Superovulace -máte dvojčata?

6761
5.10.15 09:15

superovulace-máte dvojčata?

Zdravím všechny :-)
Nenašla jsem tu vůbec nic na tohle téma, tak se ptám 8o vy co jste otěhotněly hned prvni měsíc po vysazení antikoncepce, máte dvojčata nebo měli jste dvojnasobnou ovulaci??? Já jsem o tom tedka přemýšlela, že až budeme chtít druhé mimi a vysadim prášky, aby nebyli dvě… :mrgreen: když jsem měla minulý rok na měsíc vysazeno ze zdrav. důvodů, měla jsem dokonce potvrzenou dvojitou ovu od doktora a navíc vím, že moje mamka, když chtěla čtvrté dítko tak taky čekala dvojčata…jde mi o to, jestli to mam v rodině a nebo to tak měla i některá z Vás??? :nevim: díky za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13943
5.10.15 09:29

Otěhotněla jsem 2× v prvním cyklu po vysazení ATK a ani jednou jsem dvojky nečekala. Nebo o tom aspoň nevím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
5.10.15 09:31

@pajulinkaa Kdo má genetické sklony k vícečetné ovulaci, bude vícečetně ovulovat, ať chce nebo nechce. Kdo je nemá, vícečetná ovulace nehrozí, i kdyby se na hlavu stavěl. HA v tom nehraje žádnou roli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6761
5.10.15 09:37

@Icestar aha, no já právě myslela, že za to může to vysazení, že se telo z toho „zmagoří“ :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6761
5.10.15 09:39

@PetiteFillette díky za odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3987
20.8.23 19:24
@Icestar píše:
@pajulinkaa Kdo má genetické sklony k vícečetné ovulaci, bude vícečetně ovulovat, ať chce nebo nechce. Kdo je nemá, vícečetná ovulace nehrozí, i kdyby se na hlavu stavěl. HA v tom nehraje žádnou roli ;)

Holky, myslíte, že to tak je nebo ihned po vysazení opravdu dvojčata hrozí, i když nejsou v rodině? :think: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
20.8.23 20:11
@Ewista píše:
Holky, myslíte, že to tak je nebo ihned po vysazení opravdu dvojčata hrozí, i když nejsou v rodině? :think: :D

Rozhodně to není pravidlem. Kámoška vysadila antinu, ihned po vysazení otěhotněla a dokonce ona i její partner je z dvojčat :lol: a dvojčata nečekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10088
20.8.23 20:20
@Icestar píše:
@pajulinkaa Kdo má genetické sklony k vícečetné ovulaci, bude vícečetně ovulovat, ať chce nebo nechce. Kdo je nemá, vícečetná ovulace nehrozí, i kdyby se na hlavu stavěl. HA v tom nehraje žádnou roli ;)

To není tak úplně pravda. Po vysazení HA se může objevit tzv. rebound fenomén, kdy po dočasném útlumu endokrinního systému dojde po vysazení HA k jeho přebuzení a vyšší stimulaci ovulace. Neznamená to, že každá žena má vícečetnou ovulaci, ale rozhodně se nedá napsat, že nehrozí.
Mmch, já jsem po vysazení HA dvojčata čekala. Žádná dvojčata v rodině nemáme, takže tvoje teorie o tom, že vícečetná ovulace je jen a pouze geneticky podmíněná, pokulhává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
20.8.23 21:20

Ono i při IVF, kdy do dělohy zavedou dvě oplodněná vajíčka (což je o několik stádií dále než jenom dvojnásobně ovulovat), nepřináší jistotu dvojčat, v praxi pak ta dvojčata čeká cca každá pátá žena a ještě méně jich je zvládne přes první trimestr. Takže i při případné vícenásobné ovulaci riziko samozřejmě je (neb dvojvaječná dvojčata se rodí, že), ale rozhodně to není automatické a ani jejich početí nezaručuje, že to vybojují obě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3987
20.8.23 21:47

Já taky s mladší dcerou otěhotněla hned po vysazení a byla jedna, ale to jsem brala HA 2 rok. Teď jí beru 9 let, tak snad se povede jedno 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
20.8.23 22:33

Ahoj :) Ja vysadila antinu po 13 letech, prisla superovulace a ano, dvojcata mam. Otehotnela jsem 3.tyden po vysazeni. Mam jednovajecne kluky, ALE! Ja sama jsem z dvojcat, ale dvouvajecnych. Ty by s dedicnosti nic spolecneho mit nemela. No pak ale mame dalsi jednovajecna v rodine. Dva bratranci a dve sestrenice 😅 Muj bracha dvojce ma dve deti a ma je zvlast po jednom kousku 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3987
20.8.23 22:39

@didinka123 no ty mi dáváš :D ale u tebe je to určitě dědičností :lol: a u mě doufám bude jedno. Chceme třetí a už to je na manžela až až, takže mít 4, by ho asi švihlo a přiznám se, že mě taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11241
20.8.23 22:41
@didinka123 píše:
Ahoj :) Ja vysadila antinu po 13 letech, prisla superovulace a ano, dvojcata mam. Otehotnela jsem 3.tyden po vysazeni. Mam jednovajecne kluky, ALE! Ja sama jsem z dvojcat, ale dvouvajecnych. Ty by s dedicnosti nic spolecneho mit nemela. No pak ale mame dalsi jednovajecna v rodine. Dva bratranci a dve sestrenice 😅 Muj bracha dvojce ma dve deti a ma je zvlast po jednom kousku 😅

Jednovajecna dvojcata prece nejsou ze super ovulace. Ta jsou z jednoho vajicka
Mas to naopak. Dvouvajecna jsou naopak dedicna, dedi se ta ovulace vice vajicek po zenske linii. Samozrejme ne pokazde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
20.8.23 22:42

@Ewista dvojcata jsou moc fajn 😅 Hele jestli tri nebo ctyri deti, to se uz ztrati 😅 Kdybych nemela prvni dvojcata, tak bych take brala tri. Ale ted vidim, ze mi oni dva bohate staci 😅 Jsou narozeni na Vanoce, budou jim 4 roky. Ja mam po teto zkusenosti splneno a miminko chci jen pujceni 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
20.8.23 22:44

@Tarena pravda, otocila jsem to. Ale jednovajky dedicne nejsou i kdyz je v rodine mame :) Coz svadi rict, ze ano, ale ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí