Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Stykame se normálně celou dobu, ať už s nejbližší rodinou, vzdálenější rodinou nebo přáteli, někteří z nich bydlí v zahraničí.
@Lama Lama píše:
Ano. Kvuli zavřeným školám doknce více, než dříve.
Přesně tak, kvůli zavřené školce byl kontakt s babičkama z důvodu hlídání, častější než normálně.. Stejně tak s kamarádkama s kterýma jsme si navzájem hlídaly děti.. Naše vláda to umí vždycky suprově vymyslet ![]()
Spíše ne než jo. Teď se situace lepší, tak nějaké setkání uděláme
Ano, navstevujeme se normalne ( i babi s dedou ). Jako tohle muze trvat buh vi jak dlouho.
@Banane18 tak manzel je na home office a kontroly od stredy konci, takze pak akorat vyplnime formular a budem v karantene, to nam ale problem nedela, jsme stejne furt doma.. O zakazu cestivani nic nevim..
@PaníBovaryová s testem a když se přihlásí do te databáze. Normálně by museli na 5 dni do karantény, ale vzhledem k tomu, ze měli covid před měsícem, tak pro ne ta karantena neplatí.
Vídáme se normálně celou dobu i s částí přátel. Už jsem byla i na masáži a tak
než to vláda ofiko povolí, to bych se načekala.
@klenott píše:
Cisla klesaji a s epidemii to aktualne vypada trochu lip, tak jsme se rozhodli po 3 mesicich navstvit rodinu. Zijeme v Nemecku, mame male dite co se na babicky ohromne tesi. Vidate se s rodinou? Abych byla uprimna, tak mame strach, ale nejak si nedovedu predstavit je videt treba az za dalsi 3 mesice… Pere se ve mne pocit zodpovednosti a obrovskeho stesku zaroven.. Jak to mate vy?
Samozřejmě, že se s rodinou stýkáme - lidi, kteří jsou schopni své blízké na několik měsíců odříznout, osobně považuji za blázny.
@Kriss Tina píše:
@PaníBovaryová s testem a když se přihlásí do te databáze. Normálně by museli na 5 dni do karantény, ale vzhledem k tomu, ze měli covid před měsícem, tak pro ne ta karantena neplatí.
A po zaockovani taky budou moct sem jet bez karanteny, nevis?
Stýkáme se normálně celou dobu. Jen rodinu ze Slovenska jsem neviděla od srpna.
@PaníBovaryová ne ockovani zatím neplatí a karantena musí byt i tak. Ale těžko říct jak to bude dal no.
@Aduš8 píše:
@Banane18 tohle mě neskutečně štve. Za rodinou do Čech, která Covid prodělala nemůžu bez omezení, ani když jsem očkovaná, kamarádka nemůže přijít s dětmi a jiní si tu létají na Mallorcuv tomhle mě fakt Němci štvou.
A kdo to kontroluje, zda se schazite, nebo ne? ![]()
S rodinou se vidame normalne, ostatne krom jinych duvodu potrebuju i hlidani, abych nemusela kazdou chvili syna brat sebou ke vsem moznym doktorum. Samozrejme kdyz je nejaky podezreni, ze by to nemuselo byt uplne ok, tak si setkani odpustime. Snazim se ale vidat i moje prarodice, v jejich hodne vysokem veku uz bych je taky nemusela videt vubec, kdybych cekala, az zmizi vir
Ockovani uz jsou, tim lip. Navic ta jejich radost, kdyz vidi pravnuka, o to je fakt nechci pripravit.