Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj ženy,
hledala jsem toto téma, ale byli to všude spíše starší, tak jsem založila nové ![]()
Popíši Vám krátce svůj příběh a byla bych ráda, kdyby někdo, kdo už je o trošičku dál mi k tomu řekl jeho zkušenosti a rady.
HA beru od svých 14 let. Žádné problémy jsem nikdy neměla. Vše probíhalo naprosto v pořádku, bez bolestí, menstruaci jsem měla na minutu přesně, myslela jsem si jak jsem v pořádku a, že je vše ukázkové. Problém nastal v březnu konkrétně 9.3.2015, kdy jsem si vzala poslední prášek HA s tím, že jsme se s manželem rozhodli začít pracovat na miminku.
Začalo to tím, že jsem nedostala menstruaci. Po měsíci jsem si samozřejmě myslela, že jsem těhotná, když jsem MS nedostalam říkala jsem si jaká to je rychlovka atd. naivka
. Takže jsem zkoušela TT vše samozřejmě negativní. V květnu po 2 měsísích jsem šla k Dr. už mi to přišlo divné, tam mi přišli dle UTZ na cysu 5×6 cm, která mi o týden na to, co jsem se to dozvěděla praskla sama, takže se nic zásadního neřešilo.
Po tom začali následovat měsíc co měsíc injekce Agolutinu na vyvolání MS, poprvé jsem měla strašné bolesti a silnou MS, další měsíce až do ted už je to krátké a bez jaékoliv bolesti. Paní Dr. mi v srpnu sdělila, že se jedná o PCO a nasadila Clostilbegyt. Dne 15.9 jsem šla na injekci Agolutinu, 20.9 přišla MS a trvala 3 dny. Jako obvykle, Clostilbegyt jsem brala 1–0–1, 3–7 DC.
V pátek jsem byla na UTZ, kde mi bylo řečeno, že clostík nepomohl a vše je jako předtím. Takže zbývá jen jedno drilling vaječníků. Zítra se jdu objednat…
Pomohl Vám někomu holky k vytouženému mimísku?
Budu ráda za každý komentář a zkušenost. ![]()
Jen se zeptám, před HA jsi měla menstruaci naprosto pravidelnou?
@Niki.F. píše:
Ahoj ženy,hledala jsem toto téma, ale byli to všude spíše starší, tak jsem založila nové
Popíši Vám krátce svůj příběh a byla bych ráda, kdyby někdo, kdo už je o trošičku dál mi k tomu řekl jeho zkušenosti a rady.
HA beru od svých 14 let. Žádné problémy jsem nikdy neměla. Vše probíhalo naprosto v pořádku, bez bolestí, menstruaci jsem měla na minutu přesně, myslela jsem si jak jsem v pořádku a, že je vše ukázkové. Problém nastal v březnu konkrétně 9.3.2015, kdy jsem si vzala poslední prášek HA s tím, že jsme se s manželem rozhodli začít pracovat na miminku.Začalo to tím, že jsem nedostala menstruaci. Po měsíci jsem si samozřejmě myslela, že jsem těhotná, když jsem MS nedostalam říkala jsem si jaká to je rychlovka atd. naivka
Budu ráda za každý komentář a zkušenost.. Takže jsem zkoušela TT vše samozřejmě negativní. V květnu po 2 měsísích jsem šla k Dr. už mi to přišlo divné, tam mi přišli dle UTZ na cysu 5×6 cm, která mi o týden na to, co jsem se to dozvěděla praskla sama, takže se nic zásadního neřešilo.
Po tom začali následovat měsíc co měsíc injekce Agolutinu na vyvolání MS, poprvé jsem měla strašné bolesti a silnou MS, další měsíce až do ted už je to krátké a bez jaékoliv bolesti. Paní Dr. mi v srpnu sdělila, že se jedná o PCO a nasadila Clostilbegyt. Dne 15.9 jsem šla na injekci Agolutinu, 20.9 přišla MS a trvala 3 dny. Jako obvykle, Clostilbegyt jsem brala 1–0–1, 3–7 DC.
V pátek jsem byla na UTZ, kde mi bylo řečeno, že clostík nepomohl a vše je jako předtím. Takže zbývá jen jedno drilling vaječníků. Zítra se jdu objednat…
Pomohl Vám někomu holky k vytouženému mimísku?
Ahoj, omlouvám se, předchozi příspěvek jsem zvojtila. Nechci ti říkat drilling ano nebo ne, jen moje zkusenost: byla jsem na drillingu, následovalo IVF, vaječníky vůbec nereagovaly, v tomto směru to vůbec nemělo smysl a účinek operace je prý jen půl roku. Jediné plus co jsem z toho měla, že mi uvnitř vše při te příležitosti zrevidovali a vyloučili endometriozu, srusty a neprůchodnost vaječníků, tak v tomhle to smysl mělo.
@Niki.F. mě driling pomohl. První menstruace po drilingu byla zároveň poslední a hned jsem otěhotněla
Druhý prcek byl hned na podruhý. Byla jsem rok a třičtvrtě po drilingu a stále vše v pořádku. Dnes jsem po drilingu 4 roky a ovulaci mám každý měsíc. Sice bolestivou, ale mám. A MS na den přesnou.
Ahoj Adélko, MS jsem před HA vůbec neměla pravidelnou, dostala jsem ji poprvé a tak strašně silnou, že jsem 2× denně litala do nemocnice na injekce, hned po téhle mé první MS mi Dr. nasadila HA.. ![]()
@Pekoni
Ahooj,
no tak paráda, to jsou dobré zprávy.. Já se toho bojím, každy říká neco jiného… Štve mě ten účinek.. Že to neni napořád
když už jsou kolem toho takové starosti… Tak uvidíme jak to dopadne mně…
Já ovulace jeste neměla… Tak doufam, že bude opravdu příčina jen tady… ![]()
@Niki.F. já před drillingem taky neovulovala. Dr mi taky říkal, že to má účinek tak ten půlrok. No může to být i mnohem dýl
Jako u mě. A toho drillingu se neboj. není to nic hrozného. Aspon ti to tam vše zkontrolují, když už tam budeš.
Zdravim vsechny. Prosim byla jste nektera na drillingu opakovane? Byla jsem pred skoro 4 lety a zvazuju, ze bych sla znovu. Jde to?
@Bobby ahoj,
já jsem byla v prosinci 2015 a teď v červnu 2016. Po půl roce a nepomohlo mi to ani v rozjetí MS, mám pco.
@Niki.F. Ja mam taky pco…poprve mi to pomohlo, tak bych to chtela zkusit znovu…diky za info
Zdravím, byla jste tady některá na drilling vaječníků v caru ve Zlíně? Nabídli vám to sami? Mám pcos a dočetla jsem se o tomto zákroku, mám za sebou dva cykly s clostylbegydem a neúspěšně, teď budu stimulovat s femarou.. Platí to pojišťovna? Mám revírní a ta třeba nehradí IUI..:( Děkuji za informace… ![]()
Revirni by mela iui taky platit
muzes se domluvit normalne v nemocnici aby ti to udelali, v caru ti nejspis daji zadanku kdyz se s nima domluvis…ve Zline jsou v pohode myslim, ze to problem nebude…
@Bobby Děkuji za info, právě že mi řekli, že jako jediná pojišťovna to nehradí, tak nevím no
![]()