Styk otce s dítětem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8288
3.9.16 17:21

@Aletheia já bych si typla, že se vrátila někam k rodičům. Ženská s dvouletým dítětem moc možností nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.16 17:46

Nevim co bych mela vidět pozitivního na vzoru ze si chlap najde milenku a opustí rodinu. Nezapiram ze nam to neklapalo ale to preci neznamená ze si najde jinou. Rodinu uz prakticky nemam ale odstěhovala jsem se do míst odkud pocházím. Ex mi nabízel ze mi pomuze najit byt kdyz se neprestehuji asi by mi i pomohl s najmem kdyby mi to nevychazelo ale ja musela pryc. Nechtela bych je vídat. A mela jsem i strach ze by chtel tu stridavou peci.

• Citovat
  • Upravit
9935
3.9.16 17:55
@Anonymní píše:
Nevim co bych mela vidět pozitivního na vzoru ze si chlap najde milenku a opustí rodinu. Nezapiram ze nam to neklapalo ale to preci neznamená ze si najde jinou. Rodinu uz prakticky nemam ale odstěhovala jsem se do míst odkud pocházím. Ex mi nabízel ze mi pomuze najit byt kdyz se neprestehuji asi by mi i pomohl s najmem kdyby mi to nevychazelo ale ja musela pryc. Nechtela bych je vídat. A mela jsem i strach ze by chtel tu stridavou peci.

A tady je kámen úrazu, nezlob se, ale ty jsi myslela jen na sebe, ne na dítě, které si odstřihla od otce (200km je přes půl republiky, zdaleka ne vedlejší město). Tatínek má na dítě naprosto stejný nárok jako ty. A to, že bude trávit čas i s jeho novou partnerkou, tak to prostě je, myslím, že malému to vůbec neuškodí, naopak. Neříkám, že je to správné, že si tvůj ex našel milenku a opustil tě, ale stalo se, to už nemá cenu řešit. Řeš to co je teď a tady, buď ráda, že má o syna zájem, chce ho vídat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
3.9.16 18:08

Muj ex si bral taky deti na vikend (nebo jindy), pres den i pres noc. Mladsi byl rok, starsi 3, mladsi kojena. Zvladali to vsichni v pohode. Nekdy mladsi jet nechtela, tak se to nehrotilo, jela jindy. Vsechno jde, kdyz se chce. Dvoulety dite preci uz chape, ze ho tata nenakoji… Taky jsem se odstehovala od Prahy k Budejcum. A co jako? Preci detem neseberu tatu. S nima ma peknej vztah dodnes, ze my dva jsme spolu nemohli zit, to je vec jina. Holkam je dneska 16 a 18 a z toho, ze u me nebyly na vikendy, mindrak rozhodne nemaj. Trochu si to porovnej v hlave. Ty bys chtela zit bez taty? Detstvi maj jenom jedno a utece fakt rychle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
3.9.16 18:09

Ja chapu postoj zakladatelky proc se musela odstehovat i ze v jistou chvilku vidi spis sebe nez to okolni.. Vsem se uzasne kritizuje jak ma byt zakladatelka tolerantni a nesobecka ale verim ze citi bolest kdyz muz ktery sni zil a splodil dite si najde jinou a cau a nazdar. Takova situace je hrozna. On mel pravo si najit milenku a na dite nemyslel tak proc by ona nemela zdrhnout treba na druhy konec republiky. Ano ma narok na dite a to at je kde je. Neodsuzuji te ale doporucuji.. Vybodni se nej a raduj se ze otec tveho ditete ma zajem a ze ty budes mit klid pres vikend a snad i ty najdes svoje stesti.. Drzim ti palce a drz se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.16 22:21

U mě to bylo naopak. Chlap od nás ze dne na den odešel, synovi byli přes dva roky, bohužel se s ním vídat nechtěl. Když odcházel, tak mi řek, že za synem jezdit nebude a pořídí si novou rodinu. Nikomu bych nepřála zažít tu bolest, když dvouletý dítě stojí u okna a pláče, volá tátu, ptá se kde je, kdy přijde…Rvalo mi to srdce. Chlapovi jsem volala, psala, ale měl vypnutý tel. a nekomunikoval. Chtěla jsem aby pravidelně chodil za synem aby z toho neměl trauma, ale přinutit jsem ho bohužel nemohla.Pak se najednou ozval po 5 měs. a strašně se divil, že malej ho tak moc nebere, nechtěl s ním jít beze mě ven, sám s ním nešel nikam a dyž, tak s hrozným řevem. Prostě i za tu dobu odvyk a tatínek mu jen motá hlavu :cert:

• Citovat
  • Upravit
72725
3.9.16 22:51
@belladonna píše:
tak já nevím, ale soud zavře dítě někam do domova. Ne rodiče. Soudci by se v tomto měli stydět. Chudáci děti. :nevim:

jenže soud to udělá proto, že rodiče nefungují :nevim: a kolikrát se hádaj jak o balík, navádí děti proti druhému atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.9.16 22:53
@Anonymní píše:
Nevim co bych mela vidět pozitivního na vzoru ze si chlap najde milenku a opustí rodinu. Nezapiram ze nam to neklapalo ale to preci neznamená ze si najde jinou. Rodinu uz prakticky nemam ale odstěhovala jsem se do míst odkud pocházím. Ex mi nabízel ze mi pomuze najit byt kdyz se neprestehuji asi by mi i pomohl s najmem kdyby mi to nevychazelo ale ja musela pryc. Nechtela bych je vídat. A mela jsem i strach ze by chtel tu stridavou peci.

tak ji bude chtít na dálku, nepomohla sis, co na to říct.. někdy je lepší se zhluboka nadechnout a přemýšlet.. taky jsem mohla jít 400 km daleko a kluk by přišel o tátu :nevim: neudělala jsem to, ač jsem to tu nesnášela. Dobro dítěte bylo důležitější.. Pro Tebe evidentně ne.. Ty to bereš jen jako nástroj posty.. trpět bude dítě - buď přijde o tátu, nebo bude pendlovat jak balík :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
3.9.16 23:26
@Anonymní píše:
U mě to bylo naopak. Chlap od nás ze dne na den odešel, synovi byli přes dva roky, bohužel se s ním vídat nechtěl. Když odcházel, tak mi řek, že za synem jezdit nebude a pořídí si novou rodinu. Nikomu bych nepřála zažít tu bolest, když dvouletý dítě stojí u okna a pláče, volá tátu, ptá se kde je, kdy přijde…Rvalo mi to srdce. Chlapovi jsem volala, psala, ale měl vypnutý tel. a nekomunikoval. Chtěla jsem aby pravidelně chodil za synem aby z toho neměl trauma, ale přinutit jsem ho bohužel nemohla.Pak se najednou ozval po 5 měs. a strašně se divil, že malej ho tak moc nebere, nechtěl s ním jít beze mě ven, sám s ním nešel nikam a dyž, tak s hrozným řevem. Prostě i za tu dobu odvyk a tatínek mu jen motá hlavu :cert:
:(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
4.9.16 00:41

A proč by tam na noc nemohl? Však ve dvou letech už noc nebo dvě bez kojení vydrží. Taky mám dvouleťáka, u otce spí už od roka alespoň jednou týdně, byl to můj nápad a ex se nebránil. :lol: A že ses odstěhovala, když ti nabízel pomoc? Můžeš být ráda, že po tobě nechce, abys mu malého vozila ty. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
4.9.16 07:27
@martina.se píše:
jenže soud to udělá proto, že rodiče nefungují :nevim: a kolikrát se hádaj jak o balík, navádí děti proti druhému atd..

tak zavřít je a dítě dát babičce. Nebo nařídit psycholog. poradnu pro všechny. Jako, dát dítě do ústavu, to ho psychicky poškodí ještě víc přece. A tatínka bude tím víc nesnášet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
4.9.16 08:17
@Anonymní píše:
Holky potrebuji podpořit ze to co citim je normalni. Jsem rozvedena, mam dvouletého syna. Styk s otcem je dohodou, syna si muze vzít dle domluvy ale jen přes den. U soudu jsem mu slíbila ze jak syna přestanu pres noc kojit ze si ho muze vzít na noc ale ted si to proste neumim představit ze ho tu v noci nebudu mit, je naučeny spinkat se mnou. Otec ted požádal soud o určeni styku a chce i víkendy vkuse. Ma šanci je získat? Jeste upresnenim ze jsem se po rozvodu přestěhovala 200 km takze chapu ze to ma diky dojíždění narocne. Kdyz ale chtel syna na více dni vkuse povedlo se mu zajistit ubytováni v okoli a na noc mi ho vždy vozil zpět. Jinak to byl on kdo odešel. Nasel si milenku a to jsem mu preci nemohla trpět. Ted s ni ceka děcko a syn musi trávit cas i s ni..

U dvouletého by mělo být přespávání zcela běžné, ale samozřejmě záleží na tom, na jakou soudkyni narazíš. V jednom případě u kojeného dvouletého dají každý týden tři dny styku se dvěma přespáními, v jiném případě je dětem 6 let a přespání soudy neumožní, i když děti u otce dříve normálně přespávaly. Podotýkám, že v obou případech otcové normální, v tom druhém dokonce znalec přespávání doporučil včetně poloviny prázdnin. Takže fakt záleží na tom, zda narazíte na soudkyni.
Osobně u kojeného dvouletého bych považoval za optimální 3× za 14 dní dvoudenní péči s jedním přespáním, aby dítě mohlo být nakojeno každý den. Což ale při vzdálenosti, kterou jsi způsobila ty, je nereálné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
4.9.16 09:20
@canaglia píše:
Osobně u kojeného dvouletého bych považoval za optimální 3× za 14 dní dvoudenní péči s jedním přespáním, aby dítě mohlo být nakojeno každý den. Což ale při vzdálenosti, kterou jsi způsobila ty, je nereálné.

tak ono jenom taková jedna technická. ono kojené dvouleté dítě si tím kojením zpravidla neuspokojuje ani tak potřebu hladu či žízně (na to už má dostatečně pestrý jídelníček), ale uspokojuje si tak potřebu bezpečí a lásky. takhle staré děti často na kojení přes den ani nevzdechnou, ale vyžadují ho právě v noci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.16 09:27

Jsem rada ze alespon nekdo chápe proc neskacu nadšením. Hadam ze většinu z vás chlap neopustil. Pokud mu tak moc zalezi na dítěti mel si vybrat nas. Ja vim ze bych mela byt rada ze ma zájem, ze alimenty pro me i pro nej platí včas ale stale me trapi ze me tak ponizil.. :(

• Citovat
  • Upravit
17472
4.9.16 09:30
@Anonymní píše:
Jsem rada ze alespon nekdo chápe proc neskacu nadšením. Hadam ze většinu z vás chlap neopustil. Pokud mu tak moc zalezi na dítěti mel si vybrat nas. Ja vim ze bych mela byt rada ze ma zájem, ze alimenty pro me i pro nej platí včas ale stale me trapi ze me tak ponizil.. :(

mě opustil ve třetím měsíci těhotenství, život jde dál a je mi bez něj líp, musíš se s tím prostě smířit a nemstít se přes dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna