Švagr, exekuce, dům rodičů

Anonymní
2.9.10 19:14

Švagr,exekuce,dům rodičů...

Prosím pomoc,radu,zkušenost,cokoliv!
Od začátku…Bydlíme s manželem v dvojgeneračním domě.Manželův bratr se odstěhoval,ještě dříve,než jsme si vzali hypotéku a udělali si 1patro,ale má tady pořád trvalé bydliště .Dům je napsaný na tchána.můj manžel,ani švagr,nemají přepsáno nic.
Mno a dnes jsme se s manželem dozvěděli,že na švagra je uvalena exekuce skoro na 400 tis.na naší adresu.
Jsem vyděšená z toho,jestli nám taky můžou něco zabavit,nebo jestli když mám je všemu doklad,že jsme to kupovali spolu s manželem,jsme nějak krytí?děkuji za každou odpověď:-)

Příspěvek upraven 06.04.12 v 19:07

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
2.9.10 19:28

Ty doklady si každopádně pečlivě schovávejte, budou se hodit. A jinak - exekuce se může vztahovat pouze na to, co švagrovi prokazatelně patří. Pokud jste schopni prokázat původ svých věcí, tak můžete mít klidnější spaní. Jen bych upozornil, že jsou laicky řečeno dva druhy exekutorů. Jedni podléhají přímo nějakému soudu a ti druzí jsou de facto podnikatelé, kteří si vydělávají uskutečňováním exekucí. Při kontaktu s exekutorem je dobré ujasnit si, koho máte před sebou. Nejsem právník, takže to popisuju takhle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
2.9.10 19:29

První věc,co byste měli udělat,tak zrušit mu u vás trvalý pobyt.Jde to písemným prohlášením několika-nevím přesně kolika-svědků,že na tété adrese fyzicky nebydlí.Řeší se to přes městský úřad.
Správně,podle zákona by vám exekutor,pokud vás navštíví,neměl sebrat nic.Ale když to různě slyším a čtu,tak bych to nebrala jako že to tak opravdu bude.Jsou známy případy,kdy bylo něco neoprávněně zabaveno a potom to složitě majitel získával zpět.
A pokud jste si vzali hypotéku,předělali patro,tak bych chtěla,aby tchán napsal poměrnou část nemovitosti na vás.Aby jste jednou nemuseli vyplácet bratra i z toho,co jste do baráku vložili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
2.9.10 20:21
lasička1 píše:
První věc,co byste měli udělat,tak zrušit mu u vás trvalý pobyt.Jde to písemným prohlášením několika-nevím přesně kolika-svědků,že na tété adrese fyzicky nebydlí.Řeší se to přes městský úřad.

Není blíže určeno, ale čím víc, tím líp. A je podmínka, nesmí tam prokazatelně bydlet víc, jak 6 měsíců. Čili tohle musí dosvědčit podpisem na prohlášení - na 1 papír můžeš mít víc sousedů. Řešila jsem to v bytovém domě. Ale i u domku by to mohli sousedi potvrdit, že tam není.

Jen nevím, jestli to může v případě již nařízené exekuce být co platné, ale i tak to udělejte co nejdřív!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
2.9.10 21:10

Bratr kupoval rodinný dům v exekuci,majitel nezrušil trvalé bydliště a byl tu strach,aby nepřišli exekutoři.Takže bratr musel sehnat podpisy a nechal mu zrušit trvalý pobyt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.10 06:03

Děkuju Vám všem.No jinak už tady nebydlí 5let.pořád tvrdí,že si to bydliště přepíše,namaže starým med kolem pusy a jim to tak stačí…ale stejně se nic neděje.Ono matka se ho vlastně ještě zastává!
S tím přepisem,jsme se taky vypekli:-( naschvál jsme zrekonstruovali dům s jedné bytové jednotky na RD s dvěma BJ,stím,že tchán tvrdil,že 1byt.jednotku přepíše manželovi,ALE skutek utek… Manžel není ten tip,co by se hádal,nebo doprošoval,tak to nechává být,bohužel. A mě osobně je blbé,jako přivdané,se jim do něčeho takového motat.Jen by bylo peklo.

• Citovat
  • Upravit
4748
3.9.10 06:43

No nevím, nejsem právník, ale můj názor je ten, že pokud je barák napsán na tchána, tak na něj šáhnout nemůžou, max. na věci uvnitř (jako je elektronika apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.10 07:00

Mno právě s toho mám strach:-( s věcí uvnitř… Jako elektro,vybavení atd.atd.

• Citovat
  • Upravit
8935
3.9.10 08:11

Zakladatelko-ale když jste si brali hypotéku,tak jste měli předem chtít upravit majetkové poměry v baráku.Takto jste utopili peníze do nemovitosti,která vám nepatří a musíte trnout strachem,co jednou bude.Hypotéku na krku a nejisté bydlení,to je docela hrozný.A k tomu takto vypečeného švagra.To bych asi vzala hypotéku a šla bydlet jinam,než takto u rodičů,kde vám nic nepatří.Počítej s tím,že jednou budete manželovýho bratra vyplácet z poloviny baráku,i z toho,co jste sami zainvestovali.Pokud on je takto nezodpovědný,zadlužený,těžko vám řekne-fajn,vyplaťte mě jen z menší poloviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.10 08:39

Tak to je pochopitelné,že kdybychom věděli,jak to dopadne,tak sem nejdem bydlet.kolaudace proběhla před půl rokem,takže už půl roku,se mohl zařizovat přepis…ALE copak já,jako přivdaná můžu do něčeho manžela,tchána nebo tchýni nutit?vždyť by mě tchánovci ukamenovali!to je prostě jejich rodina a já tu jsem jen přivdaná…

Příspěvek upraven 06.04.12 v 19:08

• Citovat
  • Upravit
3337
3.9.10 13:30

Být tebou, tak si s manžou hooooooooodně rychle promluvím. Pokud jste tamnarvali peníze, tak se to snažte přepsat co nejrychleji. Kdyby se tchánovi něco stalo, tak se barák bude rozdělovat na 3 díly - mamince, manžovi a bratrovi. Dělil by se celý, když to nemáte přepsané. Takhle to měla známá a nakonec se její tchýně s bratrem chtěli odstěhovat a vyplati, takže známá musela celý baráček prodat a byslí v bytě, protože by jim na nový dům hypo nedali!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
3.9.10 13:31
Lucyus12 píše:
Být tebou, tak si s manžou hooooooooodně rychle promluvím. Pokud jste tamnarvali peníze, tak se to snažte přepsat co nejrychleji. Kdyby se tchánovi něco stalo, tak se barák bude rozdělovat na 3 díly - mamince, manžovi a bratrovi. Dělil by se celý, když to nemáte přepsané. Takhle to měla známá a nakonec se její tchýně s bratrem chtěli odstěhovat a vyplati, takže známá musela celý baráček prodat a byslí v bytě, protože by jim na nový dům hypo nedali!!!

Omlouvám se za překlepy, držím malou :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.10 03:24

Děkuju Vám všem za tipy a rady!:-)

Příspěvek upraven 06.04.12 v 19:08

• Citovat
  • Upravit
8935
4.9.10 08:49

Z tvého cítím,že si v baráku nepřipadáš jako doma.Že se stavíš k věci tak,že je to tchána,max. manžela věc a tobě tam nic nepatří.Ale patří,minimálně po morální stránce.řeci jste si s manželem vzali hypotéku,společně byt předělali a společně splácíte.Promluv si s manželem,že to takto nejde,aby vy jste platili,ale vašeho nebylo nic.Trvej na přepisu poloviny nemovitosti na tebe i manžela.
Jen jsem nepochopila větu-naschvál jsme zrekonstruovali byt.....komu naschvál?Asi to nebylo se vztahama v rodině úplně dobré už od začátku…???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.10 12:33

Ano Lasičko,vycítilas to správně.Můžu s manželem mluvit jak chci,ale on je typ,který se toho svého otce doprošovat nebude:-( věta,schválně jsme zrekonstruovali …,znamená,že jsme to dělali právě kvůli tomu,aby se dům změnil v papírech z 1byt.jednotky na 2.byt.jednotky.To proto,aby se dala přepsat „jen“ta jedna půlka,jako 1byt.jednotka.Manžel od začátku tvrdí,že celý dům přepsat nechce…Ale prostě mě se nebaví hádat s manželem,jenom proto,že tchán má pořád čas…Tak jsem doufala,že tady ta exekuce švagra,nás někde pohne,ale bohužel asik nee.Je určitě chyba i v manželovi,že se k tomu takhle staví,opravdu nevím,jak je k tomu mám „donutit“,když domluvou to pořád nejde:-(třeba se jim otevřou oči,jak nám na dveře zaklepé exekuce:-(

Příspěvek upraven 06.04.12 v 19:10

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel