Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, potrebuju rychloradu…muzu do medovniku (kremu) pouzit irske maslo? Nejsem zadna hospodynka, a manzel mi koupil toto maslo - jenze na netu ctu ze je „slanejsi“ - poradite jestli muzu, nebo jestli se mam oblect a mazat do kramu pro normalni?
Ochutnej ho. Já ho nikdy nejedla, ale hned se mi vybavilo, že je slané.
No ja ho chutnala, ale nejsem si jista - me prijde chutove trosku jako margarin…ty vago, jednou za 5 let du neco pect a hned takova „tragedie“ s maslem ![]()
@ne-silenamatka
zkušenost nemám, ale radči bych si zaběhla pro klasické neirské máslo
Byla by škoda, kdyby si poměrně pracný medovník zkazila máslem ![]()
Peču poměrně dosti a stát se mi tohle tak ho tam klidně fiknu ![]()
Hmm…taky mi mj sestej smysl rika, ze bude lepsi vytahnout paty z baraku a jit pro normalni.Ja ho zabiju - vsadim boty, ze bylo v akci/koukam do lednice a mame tam hned tri.
@Stensa jenze tobe kdyz se to podela, tak upeces v cukuletu novej - ja to mam jako celorocni ukol a temer trest a opakovat tu „drinu“ v kuchyni nechci ![]()
@ne-silenamatka píše:
Hmm…taky mi mj sestej smysl rika, ze bude lepsi vytahnout paty z baraku a jit pro normalni.Ja ho zabiju - vsadim boty, ze bylo v akci/koukam do lednice a mame tam hned tri.@Stensa jenze tobe kdyz se to podela, tak upeces v cukuletu novej - ja to mam jako celorocni ukol a temer trest a opakovat tu „drinu“ v kuchyni nechci
To chápu
Ale teoreticky by se tim nemělo nic zkazit.Je trochu měkkčí než normální a to neni na škodu a jestli je lehce slanější tak to v tom medovníku člověk vážně nepozná. Ale jestli máš obchod blízko tak pro klid duše si kup normální
Já jsem lenoch, takže mě by do obchodu nikdo nedostal
Jo, a tohle je v akci v Lidlu ![]()
Irske je fakt slane, skoc pro normalni.. Lepsi nez mit pak zkazeny dezert ![]()
No vidíš, já zrovna žiju v Irsku a medovník dělám zásadně z Irského slaného másla. Zrovna teď jsem si kousek ke kávě ukrojila
když jsem doma na prázdninách tak mi už ten z českého neslaného ani nechutná ![]()
@ne-silenamatka to máslo je vynikající, kvalitní a dobré, ale silně slané. Na pečení sladkých věcí není vhodné a není vhodné ho ani kombinovat na chleba třeba s medem nebo marmeládou. Ale je super se sýrem a tak.
Diky, zasla sem pro „normal“ a to akcni Irske pouziju na Indickou kuchyni - uz pul roku rikam, ze udelam butter chicken, tak mam aspon o duvod navic ![]()