Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@NikSo Nj, jenže v nemocnici je to bráno jako biologický odpad a oni musí dodržovat svoje pravidla. Myslím, že z hygienického hlediska je to neproveditelné a pochybuji, že takovou alternativní porodnici v ČR najdeš
Leda bys rodila doma a vše si udělala dle svého, ale je pak na zváženou, jestli takový risk za pro Tebe milou památku stojí ![]()
@Burj Chalifa píše:
Nekritizuji, vyjadřuji názor. Od toho je diskuse, svobodná diskuse. O Tvoji lítost vážně nestojím
@Nuníček jsem zdravotník a vim jak se zachazi s biolog. materialem a taky vim ze pokud lide chcou vzdy se nejak domluvi.. ![]()
@NikSo tak to už aby jsi začala hledat porodnici, kde budou chcout něco takového udělat. jak by sis to představovala? Technicky. na sále porodíš, někdo pupečník odstřihne a co s ním udělá? Dá ho do pytlíku a předákomu? Doprovodu, který to odnese ihned z porodnice? A doma dá někam sušit? Protože než ty se vrátíš z porodnice, je z toho smrdutá hnijící hmota.
@Nuníček ano..třetí osoba je dulezita..ovšem to uz je moje vec jak si to zaridim..chtěla jsem ziskat jen informace od nekoho kdo uz pupecnik doma ma anebo vi o tomto ttématu více..
@pet01 píše:
k cemu to pak jako slouzi? Az me chytne sentimentalni nalada tak si pujdu vyndat ze skrine a prohlidnout pupecnik ve tvaru srdce, misto abych se mrkla na fotky nebo video?
To se věší na zeď - jako dekorace ![]()
@donaga píše:
Návrat k přírodě… K tématu mě napadlo jen jedno, placentu sníst, pupečník uchovat na věčnou památku, a když se narodí postižené dítě, tak ho v rámci zachování přírodních principů sežrat taky, zvířata to přece u slabších kusů dělají také.
Přemýšlím, jak mě má matka vůbec mohla mít ráda a vzpomínat na mé dětsví, když si neusušila pupečník. Asi byla nějaký divný mutant či co… ale já jsem ráda a štastná za to, že byla taková, jaká byla
Doporučila bych na památku usušit vše, co z matky vyleze při porodu. Nač troškařit ![]()
Teda tohle jsou nápady, nechápu. Já byla ráda, zr už jsem konečně porodila. A ještě se zajímat o pupecnik a placentu, to by mě mohlo. Mě by zajímalo, co s tím ornamentem budeš dělat? Vždyt to musí smrdět.
@donaga zvířata jedí placentu proto, ne že by byla výživná, ale protože jí nedokáží jinak zlikvidovat a smrdící placenta placenta by přilákala predátory k mláďatům. Člověk jí placentu, protože je prase a už neví, co by roupama vymyslel. Vyrábí z toho kapsle a tinktury a já nevím co, nějaká firma s velmi dobrým knowhow se na tom pakuje a některé…matky tomu podlehnou a ještě si o ostatních myslí, že jsou tupé a nerozumí tomu. Tak to prostě je. ![]()
Pojídání placenty se v západních kulturách často setkává se zdviženým obočím, zesměšňováním, případně je rovnou označeno jako kanibalismus. Jenže v tradiční čínské medicíně se placenta užívá už od 16. století a je v zemi velmi populární dodnes. Tento orgán totiž obsahuje spoustu jedinečných látek, které mají pozitivní vliv na zdraví, zahojení a pohodu novopečené maminky.
Kromě Číny je placenta vyhledávaným podpůrným lékem také ve vietnamské, maďarské a italské kultuře.
takže názor @terinka4444 je zcela zcestný..
zatím reagují jen samé puritánky, připomíná mi to středověk.. vyčníváš, upálíme tě na hranici…
v dobách našich maminek byl muž u porodu neakceptovatelný, teď je to normální..nebuďte milé dámy tak zarputilé a když se vám to nelíbí tak se o to nezajímejte, nikdo vám to nenutí..
@donaga píše:
@terinka4444 Tak po informaci, proč zvířata jedí placentu, už nechápu pojídání placenty u lidí vůbecLeda že by matka měla měla laktační psychozu a bála se predátorů
Kdo nejí placentu není správná matka ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat