Sušička prádla- vyplatí se koupit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
16.2.05 13:22

sušička

Tu sušičku mám kondenzační Lavatherm CE. V koupelně bylo docela hodně teplo. Máme hodně malou koupelnu, tak asi to teplo nemělo kam utíkat, tak jsme pak otevírali, co se dalo.
Allen, poslední dobou to tu máme skoro jako soukromý chat, co? Já jsem ale moc vděčná za konkrétní rady. Vím, že než jsem si ten set chtěla koupit, tak jsem moc informací neměla. A už vůbec ne od někoho se stejným typem spotřebičů. Možná tak pomůžeme i dalším…

Mám opět dotaz: mohu běžné spodní prádlo, ponožky sušit na bavlna-suché do skříně? Nebo mám raději zapnout i to S - pro snížení teploty?

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
16.2.05 19:34

AHOJ
S - snižení teploty, šetrné - používám jen pro choulostivé materiály. svetříky, košile a tak (sušení trvá déle). Jinak takové to běžné spodní - bavlna :lol: a ponožky suším na normální sušení, tím myslím suché do skříně. Zatím se nic nestalo, občas mě ale vyděsí, jak moc je zanesený ten filtr. Říkám si, že by tím pádem mělo „ubývat“ toho oblečení, že jo. Ale nepozoruji nic podobného. Já mám suš odvětrávácí, do bytu asi nic moc, ale stavíme domek, tam se už počítá s odvětráním přímo ven. Jinak, kdybych měla před koupí dostatečné informace, možná bych šla do té kondenzační, ale nevím. Přítel měl zpočátku strach, že bude v bytě hrozné vlhko, ale říkala jsem si, že vyjde v podstatě nastejno, když to prádlo sušíš jen tak na stojanu v bytě, nebo v suš, která odvětrává do prostoru, že. Ale jsem spokojená, používám aviváž, potom je celý byt krásně provoněný.
Už se těším, až budu prát a sušit miminkovské oblečky… :) ..
 Allen

• Citovat
  • Upravit
1033
16.2.05 21:04

Holky poraďte mi prosím. Když budu mít sušičku v malé prádelně a nebudu mít žádné odvětrání, tak je vhodná ta kondenzační sušička?
Dívala jsem se na energetické parametry sušičky AEG Lavatherm CE a má docela vysoké hodnoty spotřeby a malou kapacitu. Nevadí Vám to?
A Lucaku v kterém internetovém obchodě jsi ji kupovala? Já už jsem si zjistila, kde je nejlevnější, ale nemám s nimi zkušenosti.
Jinak zase tak moc šetřit nechci, vloni jsem si kupovala přes internet pračku i myčky AEG, každá cca 15.000,–. I když neřekla bych, že to jsou nějaké zázraky, např. myčka myje stejně jako tchýnina za 10.000,–.
 Julda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wej
579
17.2.05 06:13

Ahoj,

sušičky mají všechny spotřebu C nebo horší, lepší nejsou. Prostě „žerou“ moc. Já mám sušičku na 6 kg, to bohatě stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wej
579
17.2.05 06:15

Zapoměla jsem odpovědět, vhodná je ta kondenzační.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.2.05 17:55

sušička

Do malého bytu je opravdu vhodná kondenzační sušička, protože voda se sráží do nádobyk v té sušičce. U té odvětrávací to je jinak.
Já jsem kupovala v internetovém obchodě www.elektrosvet. Měli nižší cenu, než na www.bilezbozi.cz.
Objednávala jsem 14. 1. , ale dovezli mi ji až teď 15.2. Kupovala jsem to v setu i s pračkou. Tvrdili, že po vánocích jsou sklady se zbožím prázdné a že ti, co jim to zboží měli dodat sami nevědí kdy to bude… Pravda je, že jsem si obtelefonovala i další internetové obchody a tvrdili mi to samé.
Můžu říci, že mezitím to zboží zdraželo o cca 2 500 Kč, dodali mi to však za tu původní cenu.
Jen bych upozornila na jednu věc u této firmy. Bydlíme ve 4. patře bez výtahu, zaplatili jsme si vynesení zboží (180 Kč celkem). Na dodacím listu bylo napsáno, že jsme platili i za manipulaci s dodávkou. Řidič, však odmítal zboží vynést, že za to nic nemá. Naštěstí byl doma manžel a tchán, tak to vynesli a řidič to jen opatrně přichytával z boku!

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
17.2.05 18:01

sušička

K té spotřebě. Sušičky mají energ. třídu C. Tahle má D. Někde bylo spočítáno, že usušení 1 pračky stojí kolem 11 Kč. Bylo to srovnáno i s časovými náklady:

• sušička suší něco přes hodiny - zboží se pak složí a dá do skříně
  • když člověk vezme v úvahu, že 15 min prádlo věší, 10 min ho sbírá, min 30-45 minut ho žehlí. Tak to je taky investice.
    Navíc kolikrát ve městě člověk sklidí prádlo s různým popílkem, a já nevím co ještě.
    Netvrdím, že je to levné, ale žehličky žere taky dost. U nás byl hlavní problém, že nebylo kde sušit.

Zatím jsem odzkoušela usušit 3 pračky: nejlepší jsou ručníky a froté věci (pyžama, mikiny..), pak jsem zkoušela spodní prádlo, ponožky, bavlněná trika, manšestrové kalhoty.
U některých hlavně velkých, manželových triček to chce přežehlit, ale možná něco dělám ještě špatně.
Jsem začátečník!

• Citovat
  • Upravit
1033
17.2.05 22:59

Díky za odpověď. Dnes jsem zjistila, že prý pokud je v koupelně okno, může tam být i odvětrávací sušička. A protože na ní zatím moc nespěchám, tak možná ještě počkám, až budou nějaké slevy, a zatím budu sbírat další informace o sušičkách. Já jsem našla nejnižší cenu na Elektro On-Line.
 Julda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
16.10.06 00:20

Me by zajimal jiny problem ohledne susicky - nevite nekdo, zda je treba mit susicku na samostanem jistici tak jako pracku?
(pochopitelne vim, ze to neni nebytne nutne, ale doporucuje se to tak… A zajimalo by me doporuceni i pro susicku)

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.10.06 00:35

viz pračka se sušičkou v kat. DOMÁCNOST

dobrou Lesi, vypínám PC

Alena

• Citovat
  • Upravit
2551
28.7.14 15:46

Zdravím,
Obnovuji diskuzi.
Uvažuji nad sušičkou ale mám dotaz pro ty kteří ji mají, jste spokojené? opravdu prádlo už není třeba žehlit? na co se dívat při koupi? na cenu nebo spotřebu energie, vůbec nevím…používám látkové pleny tak mám sušák pořád plný :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
28.7.14 15:56

@kitty77 žehlit není třeba, ale žehlím, košile, ručníky, osušky… A mimi věci samozřejmě… Já jsem velmi spokojená, máme ten typ, ukterého nepotřebuješ odtok. Myslím, že my máme dvojpluskovou a značku AEG… Ale asi jsem nepomohla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
28.7.14 15:57

@kitty77 mám sušičku a byla to ta nejlepší věc, to jsem mohla udělat.. je to fakt super. Nežehlím… max. košile pro muže. Jinak za tepla poskládám a nechám tak, pak odnáším do skříní už vychladlé.

Já mám teda Béčkovou, vybírala jsem podle financí, v té době nejlevnější která byla Hotpoint-Ariston - stála cca 8tis. a i tak jsem spokojená. Od té doby co mám sušičku jsme ani jednou za el. nedopláceli, přece jenom žehlička toho taky dost spálí…

Pokud máš finance, tak určitě Aáčkovou a nejlépe s tepelným čerpadlem… jinak já chtěla program Refresh - na oživení prádla, mám tam na ložní a ručníky - ale nejvíc suším na syntetiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
28.7.14 15:59

@Halibar Právě, že ručníky, osušky jsou tak kráásně nadýchané, že by mě žehlit ani nenapadlo, spíš si je tím zase „udusám“

A věci na mimi.. to právě nevím jestli žehlit budu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
670
28.7.14 16:00

Taky mám látkové pleny, navíc 3 děti, peru denně několik praček. Zlatá sušička, v zimě to bylo bez ní hrozný. Mám Bosch, tu, co vyhrála loňské testy dTestu, neměnila bych. Nic nežehlím, jen košile a ubrusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný