Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Milé zasvědcené maminky,
ve světě se praktikuje sušení pupečníku ve tvaru srdce.. přijde mi to jako krásná památky na nádherný den kdy jsem přivedla na svět své dítě.. máte jej někdo uchovaný??, popřípadě nějaké tipy jak na to?
děkuji.. názory rýpalek mě fakt nezajímají a prosím ať raději nereagují.. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@NikSo Krásná památka na den, kdy jsem porodila své dítě? Ten den mi připomíná můj syn. A slouží mi k tomu i foťák
přijde mi to zvláštní
a nerýpu, jen jsem dost překvapená ![]()
Tak na tohle já teda nejsem, jak psala @Halibar, krásná památka je přece mé dítě. Nevím, já mám památky na své dětství typu: první dudlík, ponožtičky, botičky, mléčné zoubky, ustřihnuté copy, atd… Ale usušený pahýl cévy? No nevím ![]()
Každý to máme jinak..ve světe celkem dost často praktikovano..v Česku je to teprve na začátku..me se to libi a budu rada když se ozve maminka ktera ma nejakou zkusenost..
Dost pochybuju o tom, ze by se ti tady ozval nekdo, kdo by to praktikoval. Tak maximalne domarodky, ktere si schovavaji celou placentu. V porodnici je nerealne, aby ti pupecnik schovali.
Nejdřív čtu o placentě ted o pupečníku co bude příště???…nechtěla bych si schovávat ani jendo.
My sme nechvali pahyl pupecniku odpadnut, neodrezali ho..bol to puch jak od ropuch a to bol uplne suchy..takze si nevim predstavit schovat a susit cely pupecnik, nevim no..potencionalny zdroj infekcie.. ![]()
A hlavne pri porode v nemocnici, by Ti ho nikto nedal..
Syna pustili domů z porodnice s pupečním pahýlem, za 14dní mu doma odpadl, mám ho schovaný i s tou svorkou, ale nic na vystavení to není ![]()
Jasně, každý výplod mateřského zmimonění budeme opakovat, hlavně, že je to ze světa.
Sušená krvavá céva zatočená do tvaru srdíčka, tvořeníčko
.Mě to připadá nechutné
Největší trvalou památkou je dítě samotné, jak tu holky psaly. Matky, víte jak se projevuje mateřské zblbnutí? Takto. Dejte si mokrý hadr na hlavu a znormálněne. Pak se nedivte, že jsou ženské v určitém období považovány za, ehm, hloupé.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat