Styk otce s dítětem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72728
3.9.16 14:58
@Ela515 píše:
@lleennttiillkkaa Od kdy vzdálenost u střídavé péče nehraje roli?? Dítě nemůže měnit co 2 týdny školu, to je prostě nesmysl.

proč by nemohlo? takhle to funguje ve spoustě rodin :nevim: známá má střídavku - Ova-Pha :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
3.9.16 15:00
@Ela515 píše:
@lleennttiillkkaa Od kdy vzdálenost u střídavé péče nehraje roli?? Dítě nemůže měnit co 2 týdny školu, to je prostě nesmysl.

Od tý doby, co střídavá péče vzešla v platnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72728
3.9.16 15:04
@Ela515 píše:
Což je katastrofa. Protože školy nemají stejné osnovy, co škola, to jiné osnovy, to jiné učebnice. Pak je to totální Kocourkov a chudák dítě.

jde to, když se chce. v takových případech spolupracují i školy :nevim: co myslíš, je lepší dítě zcela odstřihnout od rodiče, který o něj má zájem, protože si jeden z nich myslel, že utéct 200 km daleko je ideální? asi né, že.. dítě má nárok na oba rodiče :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72728
3.9.16 15:14
@Ela515 píše:
@martina.se
Víš, já se „těším“ na první psychologickou studii dospělých dětí, které střídavkou prošly. Protože ne vždy není nejlepší to, co si myslí soud a paragrafy. Prvních pár vyjádření odrostlých dětí se již na netu objevuje. Netvrdím, že je to vždy špatně, ale zájem dítěte je strašně těžké posoudit a co si někdo myslí, že je nejlepším zájmem, ve skutečnosti pro to dítě může znamenat očistec na Zemi. A právě tohle ti první odrostlí zmiňují :nevim:

njn, ale pokud to vyhovuje všem, vč dítěte, je to v cajku :nevim: mmchdm, ty další odkazy - ano, to naprosto nechápu, naštěstí je to velmi ojedinělé.. Ale tam jdou opravdu do extrému a na dítě nikdo nebere ohledy :zed: jenže aji toto způsobily např baby, které celé roky dítěti otce upíraly a ten neměl moc šancí se bránit :zed:

Příspěvek upraven 03.09.16 v 15:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72728
3.9.16 15:18
@Ela515 píše:
@martina.se Jak vidno, vůbec to není tak ojedinělé a množí se geometrickou řadou.
Něco hodně shnilého je v našem státě.

myslíš ty 4 případy? to je tedy geometrická řada, to jo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
3.9.16 15:22
@Ela515 píše:
@martina.se Jak vidno, vůbec to není tak ojedinělé a množí se geometrickou řadou.

Shnilí jsou v první řadě rodiče, kteří se nejsou schopní dohodnout a dělají si schválnosti skrz děti. Mám ve svém okolí nejeden takový případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72728
3.9.16 15:25
@lleennttiillkkaa píše:
Shnilí jsou v první řadě rodiče, kteří se nejsou schopní dohodnout a dělají si schválnosti skrz děti. Mám ve svém okolí nejeden takový případ.

přesně tak, kdyby rodiče nevyřizovali svoje účty přes děti, nemusí se to vůbec dít. Tohle není chyba soudu, to je chyba úplně někde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72728
3.9.16 15:26
@Ela515 píše:
Nejsou jediné, četla jsem jich mnohem víc. Ale nemám čas je teď vyhledávat. Možná večer, až malej usne, ti zase pár odkazů tady uvedu.

ale pitomci jsou rodiče, co se nedokážou dohodnout, né Ti na soudě.. od papírů těžko poznáš, kde je pravda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.9.16 15:26
@Ela515 píše:
@martina.se
Víš, já se „těším“ na první psychologickou studii dospělých dětí, které střídavkou prošly. Protože ne vždy není nejlepší to, co si myslí soud a paragrafy. Prvních pár vyjádření odrostlých dětí se již na netu objevuje. Netvrdím, že je to vždy špatně, ale zájem dítěte je strašně těžké posoudit a co si někdo myslí, že je nejlepším zájmem, ve skutečnosti pro to dítě může znamenat očistec na Zemi. A právě tohle ti první odrostlí zmiňují :nevim:

Já jsem střídavku dost dřív odsuzovala. Moje kamarádka mi popisovala, jak její děti trpí. Dneska už to přeci jen vidím jinak. Jsou to trochu starší děti a kamarádka je miluje, skutečně je přesvědčená, že jim střídavka škodí, není to o tom, že by chtěla uškodit otci. Ale ona mi třeba líčí, jak na střídavku přistoupily jen kvůli tomu, aby „táta nebyl smutný“, před každým jednáním na sociálce říkala, tak jim řekněte pravdu, že chcet být se mnou. A děti řeknou „nó, víš mami, my chceme být s tebou, určitě, ale tohle zase není tak špatný…“

Prostě to na mne působí dojmem, že spíš nechtějí ublížit jí tím, že by napřímo řekly, že jim střídavka vyhovuje.

Ony žijí s otcem na vesnici, kde dřív bydleli, pár kilometrů za městem. A maminka žije s novým přítelem ve městě v paneláku. O otce mají i dědečka a babičku.

Člověk prostě musí přijmout, že dítě je jednoduše jiný člověk, ne jen jeho pokračování. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
3.9.16 15:41
@Ela515 píše:

Množí se protože rodiče nejsou schopni se domluvit a vzájemě se mstí přez děti. Za to nemmůžou zákony, ale rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
3.9.16 16:21
@Anonymní píše:
Holky potrebuji podpořit ze to co citim je normalni. Jsem rozvedena, mam dvouletého syna. Styk s otcem je dohodou, syna si muze vzít dle domluvy ale jen přes den. U soudu jsem mu slíbila ze jak syna přestanu pres noc kojit ze si ho muze vzít na noc ale ted si to proste neumim představit ze ho tu v noci nebudu mit, je naučeny spinkat se mnou. Otec ted požádal soud o určeni styku a chce i víkendy vkuse. Ma šanci je získat? Jeste upresnenim ze jsem se po rozvodu přestěhovala 200 km takze chapu ze to ma diky dojíždění narocne. Kdyz ale chtel syna na více dni vkuse povedlo se mu zajistit ubytováni v okoli a na noc mi ho vždy vozil zpět. Jinak to byl on kdo odešel. Nasel si milenku a to jsem mu preci nemohla trpět. Ted s ni ceka děcko a syn musi trávit cas i s ni..

Prostě jsi se s tím nesrovnala, syn zvládne spinkat i u tatínka a to, že tráví čas s tatínkem a jeho novou partnerku nejspíš štve jen tebe…zkus na tom najít pozitiva…po nějaké době budeš mít víkend jen sama pro sebe…dítě nepřijde o tátu…bude mít nového sourozence…nepromítej do jejich vztahu (syn-otec) i svoje zklamání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
3.9.16 16:57

Spatne je ze vubec k necemu takovemu dochazi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
3.9.16 17:13
@martina.se píše:
jde to, když se chce. v takových případech spolupracují i školy :nevim: co myslíš, je lepší dítě zcela odstřihnout od rodiče, který o něj má zájem, protože si jeden z nich myslel, že utéct 200 km daleko je ideální? asi né, že.. dítě má nárok na oba rodiče :nevim:

já jen k těm 200 kilákům. To si ale tatínek způsobil sám tou milenkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
3.9.16 17:15
@martina.se píše:
ale pitomci jsou rodiče, co se nedokážou dohodnout, né Ti na soudě.. od papírů těžko poznáš, kde je pravda :nevim:

tak já nevím, ale soud zavře dítě někam do domova. Ne rodiče. Soudci by se v tomto měli stydět. Chudáci děti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7226
3.9.16 17:18
@belladonna píše:
já jen k těm 200 kilákům. To si ale tatínek způsobil sám tou milenkou.
:think: Jakože má novou ženu tak má ta stará právo odjet 200 km? Odstěhovala se ona, nikoliv on. A zájem stále má i přes tu vzdálenost.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna