Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky. Potřebuji poradit s mým jídelníčkem. Chodím do práce, kde nemáme možnost obědů. Moje pracovní doba je od sedmi do půl čtvrté, nicméně většinou zůstávám třeba i do pěti hodin. A řeším otázku svačin/obědů. Standardně si chystám chleba nebo rohlík „s něčím“, jenže odpoledne mám takový hlad, že se málem složím. Potřebuji poradit jídla, která jsou levná, jednoduchá na přípravu, alespoň trochu zdravá a hlavně dají se dát do sáčku (krabičky), případně ohřát v mikrovlnce a která mě zasytí a dodají mi energii. Večer už totiž nemám sílu vařit, tak se odbudu třeba párkem, což je samozřejmě špatně. Co si chystáte na svačinu na celý den vy? (chlapa nemám, žiji sama). Děkuji.
@Nejhodnější To vyjde docela draho, chtějí 85,– Kč za oběd a dovoz, což se mi zdá moc. Nemůžu momentálně utratit tolik peněz na jídlo. Jsem ochotná si i vařit doma, ale potřebuji vymyslet nějaké jídla, co se dá naskládat do krabičky a najednou ohřát a hlavně jednoduchá příprava. Zatím mě teda napadá rizoto a nebo kuskus se zeleninou a masem. Jenže toho už jsem přejezená
.
![]()
Nejdrive se musim zeptat jak se mate? Co maly? A co vsechny ostatni veci??? ![]()
Jinak, pokud mas mikrovlnku, tak bych si proste do krabicky hodila to, co by obedvala doma. Ve volne dny varim na dny, kdy jsem v praci a pak krabickuju, v ramci uspor financi a casu vyrim desetilitrove kotle a mrazim, mrazim, mrazim a pak vytahuji, vytahuji a vytahuji ![]()
Burt gulas, nudle se salamem, dusena mrkev, spenat, kure na paprice, na smetane, rizoto… ![]()
@evish píše:
@Nejhodnější To vyjde docela draho, chtějí 85,– Kč za oběd a dovoz, což se mi zdá moc. Nemůžu momentálně utratit tolik peněz na jídlo. Jsem ochotná si i vařit doma, ale potřebuji vymyslet nějaké jídla, co se dá naskládat do krabičky a najednou ohřát a hlavně jednoduchá příprava. Zatím mě teda napadá rizoto a nebo kuskus se zeleninou a masem. Jenže toho už jsem přejezená.
No tak mě se teda nezdá 85 kč za jídlo moc…
Ale jinak můj si taky objednává, a když jsem doma a vařím, tak si bere z domu, ne pro úsporu peněz, ale protože mu ode mě víc chutná
A vařím cokoli, od řízků s bramborem po rajskou… I knedlíky kynuté s ovocem si bral… Taky všechno ohřívá v mikrovlnce ![]()
@Nejhodnější píše:
No tak mě se teda nezdá 85 kč za jídlo moc…Ale jinak můj si taky objednává, a když jsem doma a vařím, tak si bere z domu, ne pro úsporu peněz, ale protože mu ode mě víc chutná
A vařím cokoli, od řízků s bramborem po rajskou… I knedlíky kynuté s ovocem si bral… Taky všechno ohřívá v mikrovlnce
Mi se to zda na jednu porci opravdu hodne… ne v pomeru toho, ze ti jidlo nekdo udela a jeste doveze - to je cena opravdu slusna. Ale v pomeru k tomu, ze jsem s dcerkou sama, snazim se setrit a za ty penize nekdy mame i dva obedy pro me a dva pro ni… ![]()
@Barca12345 Jééé, ahojky Baruško
. Máme se dobře, pracuji, malý už chodí do jesliček a je tam moc spokojený (až moc
a já se jako klasicky potácím v porozchodové době po dlouhém vztahu. Člověk pořád srovnává s minulostí, hledá a hledá a tak nějak pořád nemůže najít ideál - a do toho najednou zjišťuje, že nakonec žít sám je tak prima, mít svobodu, klídeček…že zvykat si každý den na nějakého nového chlapa…no nevím, asi už stárnu
. Tak teď teda řeším krabičky do práce, páč mě začíná z té mé šílené životosprávy bolet žaludek
. A jakpak se daří tobě? ![]()
Dušená mrkvička, květák na mozeček, těstoviny na různé způsoby, brambory na různé způsoby, husté polévky.
@bimbama Ty husté polévky mě zaujaly - není s tím moc práce a polévky miluji. Nebyli by prosím nějaké recepty? Moc děkuji ![]()
@Barca12345 píše:
Mi se to zda na jednu porci opravdu hodne… ne v pomeru toho, ze ti jidlo nekdo udela a jeste doveze - to je cena opravdu slusna. Ale v pomeru k tomu, ze jsem s dcerkou sama, snazim se setrit a za ty penize nekdy mame i dva obedy pro me a dva pro ni…
Takhle já to neberu no… ![]()
Těstovinové saláty? Ale pokud je mikrovlnka, tak je možné vše co doma.
@evish
tak u nás nosí do práce krabičky všichni
. Nejlepší menu je v pondělí, zbytky nedělních obědů. Já dneska už druhý den, velkou sklenici husté zelňačky s houbama. Kolegyně měla pečenou zeleninu s pečeným bramborem. Někdy vídám těstoviny se špenátem, s omáčkou. V podstatě asi cokoliv bez česneku. K svačině si celkem míchám jogurt, vločky, rozinky a oříšky, to zasytí…
@Nejhodnější píše:
Takhle já to neberu no…
Jo, to jsem pochopila… nemyslela jsem to urcite zle, jak rikam - je to pekna cena na to, ze doma nevaris a jeste ti jidlo dovezou, to urcite bez debat, jen jsem chtela osvetlit, proc se to nekomu zda hodne.