Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky. Chtěla bych se zeptat zdali nemáte některá zkušenost s následujícím. Ve čtvrtek jsem byla u lékáře v 35+5 týdnu těhotenství. Dělal mi ultrazvuk a najednou mi povídá, že je miminko takové hubené, takové prej subtilní. Odhad váhy 2490g. Do zprávy mi pak napsal subtilní končetiny. Našla jsem, že je to prostě jako hubený. Já na to od té doby musím furt myslet. To je ten odhad opravdu tak malý. Nebo co to znamená? On mi říkal, že se nemám ničeho bát, že si to tam napsal jen tak pro sebe. Ale zvýraznil to. Zítra jdu do porodnice na prohlídku. Jenže já na to od té doby musím furt myslet a mám nějak strach. Tak nemáte některá zkušenost s třeba podobným odhadem váhy v tomto týdnu. Nebo s tím pojmenováním subtilní?
@Luckys56 píše: Více
Subtilní je drobný, útlý, jemný. Prostě typ člověka.
Klíííd, holky se narodily v 1,3kg a 2,4 kg a vše dohnaly, zvládly, s Vojtovkou atd,
u vás máte ještě čas, s touhle váhou se děti rodí poměrně běžně a ty ještě vůbec nejsi na konci, aspoň nebude tlustej
že bude dítko drobnější není na škodu, mj. i třeba snazší porod nebo lepší pohyblivost dítěte, fakt se nestresuj
věř, že bude vše OK
a jinak jsou i děti, co nižší porodní váhu třeba v roce dohnaly až moc ![]()
Přidávám se, buď v klidu! Odhad váhy není nijak malý, a pořád je to jen odhad. Mně se dítě lišilo s váhou skoro o kilo (!!!) než byl poslední utz odhad. Děťátko je v pořádku, neboj!