Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud není styk s otcem ve prospěch dítěte ( stres, trauma, strach, zhorseni zdrav. stavu) tak by SPRÁVNĚ úřad na ochranu dítěte toto oznámit soudu, vypoved dítěte a jejich doporučení pak MŮŽE vést k tomu, ze u těchto návštěv bude sociální pracovnice, ktera to bude hlídat a pozorovat…to y muselo být nějaké úplně strašné aby to. Úplně zakázali. Bude se ti těžko prokazovat, ze to klukovi škodí. Psychiatr by to mohl potvrdit..to ti vůbec Nezávidím
Často je to jen pomsta otci a to se blbě odlišuje ![]()
@Kalla1412 píše:
Pokud není styk s otcem ve prospěch dítěte ( stres, trauma, strach, zhorseni zdrav. stavu) tak by SPRÁVNĚ úřad na ochranu dítěte toto oznámit soudu, vypoved dítěte a jejich doporučení pak MŮŽE vést k tomu, ze u těchto návštěv bude sociální pracovnice, ktera to bude hlídat a pozorovat…to y muselo být nějaké úplně strašné aby to. Úplně zakázali. Bude se ti těžko prokazovat, ze to klukovi škodí. Psychiatr by to mohl potvrdit..to ti vůbec NezávidímČasto je to jen pomsta otci a to se blbě odlišuje
Děkuji za reakci. Bohužel už s tímto bojujeme docela dlouhou dobu a OSPOD nám vlastně vůbec nepomohlo. Psychiatr nám sepsal zprávu, ve které psychický stav synka popsal a z toho důvodu doporučil styk s otcem nerozšiřovat na více jak hodinu jednou týdně. U soudu jsem však byla „napadena“ právním zástupcem otce, že jsem si vyšetření u psychiatra „objednala schválně“, abych otci bránila ve styku a pracovník ze sociálky mi potom pohrozil odebráním syna, pokud se nedomluvíme. Nejhorší je, že syn výpovědi není schopen, s cizími lidmi téměř nekomunikuje
, jen přikyvuje. Nevím, co právě dál dělat, protože po posledním setkání s otcem, přišel počuraný, měl průjem, dvě noci nespal a totálně si rozškrábal uši. Nutno dodat, že normálně se takto nechová. Uši si škrábe ve škole, když je nervózní, ale takto reaguje právě po kontaktu s otcem.
Dokumentuje to, foť to, domluv se s obvodní a choďte s tímto vždy v k ní, at to někde je ofi zaznamenané. Stezuj si na toho pracovníka, prej si styk s otcem pod dohledem socialky.Toto není možné aby děcko takhle trpělo
![]()
@Kalla1412 píše:
Dokumentuje to, foť to, domluv se s obvodní a choďte s tímto vždy v k ní, at to někde je ofi zaznamenané. Stezuj si na toho pracovníka, prej si styk s otcem pod dohledem socialky.Toto není možné aby děcko takhle trpělo![]()
Děkuji Kallo1412. Snažím se vše zaznamenávat, k lékařům chodíme a řešíme to tam, tedy alespoň je u nich nějaký záznam. Včera jsem byla na OSPOD a žádala je o radu, co v této situaci dělat a prý si mám podat k soudu nový návrh na úpravu styku s otcem. Máme na září objednané kontrolní vyšetření u psychiatra a s nálezem od něj se o nový návrh zřejmě pokusím. Předpokládám, že se mi nepodaří styk s otcem zakázat či omezit, ale chtěla bych se pokusit požádat alespoň o možnost být kontaktu syna s otcem přítomna. Asistovaný styk už jsme měli před samotným rozhodnutím soudu a styk pod dohledem „cizí paní“ syn bohužel také nesl těžce, nehledě na to, že jsem jej musela dopravit do zařízení vzdáleného 20 km a cestování autobusem je se synem docela potíž. Ale netuším, jestli mám v tomhle nějakou naději na úspěch. Vím jen, že to nemohu nechat takhle, tohle určitě není v zájmu dítěte (dnes je od styku s otcem 6 dnů a syn stále v noci nespí).
Tak jen malé doplnění pro ty, kteří si tuto diskusi čtou. Před dvěma dny jsme o stavu synka hovořila s otcem a požádala ho, aby synův stav respektoval a s ohledem na jeho diagnózu se k němu také choval. Dozvěděla jsem se, že jsem u syna svým přístupem autismus „vychovala“. Co k tomu dodat, jen mě mrzí, že synův otec vlastně vůbec nechápe, jaký stav jeho syna je a co potřebuje k tomu, aby mohl tento svět chápat. Spolupráce s takovým člověkem je prostě nemožná.
Zakl.
@Anonymní píše:
Tak jen malé doplnění pro ty, kteří si tuto diskusi čtou. Před dvěma dny jsme o stavu synka hovořila s otcem a požádala ho, aby synův stav respektoval a s ohledem na jeho diagnózu se k němu také choval. Dozvěděla jsem se, že jsem u syna svým přístupem autismus „vychovala“. Co k tomu dodat, jen mě mrzí, že synův otec vlastně vůbec nechápe, jaký stav jeho syna je a co potřebuje k tomu, aby mohl tento svět chápat. Spolupráce s takovým člověkem je prostě nemožná.
Zakl.
Tak autisté se vychovávají, jo?
To jsem teda nevěděla
.
Neporadím, ale posílám hodně sil, protože tohle bude asi běh na dlouhou trať
.
@Kobea píše:
Tak autisté se vychovávají, jo?To jsem teda nevěděla
.
Neporadím, ale posílám hodně sil, protože tohle bude asi běh na dlouhou trať.
Děkuji Kobeo za reakci a hlavně za podporu, moc si toho vážím
. Jsem už unavená z jednání s lidmi, kteří všechno „chápou“ a přitom neví o autismu a jeho projevech vůbec nic. Zastání na úřadech je nulové, otec všechno zhoršuje, no je to boj. Děkuji všem, kteří se mi snažili pomoci nějakou radou, či poslali podporu.
Zakl.
Jak se to, prosím, vyvíjelo dál? Jsme v podobné situaci… děkuji
Dobrý den všem maminkám,
obracím se na Vás s prosbou o radu. Zajímalo by mě, zda je tu některá maminka, která má doma v péči malého autistu a jak řeší styk s otcem (po rozvodu). Hlavně tedy v jakém rozsahu a jak dítko tyto změny vlastně snáší?
Ptám se, protože sama v takovéto situaci jsem. Malý má 8 let a diagnózu máme asi rok. Mezitím u nás došlo k rozvodu (dom. násilí) a otec absolutně synovu diagnózu nerespektuje. Domluva s ním je strašně obtížná, téměř nulová. Syn po jeho návštěvě v noci nespí, někdy mívá celý večer prudký průjem apod. Styk je na žádost otce upraven soudně, jednou týdně dvě hodiny odpoledne.
Děkuji za reakce.