Sušený pupečník

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
1483
21.9.14 08:29

@Burj Chalifa to asi mluvite sama za sebe protoze jen člověk ktery o tom nic mevi muze napsat tak hloupý koment..ja jsem z toho byla nejdřív taky v rozpacich ale po dukladnem prostudovani me toto zaujalo a hledam maminky se stejnem nazorem..vas mile damy ktere pouze kritizujete protoze nemate asi zrovna nic lepšího na práci je mi uprimne lito..

• načítám...
1483
21.9.14 08:32

@TinaAn ano nevypada to na prvni pohled nic extra ale ta myšlenka je hezka..

• načítám...
4346
21.9.14 08:35

No vidíš a hned v nemocnici může vzniknout nové pracovní místo tvořiče ornamentů z pupečníku. Za úplatu Vám ihned po porodu vytvoříme motiv, jaký si budete přát - kytičku, motýlka, srdíčko :mrgreen:
Nevím, nerozumím tomu, ale z Tebe budou mít v porodce radost. Hned co porodíš miminko je budeš úkolovat, aby Ti tvarovali pupečník a dělali kapsle z placenty? :think: :nevim: :zed:

• načítám...
4346
21.9.14 08:36
@NikSo píše:

Vřele doporučuji si uchovat jen tu myšlenku :kytka:

• načítám...
šmoulinka71
21.9.14 08:39
@NikSo píše:

Ty jo už když se dívám na tu tvojí profilovku, tak se děsím.

• Upravit
36504
21.9.14 08:40
@NikSo píše:
@Burj Chalifa to asi mluvite sama za sebe protoze jen člověk ktery o tom nic mevi muze napsat tak hloupý koment..ja jsem z toho byla nejdřív taky v rozpacich ale po dukladnem prostudovani me toto zaujalo a hledam maminky se stejnem nazorem..vas mile damy ktere pouze kritizujete protoze nemate asi zrovna nic lepšího na práci je mi uprimne lito..

Nekritizuji, vyjadřuji názor. Od toho je diskuse, svobodná diskuse. O Tvoji lítost vážně nestojím :lol:

• načítám...
4441
21.9.14 08:43
@Koty píše:
No vidíš a hned v nemocnici může vzniknout nové pracovní místo tvořiče ornamentů z pupečníku. Za úplatu Vám ihned po porodu vytvoříme motiv, jaký si budete přát - kytičku, motýlka, srdíčko :mrgreen:
Nevím, nerozumím tomu, ale z Tebe budou mít v porodce radost. Hned co porodíš miminko je budeš úkolovat, aby Ti tvarovali pupečník a dělali kapsle z placenty? :think: :nevim: :zed:
:mrgreen:
k cemu to pak jako slouzi? Az me chytne sentimentalni nalada tak si pujdu vyndat ze skrine a prohlidnout pupecnik ve tvaru srdce, misto abych se mrkla na fotky nebo video? :mrgreen:
  • načítám...
1483
21.9.14 08:44

@Koty oboji si zaridim sama..jen chci aby mi to bylo vydáno..

• načítám...
36504
21.9.14 08:45
@NikSo píše:

To, že chceš, ještě neznamená, že Ti někdo vyhoví.

• načítám...
1248
21.9.14 08:55
@NikSo píše:

Obávám se, že vydáno ti to nebude, je to biologický materiál, který se likviduje podle přesně daných pravidel, je to potenciálně infekční (stejně jako žlučník, slepé střevo, amputovaná noha apod.). Já jsem třeba chtěla, aby malému pupeční pahýl seřízli ještě v porodnici, že to domů nechci.

• načítám...
4346
21.9.14 08:57

@NikSo Nj, jenže v nemocnici je to bráno jako biologický odpad a oni musí dodržovat svoje pravidla. Myslím, že z hygienického hlediska je to neproveditelné a pochybuji, že takovou alternativní porodnici v ČR najdeš :nevim: Leda bys rodila doma a vše si udělala dle svého, ale je pak na zváženou, jestli takový risk za pro Tebe milou památku stojí :think:

• načítám...
69235
21.9.14 08:58
Tady prostě kdo má opačný názor, jako že je přinejmenším nechutné uchovávat kus uschlé tkáně ve tvaru srdce tak je nepřjícný, zlý nebo hloupý, nesečtělý a nesvětový.
Každopádně u nás je to biologický odpad a jako takový ho nemocnice nevydává. Tedy úchylky jsou fakt různé, ale některé vyčnívají nad ostatními.
@Burj Chalifa píše:
Nekritizuji, vyjadřuji názor. Od toho je diskuse, svobodná diskuse. O Tvoji lítost vážně nestojím :lol:
  • načítám...
1483
21.9.14 08:59

@Nuníček jsem zdravotník a vim jak se zachazi s biolog. materialem a taky vim ze pokud lide chcou vzdy se nejak domluvi.. ;)

• načítám...
1248
21.9.14 09:01
@NikSo píše:
@Nuníček jsem zdravotník a vim jak se zachazi s biolog. materialem a taky vim ze pokud lide chcou vzdy se nejak domluvi..  ;)

Jistě, ale to tam budeš muset mít někoho opravdu dobrého známého a někoho kdo to ihned odnese pryč mimo špitál.

• načítám...
69235
21.9.14 09:02

@NikSo tak to už aby jsi začala hledat porodnici, kde budou chcout něco takového udělat. jak by sis to představovala? Technicky. na sále porodíš, někdo pupečník odstřihne a co s ním udělá? Dá ho do pytlíku a předákomu? Doprovodu, který to odnese ihned z porodnice? A doma dá někam sušit? Protože než ty se vrátíš z porodnice, je z toho smrdutá hnijící hmota.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100

• (4.9) + 36 recenzí

Poradna porodní asistence