Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, 9.7 jsem byla na přerušení těhotenství, plod narostl a zmizela mi plodova voda. Minulý týden jsem si byla pro výsledky které ukazují že byla špatná placenta. Měla jsem ucpané nějaké kanálky kterýma jde výživa miminku. Předevčírem jsme s přítelem měli sex a trochu nám to ujelo. Poté jsem zjistila že mám plodné dny. Tak by jsem de chtěla zeptat zda má někdo zkušenosti s tím, že byl na přerušení kolem 25 tt a další těhu přišlo po třech měsících a zda s tím byl nějaký problém. Děkuji Katka
@Kaculii byla jsem na přerušení ve 22tt (kvůli infekci a odtoku plodovky) a otěhotněla plánovaně po 2 měsících. Všechno naprosto v pohodě, žádný problém, výsledku budou brzo 2 roky a už máme i další kousek.
@Hoa Mai Teda tak to gratuluji
A neměl s tím třeba dr nějaký problém? Jak ti těhotenství pak probíhalo? Třeba těhotná nebudu ale člověk nikdy neví první těhotenství bylo plánované ale vyšlo hned na první pokus. Miminko by jsme chtěli ale zároveň se bojíme.
Otěhotněla jsem po 2.menstruaci a máme miminko v pořádku u sebe a pani doktorka vpoho, vše vždy pořádně prohlídla..Drzim palce a hodně štěsti a sil.
@vellunka Ahoj, tak to moc Gratuluji a přejeme hodně zdravíčka
Moc děkujeme
Chtěli jsme počkat, ale pokud by to vyšlo i tak a dotahneme to do konce budeme jedni z nejšťastnějších rodičů ![]()
@Kaculii No říkala jsem si, co mi na to řekne, protože doporučení bylo po tak dlouhém těhotenství 3-6 měsíců pauza, ale neřekla ani popel, jen mi pogratulovala. Těhotenství pak bylo úplně v pohodě, normálně jsem celou dobu chodila do práce, jezdili jsme na výlety a dovolenou, cítila jsem se naprosto fit a rodila jsem ve 40tt.
Přeju, aby to vyšlo, i když to bylo neplánované a neboj, dobře to dopadne. To, co se ti stalo a podobné problémy jsou poměrně vzácné, je dost malá pravděpodobnost, že by se to opakovalo.
@Hoa Mai plánované bylo ale až dyl..
mě řekl doktor půl roku
uvidíme co z toho bude
a byla jsi nějak víc hlidana?? To tě nebrali jako rizikovku že jsi chodila do práce?
@Kaculii ono je to takové doporučení „pro jistotu“, počkat půl roku. Ale někteří doktoři zase říkají, že stačí dodržet šestinedělí, že to delší čekání je přežitek a že prý je naopak lepší to zkoušet dřív, že je tělo na těhotenství nachystané a otěhotnění bývá snadnější.
Já jsem nijak víc hlídaná nebyla, potratila jsem kvůli infekci a to nejde nijak moc uhlídat. Já jsem o té infekci vůbec nevěděla, neměla jsem žádné příznaky, až pak mi z ničeho nic praskla ta voda. Ale ani doktor by to nepoznal, to nejde vidět na UTZ, musela bych mít nějaké příznaky, třeba teplotu, výtok, bolesti…Jako rizikovou mě nebrali, druhé (i třetí) těhotenství se vyvíjelo naprosto normálně, nějaké válení doma by to stejně neovlivnilo a já bych ani nechtěla. 9 měsíců být zavřená doma musí být pěkně na palici, zbytečně bych se nervovala, v práci jsem neměla moc času zabývat se sebou.
Tys měla ale jinou příčinu potratu, tak se potom informuj, jaká je pravděpodobnost, že by se to mohlo opakovat, jestli se to dá podchytit častějšími kontrolami a jestli by to mohla pomoct pracovní neschopnost. Osobně ale zůstávat doma „jen tak pro sichr“ nedoporučuju.
@Hoa Mai No sama od sebe by jsem doma nezůstala vím jaké to je na hlavu ale v papírech mám napsáno velkým písmem že další těhotenství bude rizikové takže počítám s tím že mě nepustí. Doktor co mi předal zprávu mi sám říkal že budu víc hlidana ale že více mi řeknou na genetice kam jsem se objednávala na konzultaci. Jdu tam 19.10 tak uvidíme hlavně tam už by to bylo vidět tak by mi určitě řekl co a jak. Snad to bude dobré ale mám z toho tak nějak strach..