Jak na psychickou únavu?

Anonymní
24.7.16 09:49

jak na psychickou unavu

Ahoj holky zakladam tema a potrebuji radu nebo pomoc jak na psychickou unavu…ad beru na uzkost asi 4 mesice ale unavena jsem porad vim ze je to od psycjiky a neumim se z tou unavou poprat…poradte nejake typy…mama rika ze jsou v tomhle dusnu unaveni vsichni a ja to jeste o to vic prozivam neumim se nakopnout padne to na me a je to pocit vycerepani…krevni testy v poradku

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24.7.16 10:10

Ja mam iba babske recepty - kurkuma s ciernym korenim, bazalka a rozmaryn do jedla. Vyluhovat ovsene vlocky na caj. Pouzivat vonavku s jazminom a grapefruitom. Po sprchovani vydrhnut cele telo krystalovym cukrom zmiesanym s troskou olivoveho oleja a nastruhanou korou z mandarinky. Mozno kvapnut aj trosku mandarinkovej stavy, aby lepsie vonalo. Levandulovy vankusik do perin.

Na Tvoje problemy by mal byt dobry aj jalovec, ale neodporucala by som ho asi ani vo forme ginu, ani borovicky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
24.7.16 10:44

Pravidelna fyzicka aktivita, vyplaví se ti endorfiny, budeš se cítí lip. Nejhorší je se dokopat a přetnout ten bludný krok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
24.7.16 10:51
@sparaxis píše:
Pravidelna fyzicka aktivita, vyplaví se ti endorfiny, budeš se cítí lip. Nejhorší je se dokopat a přetnout ten bludný krok.

Naprostý souhlas! Z vlastní zkušenosti… Před půl rokem jsem byla po třech IVF, zamlklém těhotenství, ztrátě zaměstnání a rozpadu vztahu na samém dně - psychicky naprosto v háji, bez chuti do ničeho. Už jen vstát ráno z postele bylo téměř nad mé síly. Dnes plavu, běhám a cvičím cross fit, je mi hezky, vážím si sama sebe a síly mám na rozdávání. A to přesto že kromě nalezení práce se vlastně nic jiného nezměnilo. Začátek nebyl jednoduchý, ale když člověk už nemá co ztratit…
Sport :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.16 11:07

Já mám prave ten pocit ze rano nevstanu ani z postele jak jsem unavena pritom nemam z ceho spim 8-9 hodin denne jedno dite ale mamm stereotypni praci a jedu osm hodin to same porad dokola ale je to v miste bydliste a nemusim dojizdet a na jednu smenu takye top…jen jsem peroste asi unavena z toho stereotypu

• Citovat
  • Upravit
24.7.16 11:08

Rano do caju trosku glukozy… nakopne aby clovek dokazal nastartovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.16 11:12

Co je glukoza?? @Bábi Zlopočasná

• Citovat
  • Upravit
24.7.16 11:16

Glukopur sa to tusim vola v obchode… hroznovy cukor… davka okamzitej energie.

Mne to pomahalo ked som kojila, celu noc nespala, rano decka povstavali a kavu som si nemohla dat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
24.7.16 11:44

Přesně - nejvíc pomáhá, čemu se nejvíc vyhýbáš, tedy fyzická aktivita, případně rozptýlení s návštěvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.7.16 11:47

Ty, a nebudes tehotna? Nekonecna unava bol jak u mna, tak u sestry prvy priznak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
24.7.16 11:49
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
24.7.16 12:17

Hodně pít vodu, vypít min. 1 skleničku už hned po ránu. Dát si zvýšenou dávku hořčíku a něco dělat, neválet se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
24.7.16 12:37
@Bábi Zlopočasná píše:
Rano do caju trosku glukozy… nakopne aby clovek dokazal nastartovat.

Myslím, že tazatelka je unavená spíše psychicky - píše, že ji ubíjí stereotyp, ne, že se jí nedostává fyzické energie. Navíc jakýkoli rychlý cukr se dá doporučit především tam, kde je aktuální intenzivní/ dlouhodobá fyzická aktivita, například u běhu na dlouhou trať apod., nicméně náladu nikomu nezvedne. V ostatních případech konzumace rychlých cukrů způsobí rychlou inzulinovou odpověď, což vede následně k vlčímu hladu, konzumace dalšího jídla, přibírání na váze a ve výsledku prohloubení deprese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
24.7.16 12:40

Já teda neříkám, že musí člověk hned běhat maraton nebo zvedat činky, ale co třeba to plavání? Nebo jóga?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.7.16 12:48
@kat kat píše:
Myslím, že tazatelka je unavená spíše psychicky - píše, že ji ubíjí stereotyp, ne, že se jí nedostává fyzické energie. Navíc jakýkoli rychlý cukr se dá doporučit především tam, kde je aktuální intenzivní/ dlouhodobá fyzická aktivita, například u běhu na dlouhou trať apod., nicméně náladu nikomu nezvedne. V ostatních případech konzumace rychlých cukrů způsobí rychlou inzulinovou odpověď, což vede následně k vlčímu hladu, konzumace dalšího jídla, přibírání na váze a ve výsledku prohloubení deprese.

Ja som nepisala predavkovavat sa cukrom. Ja som pisala lyzicku glukozy do ranneho caju, aby mala silu ‚rozchodit sa‘. Ani to kafe Ti neda energiu na cely den, je to len jednorazovy impluz, aby si sa dostala do obratok. Potom uz ides na volnobeh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová