chteli.
Plus ma tenhle kontakt jednu „vyhodu“.
Syn si otce nijak neidealizuje a tezko v puberte rekne „jsi trapna, jdu k tatovi“. Bude vedet, ze by si tim moc nepomohl.
@Anonymní píše:
A jak si syn představuje víkend u otce? To že se tam nudí, není důvod zrušení návštěv. Ty ho ještě asi i podporuješ tím, že mu řekneš že ho naprosto chápeš, místo abys mu řekla, že je to jeho táta, a taky ho chce vídat. Neříkej mi, že si syna vyzvedne, doveze ho k sobě a hotovo ![]()
Jinak pokud je největším problémem to, že se syn nudí a otec moc neví, jak k předpubertálnímu synovi přistoupit, tak ne, rozhodně to není otec na hovnnno.
Je to otec, který má zájem a chce mít nějaký vztah se svým synem, jen se mu nedaří.
A čím víc budeš negativně nastavená vůči muži, se kterým si díky svému synovi spojila svůj život (a tipuj že z donucení to asi nebylo), tím nejistější tvůj syn bude co se nějaké vlastní identity týče.
Z 50 % je svůj otec. A pokud ty k němu nezvládáš mít nějaký funkční vztah jako spolurodič, tak tím podkopáváš synovo sebepřijetí, protože to vnímá tak, že tu jeho polovinu, taky nenávidíš. A ne- není to závislé na tom co říkáš, ale co skutečně děláš a cítíš a ne, není to vědomý proces.
@Lucie_Sx píše:
Plus ma tenhle kontakt jednu „vyhodu“.
Syn si otce nijak neidealizuje a tezko v puberte rekne „jsi trapna, jdu k tatovi“. Bude vedet, ze by si tim moc nepomohl.
Kazde dite nema prudici pubertu ![]()
@arinecka píše:
A jak si syn představuje víkend u otce? To že se tam nudí, není důvod zrušení návštěv. Ty ho ještě asi i podporuješ tím, že mu řekneš že ho naprosto chápeš, místo abys mu řekla, že je to jeho táta, a taky ho chce vídat. Neříkej mi, že si syna vyzvedne, doveze ho k sobě a hotovo
Ja znam i horsi podobu. Treba vyzvedne, posadi u sebe doma treba do kuchyne a tam musi dite sedet. Bohuzel, podoba styku je velmi ruzna a nektere formy jsou pro dite silene.
Celkem by mě zajímalo, jestli, když by dítě řeklo, ze se nudí u tvých rodičů, bys mu řekla, ze je už nikdy nemusí navštívit a vidět je