Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Finkaa Těžko říct. Pokud ji nepřeplňuješ (a předpokládám, že prádlo vytahuješ hned a ještě teplé), tak to chce jedině pohrát si s programy
Kamarádka musela přijít na to, že jí programy fungují lépe na jiné druhy prádla, než je v návodu - ona má takové ty „na žehlení“, „do skříně“… Já mám zase speciální program na bavlnu, ručníky, sport… a vše úspěšně suším na nejrychlejší program Smíšené prádlo ![]()
@Dominikovex Na sušičkách je i program „do skříně“, tzn. že není potřeba žehlit. Prádlo nežehlím. Sušička je fakt super.
Kromě tedy povlečení, to žehlím.
Kupovala jsem sušičku a těšila se jak nebudu muset žehlit, ale to se bohužel koná nadále, protože tohle k vyžehlenému pradlu má bohužel daleko. Ale třeba ručníky jsou krásně nadýchaný, to je fajn ![]()
Mám sušičku Beko a nežehlím nic, nežehlila jsem ale ani bez ní.
@Finkaa pokud si zítra vzpomenu, tak ti vyfotím jak vypadá povlečení ze sušičky u mně. Možná máš jen moc velké nároky…
@Dominikovex Máme jak pračku, tak aj sušičku Samsung. Po vysušení prádlo vytáhnu a skládám do skříně ![]()
Máme AEG, řadu teda nevím, máme ji už 18 let. Opravovaná pouze 2×. Opravář řekl, že lepší sušičku nenajdeme a ať ji radši vždy opravíme, pokud to půjde. Neumím si život bez ní představit. Program na žehlení je super, ale musí se dát míň prádla. Ale nepočítej, že to vypadá vyžehlené stejně jak žehličkou. To ne. Ale to já ani nepotřebuju. Žehlení nesnáším, takže žehlím jen když je to nutné.
@Finkaa tak posílám fotky. Prádlo vyndane že sušičky (trička, kalhoty atd.), detail na tričko. Potom povlečení. Věci většinou hned po vytažení složím aspoň na polovinu přes židli a do skříně skládám až později. Složené se vyrovnají svou váhou.
@AnastazieB Tak podobně to vypadá když vytáhnu prádlo já, některé materiály jsou holt náchylnější se pomackat a ano jako žehličkou to nebude nikdy…Obcas se to tak pomačká si myslím kdyz dám vyšší teplotu než bych měla a nebo nevytrizene pradlo dle materiálu. Jenže zase komu se chce čekat až doperou dve nebo 3 pračky aby to pak ještě třídil na materiál. Obcas to tak udělám a je fakt ze je to vše vysušené jak má a zkrátí se i doba sušení.
![]()
@Anonymous24 já si nijak nestěžuju, jen to sem dávám pro představu. Peru všechno dohromady, materiály úplně neřeším, po vytažení to poskládám na hromadu a ono to doschne a srovná se to. Mám velkou pračku (7kg) i sušičku, i když úplně plná nebývá. Zvlášť peru a suším jen své halenky a případně košile, ty se potom docela hezky vyfoukají, když jich je tam jen pár kusů.
@AnastazieB Díky
No asi jsem fakt moc náročná, ono ovšem se není co divit, když ze šňůry mám prádlo míň pomačkané ![]()