Styk otce s dítětem autistou

Anonymní
24.7.16 10:45

Styk otce s dítětem autistou

Dobrý den všem maminkám,
obracím se na Vás s prosbou o radu. Zajímalo by mě, zda je tu některá maminka, která má doma v péči malého autistu a jak řeší styk s otcem (po rozvodu). Hlavně tedy v jakém rozsahu a jak dítko tyto změny vlastně snáší?
Ptám se, protože sama v takovéto situaci jsem. Malý má 8 let a diagnózu máme asi rok. Mezitím u nás došlo k rozvodu (dom. násilí) a otec absolutně synovu diagnózu nerespektuje. Domluva s ním je strašně obtížná, téměř nulová. Syn po jeho návštěvě v noci nespí, někdy mívá celý večer prudký průjem apod. Styk je na žádost otce upraven soudně, jednou týdně dvě hodiny odpoledne.
Děkuji za reakce.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8594
24.7.16 11:09

Pokud není styk s otcem ve prospěch dítěte ( stres, trauma, strach, zhorseni zdrav. stavu) tak by SPRÁVNĚ úřad na ochranu dítěte toto oznámit soudu, vypoved dítěte a jejich doporučení pak MŮŽE vést k tomu, ze u těchto návštěv bude sociální pracovnice, ktera to bude hlídat a pozorovat…to y muselo být nějaké úplně strašné aby to. Úplně zakázali. Bude se ti těžko prokazovat, ze to klukovi škodí. Psychiatr by to mohl potvrdit..to ti vůbec Nezávidím :( Často je to jen pomsta otci a to se blbě odlišuje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.16 11:37
@Kalla1412 píše:
Pokud není styk s otcem ve prospěch dítěte ( stres, trauma, strach, zhorseni zdrav. stavu) tak by SPRÁVNĚ úřad na ochranu dítěte toto oznámit soudu, vypoved dítěte a jejich doporučení pak MŮŽE vést k tomu, ze u těchto návštěv bude sociální pracovnice, ktera to bude hlídat a pozorovat…to y muselo být nějaké úplně strašné aby to. Úplně zakázali. Bude se ti těžko prokazovat, ze to klukovi škodí. Psychiatr by to mohl potvrdit..to ti vůbec Nezávidím :( Často je to jen pomsta otci a to se blbě odlišuje :roll:

Děkuji za reakci. Bohužel už s tímto bojujeme docela dlouhou dobu a OSPOD nám vlastně vůbec nepomohlo. Psychiatr nám sepsal zprávu, ve které psychický stav synka popsal a z toho důvodu doporučil styk s otcem nerozšiřovat na více jak hodinu jednou týdně. U soudu jsem však byla „napadena“ právním zástupcem otce, že jsem si vyšetření u psychiatra „objednala schválně“, abych otci bránila ve styku a pracovník ze sociálky mi potom pohrozil odebráním syna, pokud se nedomluvíme. Nejhorší je, že syn výpovědi není schopen, s cizími lidmi téměř nekomunikuje :,(, jen přikyvuje. Nevím, co právě dál dělat, protože po posledním setkání s otcem, přišel počuraný, měl průjem, dvě noci nespal a totálně si rozškrábal uši. Nutno dodat, že normálně se takto nechová. Uši si škrábe ve škole, když je nervózní, ale takto reaguje právě po kontaktu s otcem.

• Citovat
  • Upravit
8594
28.7.16 15:12

Dokumentuje to, foť to, domluv se s obvodní a choďte s tímto vždy v k ní, at to někde je ofi zaznamenané. Stezuj si na toho pracovníka, prej si styk s otcem pod dohledem socialky.Toto není možné aby děcko takhle trpělo :,( :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.16 16:05
@Kalla1412 píše:
Dokumentuje to, foť to, domluv se s obvodní a choďte s tímto vždy v k ní, at to někde je ofi zaznamenané. Stezuj si na toho pracovníka, prej si styk s otcem pod dohledem socialky.Toto není možné aby děcko takhle trpělo :,( :zed:

Děkuji Kallo1412. Snažím se vše zaznamenávat, k lékařům chodíme a řešíme to tam, tedy alespoň je u nich nějaký záznam. Včera jsem byla na OSPOD a žádala je o radu, co v této situaci dělat a prý si mám podat k soudu nový návrh na úpravu styku s otcem. Máme na září objednané kontrolní vyšetření u psychiatra a s nálezem od něj se o nový návrh zřejmě pokusím. Předpokládám, že se mi nepodaří styk s otcem zakázat či omezit, ale chtěla bych se pokusit požádat alespoň o možnost být kontaktu syna s otcem přítomna. Asistovaný styk už jsme měli před samotným rozhodnutím soudu a styk pod dohledem „cizí paní“ syn bohužel také nesl těžce, nehledě na to, že jsem jej musela dopravit do zařízení vzdáleného 20 km a cestování autobusem je se synem docela potíž. Ale netuším, jestli mám v tomhle nějakou naději na úspěch. Vím jen, že to nemohu nechat takhle, tohle určitě není v zájmu dítěte (dnes je od styku s otcem 6 dnů a syn stále v noci nespí).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.8.16 07:21

Tak jen malé doplnění pro ty, kteří si tuto diskusi čtou. Před dvěma dny jsme o stavu synka hovořila s otcem a požádala ho, aby synův stav respektoval a s ohledem na jeho diagnózu se k němu také choval. Dozvěděla jsem se, že jsem u syna svým přístupem autismus „vychovala“. Co k tomu dodat, jen mě mrzí, že synův otec vlastně vůbec nechápe, jaký stav jeho syna je a co potřebuje k tomu, aby mohl tento svět chápat. Spolupráce s takovým člověkem je prostě nemožná.
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Kobea
5.8.16 14:21
@Anonymní píše:
Tak jen malé doplnění pro ty, kteří si tuto diskusi čtou. Před dvěma dny jsme o stavu synka hovořila s otcem a požádala ho, aby synův stav respektoval a s ohledem na jeho diagnózu se k němu také choval. Dozvěděla jsem se, že jsem u syna svým přístupem autismus „vychovala“. Co k tomu dodat, jen mě mrzí, že synův otec vlastně vůbec nechápe, jaký stav jeho syna je a co potřebuje k tomu, aby mohl tento svět chápat. Spolupráce s takovým člověkem je prostě nemožná.
Zakl.

Tak autisté se vychovávají, jo? 8o To jsem teda nevěděla :zed:.
Neporadím, ale posílám hodně sil, protože tohle bude asi běh na dlouhou trať :hug:.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.8.16 21:54
@Kobea píše:
Tak autisté se vychovávají, jo? 8o To jsem teda nevěděla :zed:.
Neporadím, ale posílám hodně sil, protože tohle bude asi běh na dlouhou trať :hug:.

Děkuji Kobeo za reakci a hlavně za podporu, moc si toho vážím :hug:. Jsem už unavená z jednání s lidmi, kteří všechno „chápou“ a přitom neví o autismu a jeho projevech vůbec nic. Zastání na úřadech je nulové, otec všechno zhoršuje, no je to boj. Děkuji všem, kteří se mi snažili pomoci nějakou radou, či poslali podporu.
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.23 21:51

Jak se to, prosím, vyvíjelo dál? Jsme v podobné situaci… děkuji

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat