Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Burj Chalifa to asi mluvite sama za sebe protoze jen člověk ktery o tom nic mevi muze napsat tak hloupý koment..ja jsem z toho byla nejdřív taky v rozpacich ale po dukladnem prostudovani me toto zaujalo a hledam maminky se stejnem nazorem..vas mile damy ktere pouze kritizujete protoze nemate asi zrovna nic lepšího na práci je mi uprimne lito..
@TinaAn ano nevypada to na prvni pohled nic extra ale ta myšlenka je hezka..
No vidíš a hned v nemocnici může vzniknout nové pracovní místo tvořiče ornamentů z pupečníku. Za úplatu Vám ihned po porodu vytvoříme motiv, jaký si budete přát - kytičku, motýlka, srdíčko ![]()
Nevím, nerozumím tomu, ale z Tebe budou mít v porodce radost. Hned co porodíš miminko je budeš úkolovat, aby Ti tvarovali pupečník a dělali kapsle z placenty?
![]()
@NikSo píše:
@Burj Chalifa to asi mluvite sama za sebe protoze jen člověk ktery o tom nic mevi muze napsat tak hloupý koment..ja jsem z toho byla nejdřív taky v rozpacich ale po dukladnem prostudovani me toto zaujalo a hledam maminky se stejnem nazorem..vas mile damy ktere pouze kritizujete protoze nemate asi zrovna nic lepšího na práci je mi uprimne lito..
Nekritizuji, vyjadřuji názor. Od toho je diskuse, svobodná diskuse. O Tvoji lítost vážně nestojím ![]()
@Koty píše:
No vidíš a hned v nemocnici může vzniknout nové pracovní místo tvořiče ornamentů z pupečníku. Za úplatu Vám ihned po porodu vytvoříme motiv, jaký si budete přát - kytičku, motýlka, srdíčko
Nevím, nerozumím tomu, ale z Tebe budou mít v porodce radost. Hned co porodíš miminko je budeš úkolovat, aby Ti tvarovali pupečník a dělali kapsle z placenty?![]()
![]()
@NikSo píše:
@Koty oboji si zaridim sama..jen chci aby mi to bylo vydáno..
Obávám se, že vydáno ti to nebude, je to biologický materiál, který se likviduje podle přesně daných pravidel, je to potenciálně infekční (stejně jako žlučník, slepé střevo, amputovaná noha apod.). Já jsem třeba chtěla, aby malému pupeční pahýl seřízli ještě v porodnici, že to domů nechci.
@NikSo Nj, jenže v nemocnici je to bráno jako biologický odpad a oni musí dodržovat svoje pravidla. Myslím, že z hygienického hlediska je to neproveditelné a pochybuji, že takovou alternativní porodnici v ČR najdeš
Leda bys rodila doma a vše si udělala dle svého, ale je pak na zváženou, jestli takový risk za pro Tebe milou památku stojí ![]()
@Burj Chalifa píše:
Nekritizuji, vyjadřuji názor. Od toho je diskuse, svobodná diskuse. O Tvoji lítost vážně nestojím
@Nuníček jsem zdravotník a vim jak se zachazi s biolog. materialem a taky vim ze pokud lide chcou vzdy se nejak domluvi.. ![]()
@NikSo tak to už aby jsi začala hledat porodnici, kde budou chcout něco takového udělat. jak by sis to představovala? Technicky. na sále porodíš, někdo pupečník odstřihne a co s ním udělá? Dá ho do pytlíku a předákomu? Doprovodu, který to odnese ihned z porodnice? A doma dá někam sušit? Protože než ty se vrátíš z porodnice, je z toho smrdutá hnijící hmota.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat