šupinky na hlavičce 4m dítěte

3845
21.7.05 11:41

šupinky na hlavičce 4m dítěte

Ahojky
Mám 4 měsíčního chlapečka a začaly se mu dělat na hlavičce jakoby tvrdé šupinky z kůže. Nevíte někdo co to je? Mají to i vaši drobečkové?
Jinak koupu ho v mýdle Nela batole…i hlavičku.
Díky za případný odpovědi
Lída a Ríša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
850
21.7.05 12:02

To je normální. Kubíček to taky měl.
Chce to jemně vyčesávat (opravdu jemně), přestala jsem používat koupel na hlavičku (postupně i na tělíčko), stačí čistá voda. A při olejíčkování tělíčka jsem přibrala i hlavičku, ale jenom malinko.
Postupně jsem všechny šupinky vyčesala a je klid.

Hodně štěstí.

Radka a Kubík (10m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
21.7.05 12:16

Ahoj,
nám je už 15 měsíců a máme to pořád. :D Ale pravidelně vyčesáváme - ono se to najednou nějak objeví. Dobré je taky několikrát za den omývat odvarem ze slézu (květ slézu). Trošku to namokvá a lépe se to vyčesává. V lékarně si kopím květ slézu (sypaný), udělám „čaj“ a potom vatovýma čtverečkama chvilku nanáším na hlavu - a potom češu.

Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
21.7.05 12:41

Nám se to taky čas od času objevovalo a pediatrička nám doporučila namazat pořádně hlavu olejem na 2 až 3 hodiny, potom pořádně vyčesat (prý se nemám bát zatlačit) hustým tvrdším hřebenem nejlépe všiváčkem. A pak pochopitelně mastnotu umýt šamponem. Já se toho všiváčku bála, že malé poškrábu hlavičku tak jsem si sehnala hřebínek od chicca, je taky hustej, ale má na koncích zubů takové ty „kuličky“ proti poškrábání. A na fontanele jsem se taky trochu bála, tak tam jsem moc netlačila, takže nám tam často šupinky zůstaly. Jinak se všechno krásně vyčesalo.
Bludička + Kamča 25 měs. + Škvrček 20+0tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
21.7.05 13:12

Ahoj Lido, nam je neco malo pres rok a mame supinky taky :(
Zkousela jsem kazde koupani namazat hlavicku olejem a vycesat vsivackem, ale moc to nepomahalo. Ted hlavicku neolejuju, ale kdyz mala pije z lahve mliko pred spanim, tak je rukou vyndavam pryc. Prijde mi, ze to pomaha nejvice :D ale stejne jeste par jich mame :cry:
Pry samy zmizi do roka a 1/2 :! Je to pozustatek z plodove vody.

Simona&Kristy(rok a neco)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.7.05 13:26

Ahoj,
mému Vojtovi se objevily po ukončení kojení, nejdřív jsem myslela, že je to kojenecká šupinatá vyrážka, ale pořád se rozšiřovala, tak jsme šli na kožní a je z toho diagnostikovaný atopický ekzem.
Doporučeno je promašťování olejem / nejlépe slunečnicovým z lékárny/, při zhoršení používáme namíchaný smradlavý šampon.
Ale třeba to bude ve vašem případě jen ty obvyklé šupinky :-)
 Jolka

• Citovat
  • Upravit
2239
21.7.05 13:45

Nam samotne olejickovani nepomohlo, takze po mesici jsme zacali vycesavat hustym tvrdym hrebinkem. Nekdo to tady uz psal, ze pro miminka jsou s kulickama na konci. My jsme nepritlacili, ale vzala jsem to takovym smerem, kterym se nejlepe odlupovaly supiny. Po tydnu vycesavani mame uz nekolik mesicu pokoj…Terik a Charlie 7.5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iri
141
21.7.05 13:48

Ahoj, tak naši holčičce se držely stroupky tak do 8m a pak se začaly samy vytrácet. Hlavičku jsme myli Johnsnem na tělíčko a jelikož má na hlavičce jen pár vlásků, tak jsme to ani tolik nečesali. Nelam si s tím hlavu, určitě to začne pomalu mizet.. :D
Iri+Mery 11m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
21.7.05 13:57

Ahojky.

Nám je téměř 9 měsíců a šupunky máme taky…i když jen nepatrně a občas. Když se oběví namažu Nelince tak 2 hodiny před koupáním olejíčkem..mám mandlový od eone , přírodní…dr. ti taky může napsat nějaký sterilní.....pak hlavičku normálně umeju, po:,–(im si Nelču na klín, vyjmečně ji povolim telku :D …to je zaujatá a drží :D a češu a češu, používám malinkatej hustej hřebínek, nebo kartáč…někdo doporučuje též všiváček, nebo jemnej kartáček na zuby. Vždycky tohle udělám dva dny po sobě a je to zase načas pryč.
Hodně zdaru :P .

Sandra + Nelinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
21.7.05 15:57

Lidka, tie supinky nie su nahodou zltkaste? Ak ano moze ist o seboreu..To mala moja holcicka v oboci a teraz sa jej to ma na hlavicke. Doktorka nam na to predpisala Holtovu mast, no kedze strasne smrzi a vdzy je vsetko z nej spinave, tak som ju nepouzivala :wink: . Natierala som jej tie"supinky" olejickom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.7.05 16:29

ahoj meli jsme tento problem take. Olejicek nezabral. Doktorka nam napsala recept na Excipial U lipolotion obsahuje ureu 40mg. Dvakrat jsme pres noc natreli druhy den vycesali a je klid. Take po odstraneni supinek zacali krasne rust vlasky. Petra

• Citovat
  • Upravit
2318
21.7.05 20:51

Tak nám na plávání poradili umýt vlásky Nizoralem a zabralo to. Od umytí (stačilo jednou) do teď, což je asi 5 měsíců, máme pokoj a nemusela jsem nic vyčesávat. Šupinky samy opadaly. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
21.7.05 20:55

Ahojky, nám je šest měsíců a máme je taky. Vyčesávat nejdou, takže se je postupně snažím OPATRNĚ vyndavat. Jde to pomalu, ale už jich tam má asi tak o polovinu méně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
21.7.05 22:10

Ahoj
Přesný postup, jestli ho někdo nepsal je tento :
namazat olejíčkem (ideální dětský např. Aviril), nechat působit 12-24 hodin, potom jemně vyčesat aby se stroupky uvolnily a pak umýt.
No a zse dokola :)
Kolikrát je třeba vše uopakovta je těžko říct. za chvíli to bude dobré, ale po čase se zase udělají. za chvilku už ale poznáš že se chtějí udělat a jením kolečkem - mazat-česat-mýt to bude pryč.
Kdyby to mokvalo, chce to nějaký roztok od dr.
My s nimi bojujeme taky, úspoěšně, že nejsou vidět, ale neúspěšně, že se vrací

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2026
21.7.05 22:45

ahojky,

neboj nejsi v tom rozhodně sama mi je máme taky ted nám bude rok a už máme dost vlásku tak to neni vidět ( je jich teda min). Ale když byl menší tak mi doktorka předepsala nějakou mastičku fakt mastnou. potřít a chvilku nechat působit a pak vyčesat nebo otřít ale nečim hrubšim aby to šlo. nebo se to dává přes noc do čepice ale to se mi moc nezamlouvalo aby spal z mastnou hlavou. Tak že se s tim netrap ono to za čas zmizí Laky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí