Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Obě moje děti měly ze Sunaru šílenou zácpu.Nám se osvědčil Nutrilon nebo Nestle mlíko.Prý je taky dobré nějaké hodně levné mlíko z DM,nevím,zatím nemám vyzkoušené.Někde v diskuzi to tu bylo,některé maminy se dokonce styděly říct na poradně doktorovi,že dávají mimču levné DM mlíko ![]()
Holky potrebovala bych poradit. Mam temer tri mesicni miminko a od narozeni jsme na prikrmech UM.
Nejprve jsme meli Nutrilon 1. Maly mel po nutrilonu boleni briska ale snazili jsme se vydrzet, vyzkousela jsme hipp probiotic ale bylo to jeste horsi tak se vratili zpet po 10dnech k nutrilonu. Ve dvou mesicich jsme presli plne na UM a boleni briska se zhorsilo tak jsme presli z nutrilonu na sunar complex 1 presne pred tydnem.
Brisko po nem neboli, maly je spokojeny ale trapi nas stolice. Sunar jsme meli poprve minulou stredu. Prvni stolice byla v patek. Potom az v pondeli rano a dneska vecer. Kaka po tech trech dnech. Poprve se vykladal sam a ted dvakrat jsem pomohla teplomerem. Stolice je tmave zelena, kasovita a je ji opravdu hodne. Pred tim vzdy histericky place. Vykaka se a po peti minutach je klid a dalsi krmeni toho sni velmi malo…Pak je to zase to spokojene miminko.
Davam mu jeste espumisan kapky do kazdeho krmeni a od vcerejska jsem zacala davat laktobacilky od Swiss…
Myslite ze se to muze zlepsit a ustalit? Nebo zkusit jine UM. Volala jsem nasemu MUDr ten prave doporucil ty laktobacilky. Za jak dlouho by zabray? Nechci mu zase menit UM ale zase nechci aby trpel
muze tu zacnu treba zpusobovat ten espumisan? A co ta zelena barva? Po nutrilonu chodil nekolikrat denne zluta stolice.. Ale mel velke boleni briska… ![]()
Já bych to ještě změnila. Těch značek je mnoho a asi máš „náročné“ mimi, tak budete hledat déle značku, kt. bude vyhovovat.
Naši malou espumisan zacpal totálně. Zkusila jsem Baby Calm a byl pokoj
Jinak pokud nemůže kakat, zkusila bych nějaké mlíko comfort, má ho asi každá značka. Dost to pomáhá.
Nám tedy sunar complex nesedl vůbec. Nášeho Danečka jsme začli přikrmovat už ve druhém týdnu protože sem stratila mlíko a měl po něm šílené křeče a tuhé bobky jednou za 2dny. Dr. nám řekl at vydržíme že si bříško zvykne a doporučil espumisan a laktobacili.Dávali jsme mezi jídli i čaj. Nic nezabralo
po skoro dvou týdnech sem to nevydržela a koupila počáteční hamy. Od té doby máme doma spokojené a štastné miminko. Takže jak už tady holky psali je potřeba vyskoušet každému mimi sedne něco jiného. Ale za nás Sunar nechceme ani vidět ![]()