Sušička prádla- vyplatí se koupit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
71
14.1.05 13:43

Ahoj holky,

:P prikláním se k Monis, k AEG a ke komínku. V práci jsme to tak meli vyresené a hodne místa se tím usetrí, ale to snad ani nemusím psát. Doma je to o neco horsí, v koupelne není místa, tak máme zabudovanou pracku v kuchynské lince. Tento rok se musíme stejne poohlédnout po vetsím byte, takze urcite budeme resit pracka + susicka do komínku. Mycka je bezva vec, ale asi az nás bude víc. Zatím si hrajeme na rucní mycku a susicku spolecne, takze nám to nezabere tolik casu.
Tak investujte do neceho porádného, at nemusíte volat vecne opraváre!!!
Iva a Michael 33tt :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.1.05 15:52

sušička pradla

ahoj ,ja mam sušičku téměř 2 roky a žehlím tak 3 do roka a to jen lněné ubrusy.prádlo musím složit hned po usušení jinak je zmačkané ale potom stačí sušičku na pár minut znovu zapnout a je to v pohodě.mám značku whirpool a je samostatná.sice zabere místo,ale nechá se v ní v pohodě sušit 5kg prádla najednou.v německu a dál na západ se nová nechá koupit v prodejnách 2.jakosti,jsou třeba trošku odřené,…cena je pak podstatně nižší než v čechách.mě stála 6500 kč a stála zato,tady ta samá v té době stála kolem 20000 kč. luka

• Citovat
  • Upravit
1255
14.1.05 19:19

Ahojky,

taky se chystáme koupit sušičku a tak jsem vděčná za tuto diskuzi. Děti špiní kosmickou rychlostí a prádlo nestíhá schnout. Venku nesuším, protože mi to prádlo už tak nevoní, navíc mě nebaví hlídat jestli někdo nezačne pálit seno a spol a taky protože mám děti alergické a sušení venku není úplně OK.

Zajímalo by mě jestli máte sušičky kondenzační nebo odvětrávací a jaké značky.

Jinak myčku máme AEG a nemůžu říct ani půl slova. Je to můj zachráce. Dávám tam teda vše i hrnce, takže když vařím tak umývám denně. Mytí hrnců nesnáším, to že zaberou místo mi nevadí, protože nemám ráda, když nádobí leží dlouho v myčce.

Děkuju za všechny rady a tipy
AJKA, Lenička 2,5 roku a Lukášek 4,5 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
14.1.05 20:34

Ahoj Ajko,
jako bys mi ze srdce mluvila…O sušičce zatím jen uvažujeme (chci samostatnou), ale ta myčka, to je poklad :D Přesně jak říkáš nenávidím mytí hrnců to snad bych ještě opláchla hrneček :? a i když jsem přes týden jen sama s prckem zapínám 2× týdně. Nasbírají se hlavně ty hrnce - vařím- i hrnečky z kávy jak se s kámoškama slejzáme :D a různé drobnosti. Než jsem myčku koupila pořád jsem na doporučení kup si to nebudeš litovat odpovídala, ale tu trochu nádobí po nás 2 přece zvládnu, a teď bych myčku nedala za nic 8O No jo není nad domácí „pomocníky“,že :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
14.1.05 21:05

Ahoj Ajko,

my mame susicku kondenzacni s tim, ze by se to melo dat napojit na odpad, ale nijak o tom neuvazujem. Po kazdem suseni vycistim filtry - takove sitko pri vstupu a velke kulate ve dvirkach - tam je vzdycky uplny filc :roll: a vyleju vodu s nadobky. Pry by z toho mela byt destilka, ale jak pouzivam avivaz tak to voni a proto bych to nedoporucovala ani do zehlicky ani na kytky :oops:
Jinak prave pro alergiky je moc vhodna :) Tak preji dobry vyber a samou spokojenost.
 MAA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
14.1.05 22:13

Ahoj Monis,

chci se zeptat, to tu sušičku máte na té pračce normálně jen tak postavenou a nebo je to na nějakém podstavci?
A jde takto postavit sušička libovolné značky na pračku jiné značky.
Já o sušičce také uvažuji a také máme malou koupelnu a tak jsem si říkala že bude asi lepší pračka se sušičkou. Jenže jak to tu tak čtu tak asi ne.

Dík, Simunka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
19.1.05 14:22

ahoj holky,chtela jsem se zeptat ,premyslim,ze si poridime mycku,ale manzel me porad odrazuje,ze pry se dotoho musi davat drahe tablety atak.Tak se chci zeptat,co se vsechno dava do mycky a nakolik to prijde?Nemam s tim vubec zkusenosti,tak prosim poradte! :P :idea:
 Kaja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.1.05 15:23

Ahoj Kajo,
drahých tablet jsem se bála taky, ale není moc důvod. Do myčky se dává sůl, lesk a pak prášek na mytí (nebo místo něj ty tablety). Zní to, že je toho hodně, ale: lesk a sůl stojí cca stovku a dávají se jen jednou za dlouhou dobu (cca 6-12 měsíců) a prášku kupujeme velké neznačkové balení za myslím cca 200Kč, vydrží taky skoro rok, dává se do každého mytí. Prášek se ani nutně dávat nemusí, myje to i bez něj, ale proti pachům je to lepší. Lesk by se možná taky nutně nemusel, nevím, je to kvůli lepšímu usušení nádobí.
 Eva

• Citovat
  • Upravit
550
19.1.05 22:20

Ahoj Simunko,

pracku i susicku mame od stejne firmy, ale snad by v tom nemel byt problem, kdyby to tak nebylo, hlavne aby to pasovalo rozmerove :wink:
Pripadne se daji pouzit samolepku od 3M, ale zase si nejsem jista jestli by se pak vubec od sebe odtrhli kdyz by to bylo potreba.
Jinak nam tam zatim stoji volne a pri prani ani suseni se to nehybe, ale kdyz zaviram dvirka susicky - je treba trochu vic zatlacit, tak s tim nekdy trosku soupnu. Ale mame objednany mezikus s vysuvnou deskou a uz se na nej moc tesim :P
 Monca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
20.1.05 00:42

Ahoj holky, bezva diskuse :D
Jak to tak ctu, asi si tu susicku taky poridim, ackoliv jsem to puvodne nemela v planu :lol: Sice nezehlim ani ted, proste pradlo hezky povesim a pak uhladim, slozim a schovam, vyjimka jsou ubrusy a kosile , ale to se musi asi i ze susicky ne? Dulezite je nenechat pradlo preschnout. Ovsem jestli susicka i odchlupuje, tak to je zazrak, jen nevim nevim s tim zmensovanim pradla.................... 8O a taky jsem slysela, ze pak tak dlouho nevydrzi, ze se driv opotrebuje????????? :?

Jinak mycku jsem musela u manzela tvrde pro:,–(it a jsem moc stastna, neumim si to uz bez ni predstavit! Davam tam i hrnce, souhlasim s tim, ze je lepsi oplachnout hrnecek, nez drbat mastnotu :?
Kdyz se davaji tablety 3v1, tak uz tam nemusi byt nic jineho. Jsou ale drazsi. Zas ale rikal opravar, ze uplne staci, davat pulku :idea: cela tableta je zbytecna a navic to zanasi ty soucastky.
Kdyz se dava zvlast sul, staci koupit hrubozrnna (napr. aro, je i dost levnejsi), lestidlo je taky jen kvuli tomu oplachovani, aby tam nezasychaly kapicky a prasek staci asi tak cajova lzicka na jedno myti. Takze ta velka pixla (levna je fakt asi za 200Kc) vydrzi hooooooooodne dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
20.1.05 08:09

Jsem moc vděčná za tuhle diskusi. Moje představa sušičky byla ta, že z ní vytáhnu chuchvalec přesušeného pomačkaného prádla..... . Když jsem si včera tuto diskusi přečetla a navrhla doma koupi sušičky, manžel řekl, že mi to chtěl navrhnout už dávno, ale když prý vidí můj postoj k myčce nádobí, tak mi sušičku ani nenavrhoval. Na myčku už nemáme v kuchyni místo, ale sušička by mohla být v podstatě kdekoliv, ne právě jenom pračce, ne? Najednou mi to připadá jako geniální nápad, máme totiž dost vlhko v bytě a v baráku není sušárna. A navíc to odchlupování mi připadá úplně úžasné, to se v bytě ani tolik nepráší, že? Jupí, hned se jdu po nějaké poohlídnout. To bude manža koukat až se vrátí ze služebky :oops:
 Radka

• Citovat
  • Upravit
wej
579
20.1.05 08:41

Ahoj Monis,

chtěla jsem se tě zeptat, jestli tu sušičku a pračku máš v jedné zásuvce a současně zapnuté, nebo ta sušička potřebuje vlastní zásuvku nebo dokonce jistič, přece jenom je náročná na energii.

Díky Maruš

S tím opotřebením prádla, vlákna bavlny se prý ničí už od 1000 otáček při odstředění, a do sušičky musí být alespoň 800, tak třeba je to tím :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
20.1.05 11:35

Wej,

no my to mame vsechno v jednom, ale je fakt, ze manzel neco delal aby mohla bezet pracka i susicka zaroven, zeptam se ho co…

Radino,

no vidis to co mas doma za poklad :P U nas to byl v podstate taky napad manzela :D Akorat chce ted vyhazet temer vsechno obleceni, ze bude chodit v jednom a to si vzdycky vypere a ususi. I k vanocum jsem mela zakazano mu kupovat „mekky darky“ :oops: A me to zrovna tak jde… A taky jsem musela dost casto zasahovat, kdyz chtel susit treba jen jedno tricko :wink: No byl z ni uplne nadsenej a furt si s ni chtel hrat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.2.05 10:44

sušička

Chtěla jsem se zeptat : Má někdo konkrétní zkušenost se setem AEG (Lavamat 1046 El a Lavatherm CE sušička)? Objednala jsem si toto zboží, mají mi to v úterý přivézt. Je fakt, že mezi úzkými výrobky moc výběr nebyl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
12.2.05 11:08

Ahoj Luci,
mam pracku a susicku AEG, typ, ktery pises. Mam je uz pet let, jsem s nima nadmiru spokojena. Pradlo prakticky nezehlim, jen po ususeni okamzite slozim, ale necham jeste chvilku mimo skrin, aby poradne „odvlhlo“, je totiz prijemne teploucke… Pracka je take v naprostem poradku, za celou dobe provozu - 5× za vikend - s ni nebyl problem. Gratuluju tedy k vyberu, myslim, ze v tomto odveti se vyplati investovat do kvality. AEG mame i mycku, je take vyborna.
 Allen

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný